BAŞKAN YILMAZ: “KÖYLÜLERİ TAHRİK EDİYORLAR”

BAŞKAN YILMAZ: “KÖYLÜLERİ TAHRİK EDİYORLAR”
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YUSUF ZİYA YILMAZ:“ART NİYETLİLERİN TECAVÜZÜNDEN KUŞ CENNETİ'Nİ KORUYACAĞIZ”

“RUSYA KONUSUNDA HAKLILIĞIMIZI BÜTÜN DÜNYA ANLAYACAK”
 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kızılırmak Deltası'nda kaçak yapıları yıkılan art niyetli bazı kişilerin köylüleri tahrik ettiğini belirterek, "Köylerimiz oradaki doğal hayatımızın inci gerdanlığı. Köylülerimiz rahat olsun. Bizim derdimiz deltamızı art niyetlilerin tecavüzlerinden korumak" dedi. 
Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ve Samsun iş dünyasının önde gelen isimleri Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) Karadeniz Bölge Koordinatörü Tuncer Üçüncüoğlu tarafından organize edilen programda bir araya geldiler. 
Toplantıda konuşmalara geçilmeden önce Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) tarafından yunus heykeli edildi. Hediye takdimi sonrasında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ülke gündeminden Samsun gündemine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

yy-1.jpg

“RUSYA KONUSUNDA HAKLILIĞIMIZI BÜTÜN DÜNYA ANLAYACAK”
Türkiye ile Rusya arasında yaşanan krize değinen Başkan Yılmaz, "Bizim ülkemiz dünyanın büyük ekonomilerinden biri. Bu kriz ile ilgili inşallah aklıselim galip gelecektir diye düşünüyorum. Haklılığımızı Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bütün dünyaya anlatmaya çalışıyor. Ülkelerin bu küçük olayları büyüterek hareket etmeleri devlet adamlığına yakışmıyor. Türkiye olarak haklılığımız konusunda gerekilen ne varsa yapılacağından şüphemiz yok. İlerleyen günlerde de bütün ülkelerin haklı olduğumuzu anlayacağından şüphemiz yok" diye konuştu. 

yy-2.jpg

“SAMSUN MAVİ BAYRAKLI OLACAK”
Samsun gündemi ile ilgili katılımcılara bilgi veren Başkan Yılmaz, şehirde devam eden projeleri tek tek anlatarak, Samsun'u geleceğe taşıma konusunda mücadele ettiklerini ifade etti. Başkan Yılmaz, şehri geleceğe taşıma konusunda özellikle turizm ağırlıklı projelerin ön plana çıktığını kaydederek, "Daha önce alt yapı ile çok uğraşıyorduk. Ama artık onlar bitti. Şimdi üst yapı faaliyetlerimiz hızlandı. Özellikle mavi bayraklı şehir olma konusunda ciddi çabamız var. Denizi temiz olmayan sahil şeridi asla turizm yapamaz. Çok şükür Samsun bu sorununu halletti ve daha öteye gitti. Kurupelit Körfezi, Sheraton Oteli'nin olduğu yer ve Canik sahilleri olmak üzere 3 ayrı noktada mavi bayrak müracaatımız var. Çünkü buralarda dirhem kirlilik yok. Kirlilik olmaması için yapılacak ne tesis varsa yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde birden fazla mavi bayrağı olan bir şehir olacağız. Mavi bayraklı bir şehir olmak uluslararası platformlarda sizi daha güçlü kılıyor" şeklinde konuştu. 

yy-3.jpg

“KÖYLÜLERİ TAHRİK EDİYORLAR”
Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde yapılan çalışmalara değinerek deltayı art niyetli insanlardan korumakta kararlı olduklarının altını bir kez daha çizen Başkan Yılmaz, "Orada bazı art niyetliler var. Onlar, ‘köylerinizi boşaltacaklar’ diye köylülerimizi tahrik ediyor. Köylülerimiz asla böyle bir endişeye kapılmasın. Köylerimizle bizim işimiz yok. Aksine köylerimizi oradaki doğal hayatın inci gerdanlığı olarak görüyoruz. Köylülerimizin hatta ekonomik gelir seviyesini artırmayı planlıyoruz. Tek amacımız art niyetlilerin tecavüzünden orayı korumak. Özellikle avcılık diyerek katliam yapanlara asla geçit vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

“GÜLSAN 2 SENE İÇERİSİNDE TAMAM”
Gülsan Sanayi Sitesi'nin 2 sene içerisinde boşaltılacağını dile getiren Başkan Yılmaz, şunları söyledi: "Gülsan Sanayi ile ilgili süreç başladı. Plan kararları hızla meclisimize geliyor. Gülsan’da 130 milyon TL'lik kamulaştırma yapacağız. Sanayi sitemizdeki mülk sahiplerinin haklarını ödedikten sonra önümüzdeki 2 sene içerisinde orayı tamamen bitirip rekreasyon alanı olarak şehrimize 
kazandıracağız. Şehrin nefes aldığı bir peyzaj alanı hedefliyoruz.”

“SAMSUN HAZİRAN'DA GOLF OYNAYACAK”
Samsun'da devam eden spor yatırımlarını hatırlatan Başkan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “İşitme Engelliler Olimpiyatları öncesinde bize şart koşuldu. Şehrinizde okçuluk olacak, golf olacak diye. Biz hepsini gerçekleştirdik. Golf sahamızda 20 gün içerisinde bütün operasyon bitiyor. Çim tohumunu da atıp çıkacaklar. Muhtemelen Haziran ayında Golf Federasyonu burada bir müsabaka planlıyor.”
Yapım aşamasında olan Bilim ve Teknoloji müzesi ile Panorama 1919 Müzesi hakkında da bilgi veren Başkan Yılmaz, tüm projelerin en kısa sürede bitirilip şehre kazandırılacağını müjdeledi.

“GOLF SAHASI SAMSUN’A SINIF ATLATACAK”
Samsun’a yapılacak olan golf sahası hakkında bilgi veren Samsun Valisi İbrahim Şahin ise, “Golf turizmi zenginlere de hitap eden bir turizm dalı, çok fazla para bırakıyor. Ama golf ile uğraşan sporcular dünyanın en zengin sporcularıdır. Golf zengin sporu değil ama zenginleşilecek bir spor dalıdır. Ayrıca bir araştırmaya göre 60 yaş ve üzeri insanların golf ile uğraşan insanların kalp krizi geçirme oranı yüzde 90 azalıyormuş. Önemli olan, Karadeniz Bölgesi’nde hele Samsun’da deniz dolgusu ile golf sahasının oluşturulması belki pahalı maliyet oldu ama Samsun’un böyle bir değere kazanması Samsun’a sınıf atlatacak kanaatindeyim” açıklamasında bulundu. 

“BU SENE 10 BİN ÇOCUK YÜZME ÖĞRENECEK”
Bu sene 10 bin çocuğa yüzme öğreteceklerini ifade eden Vali Şahin şunları kaydetti: “Yüzme ile ilgili Samsun’da yaptığımız araştırmada Samsun’da yüzme bilmeme oranı yüzde 82 çıktı. Bizim yüzme bilmemiz gerekiyor. Toprakta yürüdüğümüz kadar, denizde de yüzmemiz gerekiyor. Onun için çocuklara yüzme öğretmek için ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz’ diye bir proje projelendirdik. Bu projede geçen sene bine yakın çocuğumuz yüzme öğrendi. Bu sene de hedef olarak 10 bin rakamını koyduk. Tabi bu 10 bin rakamı yetersiz. Çünkü Samsun’da yaklaşık olarak 20 bin yavrumuz okula başlıyor. Ancak bunun yarısına yüzme öğretebiliyoruz. Aileler de çocuklarına yüzme öğretirse bu sayıyı daha yukarılara çıkartırız. Dolayısıyla Samsun’da yavrularımız yüzme bilir. 20 sene sonra toplumumuz yüzde 70-80’i yüzme biliyor konumuna gelir. Diğer taraftan da yüzme sünnet bir spordur. Peygamber efendimizin önerdiği bir spordur. Bu projemiz bizim başlangıç aşamasında olmasına rağmen geçen sene yüzme yarışmasına katılan çocuklarımız dereceye girdiler.”

yy-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir