Başkan Yılmaz: “Bu Şehirde Kaçak Et Kesilmesine Müsaade Etmem”

Başkan Yılmaz: “Bu Şehirde Kaçak Et Kesilmesine Müsaade Etmem”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Samsun gibi modern bir kentte isteyenin istediği yerde et kesmesine müsaade edilemez” dedi

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürü Kadir Güven, İl Müdür Yardımcısı Habip Muruz, Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen ve Yönetim Kurulu üyeleri Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında 2014 yılında başlayacak olan mezbahanelerle ilgili uygulamaları anlatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, “Yeni yönetmeliklere göre tüm mezbahaneler 2014 yılı başında belirli bir standardı ve modernizasyonu sağlamak ve birçok şartı yerine getirmek zorunda kalacak. Bu sağlıklı ortamlarda et kesimi yapılabilmesi adına önemli bir gelişme” diye konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da uygunsuz koşullarda çalışan eski mezbahanenin yıkıldığını hatırlatarak, “Bu eski mezbahane çok sağlıklı koşullarda çalışmıyor ve gerekli şartları da sağlamıyordu. Biz hızlı bir şekilde Ankara yolu üzerinde bir arsayı kamulaştırarak ve Yap-İşlet-Devret modelini öngörerek modern bir mezbahane yapılması için harekete geçtik. Bu mezbehaneyi yapacak, sahip çıkacak ve işletecek olanlar Samsunlu et üreticileri ve kasaplardır. Ancak bunun için ellerini taşın altına koymalı ve bir an önce harekete geçmeliler. Biz bu modern tesisin Samsun’a kazandırılması noktasında her türlü alt yapı desteğini zaten vereceğiz. Ama Kasaplar Odası da harekete geçip hızlı bir şekilde buna sahip çıkmalı. Bu tesis ne kadar gecikirse onlar zarar görür. Bu durum kaçak et kesenleri de cesaretlendirir. Bir an önce modern mezbahane hayata geçmeli ve burayı işletenler bizimle beraber kaçak et kesenlerle de sıkı bir mücadele vermelidir. Biz zaten bunun için çabalıyoruz. Ben böyle modern bir kentte isteyenin istediği yerde kaçak et kesmesine müsaade etmem, buna göz yummam” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel