Başkan Yılmaz, esnaftan destek istedi

Başkan Yılmaz, esnaftan destek istedi
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Havaalanıyla şehir arasında cephe gösterişi itibariyle estetik bozan, bütün esnaf kardeşlerimiz buralardaki düzensizlikleri düzenleme çabamıza destek versinler” dedi.

 

Samsun 2. El Otomotivciler Derneği tarafından protokole kahvaltı verildi. Sitede verilen kahvaltıya Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Samsun 2. El Otomotivciler Derneği Başkanı Hasan Kahyaoğlu ve galericiler katıldı.

Kahvaltı sonrasında çalışmalar ve projelerinden bahseden Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, büyükşehir olmanın ve büyüyen bir şehir olmanın nedeniyle şehrin giriş, çıkış ve merkez caddelerinde çeşitli düzenlemeler yapacaklarını söyledi. Başkan Yılmaz, “İleri ki tarihlerde matbaacılar, tekstilciler ayakkabıcılar gibi iş yapan kolları bu şehrin dışına taşıyacağız. Bu, büyükşehir olmanın ve büyüyen şehir olmanın iç düzenlemesi gereği yapılması gereken bir durum. Şehircilik adına Irmak Caddesi ve Çiftlik Caddesi’nde çalışmalar yapacağız. Ayrıca Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan, şehirlerin havaalanıyla, havaalanından şehre giriş yollarının estetiğini çok önemsiyor. Çünkü ‘Şehirlerin girişi şehirlerin vitrinidir’ diyor. Bu açıdan bu koridorların temiz ve tertipli tutulmasını yönelik talimatlar veriyor. Havaalanıyla şehrin girişi arasında ki kirliliği sadece otomotivciler yapmıyor. Küçük esnaf olanlar var. Bütün bunların şehrin vitrini olan koridorlardan kaldırılıp başka yerlere taşınmasına dönük bir program içerisindeyiz. Yani havaalanıyla şehir arasında cephe gösterişi itibariyle estetik bozan, büyütün esnaf kardeşlerimizi mağdur olmamaları açısından şimdiden uyarıyorum. Buralardaki düzensizlikleri düzenleme çabamıza destek versinler” dedi.

Kahvaltıda otomotivcilere de seslenen Başkan Yılmaz, tesisi yaşatmak ve geliştirmek için çalışmalar yapacaklarını, 2. el otomotivcilere alternatif olarak bazı faaliyetlere asla müsaade etmeyeceklerini belirtti. Başkan Yılmaz, “Kim ne derse dersin. Birçok arkadaşımız elindekilerden vazgeçip gelip bu tesise yatırım yaptı. Kimse, ‘onlar gitti, biz burada işe devam edeceğiz’ demesin. Kimse bunu yadırgamasın, buna asla müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

SİTE, TÜRKİYE’YE ÖRNEK

Samsun 2. El Otomotivciler Sitesi’nin Türkiye’ye örnek olacak bir noktaya geldiğini söyleyen Vali Hüseyin Aksoy, “Bu çalışmalar diğer esnaf gruplarına örnek olacak bir çalışmadır. Bu bakımdan modern ve çağdaş kentlerde bu tür esnaf grupları kentin dışındadır. Samsun’da da bu anlamda birçok sektörü belli yerlere taşımak yönünde çalışmalar yer alıyor. Samsun- Ankara karayoluna ise çok yakınsınız. Ayrıca yakın bir tarihte sitenizde ekspertiz raporu verecek bir biriminde burada kurulması çok önemlidir. İnsanların aklındaki soru işaretlerini kaldıracaktır. Bu ekspertiz raporları araçların gerçek durumunu ortaya çıkaracaktır. Bu da size büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Bölgede de tek merkez olma durumundan dolayı da büyük avantaj sağlayacak. Çevre illerden de buraları daha güvenli olarak görecek ve tercih edecektir” şeklinde konuştu.

SİTEYE EKSPERTİZ RAPORU SİSTEMİ

İkinci El Otomotivciler Derneği olarak hedeflerinden bahseden Başkanı Hasan Kahyaoğlu, sektördeki mensupların hak ettiği yeri almaları için ellerinden gelen çalışmayı sürdüreceklerini söyledi. Başkan Kahyaoğlu, “Galerici, denildiği zaman ‘üçkağıtçı’ tarzında hoş olmayan sözlerle karşılaşıyoruz. Bu atmosferden sektörümüzün kurtulması için ve hak ettiğimiz yere getirmek için çalışacağız. Şu anda noterler birliğinden aldığım son veriler var. 2011 yılı içerisinde 4 milyon 821 bin adet araç noterlerden işlem görmüş. Bunların ortalama 800 bini sıfırdır. Bu sayının en büyük ayağı ikinci el otomotivcilerdir. Sitemizde kısa bir süre zaman içerisinde ekspertiz raporu sistemi kuruyoruz. Araç gelecek her türlü raporları çıkarılacak ve araç içine koyulacak. Vatandaşlarımız sitemize geldiğinde sanayiye gitmek gibi bir zaman kaybı olmayacaktır. Tüketicinin güvenini sağlamak için elimizden ne geliyorsa yapacağız” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve galericiler siteyi gezerek son çalışmalar hakkında Başkan Hasan Kahyaoğlu’dan bilgiler aldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel