Başkan Yazıcı’dan Pazaryeri ve Hastane açıklaması

Başkan Yazıcı’dan Pazaryeri ve Hastane açıklaması
İYİ Parti Çarşamba İlçe Başkanı Turhan Yazıcı, ilçede ki pazaryerlerine ilişkin yapılan uygulama ve Çarşamba Devlet Hastanesi’nin korona virüs salgınını sürecinde ki tutumlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Turhan Yazıcı yaptığı yazılı açıklamada, “Ülkemizin içinden geçtiği salgın sürecinde bir defa daha herkesin yeniden sağlıklı günlere ulaşmasını diliyorum. Covid-19 salgınının baş göstermesiyle birlikte dünya ile birlikte ülkemiz de bir dar geçide girmiştir. Yaşaya geldiğimiz bu hassas dönemde ülkemiz, sağlık örgütlerimiz başta olmak üzere amansız bir mücadele içindedir.  Özellikle yerel yönetimlerimizin halka en yakın mülki idareler olması nedeniyle yürüttüğü çalışmalar büyük önem arz etmektedir. Bunu Ankara, İstanbul, Mersin, İzmir ve Antalya gibi Büyükşehirlerimizde net bir şekilde görmekteyiz.  Şehrimizde de İlkadım ve Atakum Belediyelerimizin yürütmüş olduğu çalışmalar, iktidar desteği olmadan ulaşılabilecek en üst verimliliktedir.  İlçemiz Çarşamba'da da Çarşamba Belediyemiz, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin aksine olumlu çalışmalar yürütmektedir. Bu noktada Çarşamba Belediye Başkanımız Halit Doğan'ın ve belediye ekiplerimizin halisane niyetlerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Elbette yapılan doğruları takdir etmekle birlikte eksikliklerin ve yanlışların uyarısını da yapmak mecburiyetindeyiz.  Geçtiğimiz günlerde belediyemiz ilçemizin Doğu ve Batı yakalarında bulunan büyük pazar yerleri haricindeki tüm mahalle pazarlarını kapatma kararı almıştır. Bu kararın ardından dün görülmüştür ki ilçe genelinin pazar ihtiyacını karşılayan birçok pazaryerinin müşterileri belli noktalara yığılmak durumunda kalmıştır. Sosyal mesafenin salgınla mücadelede hayati bir öneme sahip olduğu göz önünde bulundurulursa, insanlarımızı mümkün olduğunca yoğunluğa sevk etmeden, kalabalığı ve teması en aza indirecek nitelikte kararlar almalı ve çalışmalar yürütmeliyiz. Şehrin yükünü çeken pazar yerlerinin sayısı düşürülerek yoğunluğun belli bir noktaya toplanmasına vesile olmak doğru bir karar değildir. Özellikle Ramazan ayına girdiğimiz bu dönemde, pazar ihtiyaçlarının dahada artacağı ve insanlarımızın alışveriş için özellikle iftara yakın saatleri tercih ettiği göz önünde bulundurulursa, ilerleyen günlerde sayısı azalan pazar yerlerimizde yoğunluğun üst düzeye ulaşması kaçınılmaz olacaktır.  Ayrıca kapatılan yerlerde satış yapan pazarcı esnafımızın da mağduriyeti gözden kaçmamalıdır. Belediyemiz kapatılan pazar yerlerinde ticaret yapan esnafımıza yönelik bir planlama yapmış mıdır? Bu noktada belediyemizin almış olduğu bu kararı tekrar gözden geçirmesi, artısı ve eksisini doğru şekilde muhasebe etmesi hemşehrilerimizin hayrına olacaktır.” İfadelerine yer verdi.


“Hastane yönetimi incelenmelidir” 

Başkan Yazıcı açıklamalarının devamında ise, “Yine bundan bağımsız olarak tarafımıza bazı şikayetler iletilmektedir. Salgınla mücadelede üstün bir gayret ve fedakarlık gösteren sağlık çalışanlarımızı tenzih ederek bazı noktalara dikkat çekmek istiyorum. Bize iletilen şikayetler doğrultusunda, Çarşamba Devlet Hastanemizde görevli bazı hemşirelerimizin Covid-19 şüphesiyle hastaneye yatırılan hastalarımıza karşı sergilediği eksik davranışlar bizlere rahatsızlık vermiştir. Hastalarımızın ateş ölçümleri, tansiyon ölçümleri gibi ufak konularda dahi bilgilendirilmemesi ve hastalara sert ikazlar yapılması Covid-19 şüphesiyle yatan hastalarımızı test sonucu açıklanana kadar psikolojik olarak tedirgin etmekte ve olumsuz etkilemektedir.  Bu salgınla mücadelede başlıca etkili unsur, psikolojik sağlık ve motivasyondur. Hastane odalarında bulunan televizyonların dahi Başhekimlik kararıyla kullanıma kapatılması hastalarımız da dışlanmışlık ve halk tabiriyle "vebalı" sendromu oluşturmaktadır. Bundan ötürü sağlık çalışanlarımızın verdiği emekleri teminat altında tutarak bu gibi şikayetleri Çarşamba Devlet Hastanesi yönetimimizin incelemesi gerektiği kanaatindeyim. Bu durum sağlık çalışanlarımızın eksiklerinden, stres altında olmalarından kaynaklanıyorsa hastane yönetimimizin, ilçe sağlık müdürlüğümüzün sağlık çalışanlarımızın ihtiyaçlarını ve giderilip giderilmediği hususunu kapsamlı bir şekilde inceleme başlatarak değerlendirmesini tavsiye ederim. Dilerim bu günleri en kısa zamanda atlatarak Güneş'in doğuşunu yeni ümitler ve heyecanlarla karşıladığımız günlere tekrar ulaşırız.  Salgınla mücadele kapsamında gayret gösteren herkese bir defa daha teşekkür ederek saygılarımı sunar, tüm hemşerilerimize hayırlı Ramazanlar dilerim.” Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber