Başkan yılmaz: “çakmak barajı'nda su seviyesi hızla düşmekte”

Başkan yılmaz: “çakmak barajında su seviyesi hızla düşmekte”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yağmurun yeterince yağmaması nedeniyle Çakmak Barajı'ndaki su seviyesinin hızla düşmeye devam ettiğini söyledi

Samsun’un ciddi boyutta su sıkıntısı ile karşı karşıya olduğunun altını çizen Yılmaz, “2013-2014 yılına bağlayan kış ayında hiç kar yağışı olmadı. Asıl su havzalarındaki su rezervlerini oluşturanlar kar sularıdır. Hiç kar yağışının olmaması beni hiç kaygılandırmıyordu ama Çakmak Barajı'nda yağmur da olmayınca hızla su seviyesi düştü. Şu anda da hızla düşmektedir” dedi.

İçme sularının kontrolsüz bir şekilde kullanıldığını ifade eden Başkan Yılmaz, “Bu gece ve şu anda yağmakta olan yağmurlar bizim sadece baraj gölünden su alıp, bahçelerinde sulama yapan köylüleri engelliyor. Şehrimizin çeşitli köylerinde maalesef kaçak su kullanımları var. Bunları ne kadar caydırmaya ve engellemeye çalışsak belli bir oranda kaçaklar var. Böyle bir yağış olduğunda kaçaklar biraz azalıyor ve kendi suyumuzu daha fazla kullanma şansımız oluyor. O bakımdan bu yağmur bize 3 - 4 günlük imkan veriyor. 10 gün sonra böyle 3 - 4 günlük imkan olsa, bir 10 gün sonra da 3 - 4 günlük imkan olsa Aralık ayına geliriz. Aralık ayında ‘biraz daha yağışların fazla olduğu bir döneme gireriz’ diye gün sayıyoruz. Suyun bizim şehrimizde hiçbir zaman sorun olacağını düşünmüyordum. Ama yaşadığımız bu kuraklık bizi böyle bir endişeye itti. Suyu biz kontrolsüz kullanıyoruz. Örneğin tıraş olurken tıraşımız bitene kadar su boşu boşuna akıyor ya da dişimizi fırçalarken suyu boş yere akıtıyoruz. Böylesine lüzumsuz ve israfa dayalı su kullanımının doğru olmadığını artık bilmemiz gerekiyor” diye konuştu.

baskan-yilmaz-“cakmak-barajinda-su-seviyesi-hizla-dusmekte”1.jpg

baskan-yilmaz-“cakmak-barajinda-su-seviyesi-hizla-dusmekte”2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel