Başkan Yılmaz Kuş Cenneti'ni TRT Haber'e Anlattı

Başkan Yılmaz Kuş Cenneti'ni TRT Haber'e Anlattı
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz TRT Haber'de yayınlanacak olan Güneşi Uyandırmak adlı programın çekimleri için Samsun’a gelen ekibe Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

TRT Haber'de yayınlanacak olan Güneşi Uyandırmak adlı programın çekimleri için Samsun’a gelen ekibe Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde gerçekleştirilen çalışmaları ile ilgi bilgiler aytaran Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Kuş cennetini Dünyaya tanıtacağız “dedi. 

‘KIZILIRMAK DELTASI 355 TÜR İLE TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ’

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından desteklenen projelerin tanıtımı için hazırlanacak olan programda Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'de yerini aldı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz belediye ve OKA arasındaki işbirliği ile deltada yapılan yatırımları anlatarak, “Belediyemiz ve OKA arasında dirsek temasında bulunuyoruz. Bir çok projeye ortaklık ediyoruz. Bu kapsamda Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde yapılan çalışmalarımız buna örnek gösterilebilir. Kızılırmak Deltası 355 kuş türünü içinde barındıran ve Türkiye'de en çok kuş türüne sahip olan yerdir. Buraya yılın hangi günü gelirseniz mutlaka değişik bir tür ile karşılaşabilirsiniz” diyerek delta hakkında genel bilgileri program yapımcılarına aktardı.

‘KUŞ CENNETİ'NDE BÜYÜK İSLER BAŞARDIK’

Söz konusu deltanın RAMSAR alanı olduğunu da hatırlatan Başkan Yılmaz açıklamalarını şöyle sürdürdü, “Burası Türkiye'nin sayılı sulak alanlarından birisi. Yaptığımız girişimler sonucunda UNESCO Dünya Mirasları Geçici Listesi'nde yer almaya hak kazanan Kuş Cenneti'nin kalıcı listeye geçmesi için büyük adımlar attık. Şimdi süreci bekliyoruz. Doğal yaşam ortamını oluşturmak adına işgalci konumunda bulunan 300’ün üzerinde yazlık yıkıldı. Doğal dengeyi bozan tüm unsurlar buradan uzaklaştırıldı. Tüm bu yapılanlardan sonra kuşlar ve diğer canlılar insanlara daha da yakınlaşmaya başladı. Önceden ürkek olan ve insanlardan kaçan canlılar ortaya çıkarak deltaya görsel bir güzellik kattı. Kuş Cenneti'nin korunması ve geliştirilmesi için atılması gereken adımları atmaktan hiç bir zaman çekinmeyeceğiz.”

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel