Başkan Yazıcı’dan gündem değerlendirmesi

Başkan Yazıcı’dan gündem değerlendirmesi
İyi Parti Çarşamba İlçe Başkanlığı’na atanan Turhan Yazıcı yeni yönetimi ve gündemle alakalı açıklamalarda bulundu.

İlk olarak Danıştay 8. Dairesinin andımızın tekrar okutulmasına dair aldığı kararı değerlendiren Yazıcı: “Bu gelişme sevindiricidir. Hükümetin bu gibi meselelerle artık uğraşmaması, var olan sorunlara çözüm bulması, yeni sorunlar yaratmaması gerekmektedir. Andımızın kaldırılması zaten provokasyon niteliğindeydi. Allah’tan Türk toplumu olgun bir toplum ki bu provokasyona karşı sükûnetini korudu. Hükümetler gidip Fransa’da, Yunanistan’da bu gibi şeyler yapamaz. Ortalık ayağa kalkar. Bizim avantajımız toplumumuzun olgun bir toplum olmasından kaynaklıydı. O yüzden AKP hükümeti artık bu gibi şeylerle uğraşmayı bıraksın. Türk’ü ve Türklüğü kabullensin, milli değerlerimize elini uzatmasın. Aksi takdirde Türk milleti sandıkta o eli kırmasını bilir.” Dedi.

 Çarşambalı çiftçilerin şikayetlerine de değinen Başkan Yazıcı: “Her gün hemşehrilerimizden şikayetler geliyor. Çiftçimiz tükenmiş durumda. Çiftçimiz yok pahasına emek veriyor. Belediye Başkanı Dündar belediyecilik yapmaya geliyoruz, ticaret yapmayacağız diyerek geldi. Ancak Çarşamba’yı bir ticaret köprüsü haline getirme gayretine düştü. Çarşamba bir tarım cennetidir. Çarşamba’da tarımı bitirerek, sermayeyi elinde bulunduranların istekleri doğrultusunda burayı sadece ticaret köprüsü yapma gafletine düşerseniz, bundan Çarşambalı zararlı çıkar. Biz Çarşamba’da profesyonel tarımın hayata geçirilmesini sağlayacağız. Bölgesel anlamda köy enstitüleri kurarak çiftçiyi ticaretin içine sokacağız. Mesela büyük bir tarım kongresi düzenleyerek çiftçimizin görüşlerini ve fikirlerini alacağız. Planlı üretim noktasında önerilerimizi sunacağız. Geçen sene fındık para etti, domates tarlasını fındık tarlasına çevirelim anlayışından çiftçimizi kurtaracağız. Çiftçimiz para kazanacağı ürüne yönelmeyecek, yetiştirdiği üründen para kazanmaya yönelecek. Bu noktada belediyemizde tahsis edeceğimiz Ziraat Mühendislerimiz çiftçilerimize yardımcı olacaklar.” Dedi.

Yeni şehir köprüsüne de değinen Yazıcı: “Şimdi görsel anlamda bu köprünün mimarisi güzel. Güzel olmasına güzel ama bunun bir de Çarşamba’ya külfeti var. Sayın Dündar facebook’ta sponsorlu gönderilerle belediyemizin öz kaynaklarıyla yapıyoruz şeklinde şovenist bir şekilde bu köprünün reklamını yapıyor. Belediyenin öz kaynaklarının bulunması memnuniyet vericidir. Köprünün burada gerekli olup olmaması meselesine hiç girmeyeceğim, bu köprü ölü doğan Vefa AVM projesini kurtarmak adına yapılıyor. Bu açık ve net. Ancak olayın birde mali boyutu var. Bu köprü zannedersem 12-13 milyon lira maliyetle inşa ediliyor. Bu köprünün 7-8 milyon liraya mal edilmesi mümkün müydü? Mümkündü. Daha mütevazi bir projeyle bunu sağlayabilirlerdi. Belediye öz kaynağı olarak ifade edilen bütçeden bu sayede tasarruf imkanı bulunabilirdi. Anlaşılan belediye bütçesi kar ediyor. Peki bu bütçe ne için kullanılmış? Yol, köprü filan demesinler. Belediye zaten bu gibi projeler için ödenek alıyor. Bu bütçenin mesela ne kadarı Çarşambaspor için kullanılmış? Ne kadarı Çarşamba’daki işsiz gençlere istihdam sağlanmak adına harcanmış? Beton belediyeciliği yapacaktılar madem beton santralini niye kapattılar? Ticaret yapmayacağız dediler, belediye bugün Çarşamba’da 3 noktada çay satıyor.” Dedi.

Yeni yönetim kurulunu yorumlayan Başkan Yazıcı: “Mevcut yöneticilerimizle birlikte aramıza yeni katılan çok değerli isimler oldu. Geçmiş yönetimden bazı arkadaşlarımız muhtar adaylığı, yorgunluk gibi sebeplerden ötürü aramızdan ayrıldılar. Saygıyla karşıladık, ancak gönül birlikteliğimiz ve istişare trafiğimiz kendileriyle devam ediyor. Yeni yönetimimizle ilk yönetim kurulu toplantımızı yaptık, yeni divan kurulumuzu belirledik. Yerel seçim çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız.” Dedi.

İyi Parti Çarşamba’da İlçe Başkanı Turhan YAZICI’nın başkanlığında oluşturulan ilçe divan kurulunda İlçe Sekreteri ve Parti Sözcüsü Furkan Eren ÖZDEMİR, İlçe Muhasibi Mucahit SEMİZ, Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nevzat ŞAHİN, Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet ŞEN, Eğitim, Kültür ve Sanattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Selami İNER, Sosyal Faaliyetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hakan KOSKOS, STK ve İş Dünyasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Fikriye PEKŞEN, Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Salih OĞUZEŞ, İletişim ve Teknolojiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Metin BALCIOĞLU, Tarım ve Hayvancılık Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcı Mustafa AYDOĞDU, Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fatih SARIOĞLU, Medya ve Propagandadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Fikri YURT, Kadın ve Aileden Sorumlu Başkan Yardımcısı Filiz KARABAŞ, Siyasi İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Resul FIRINCI oldu.

İyi Parti Çarşamba’da yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:

TURHAN YAZICI, MEHMET ŞEN, FURKAN EREN ÖZDEMİR, ADNAN GÖKÇE, AYDIN EDE, CUMHUR KÖSE, FATİH SARIOĞLU, FİKRİ YURT, FİKRİYE PEKŞEN, FİLİZ KARABAŞ, HAKAN KOSKOS, HÜSEYİN KÖKSAL, İSMAYİL BÖLÜKBAŞ, KAZIM İLİTLİ, METİN BALCIOĞLU, MUCAHİT SEMİZ, MURAT DURSUN, MUSTAFA AYDOĞDU, NECATİ GÜLER, OSMAN TEKİNASLAN, RESÜL FIRINCI, SALİH OĞUZEŞ, SELAMİ İNER, TUĞBA KAHRAMANOĞLU, MUSTAFA UZUNOĞLU, NEVZAT ŞAHİN, SEDA PALA, NAZIM TOZMAZ, DURSUN ALİ IŞILDAK, MUSA GÖKMEN, ŞENOL SAĞLAM, RAİF ATİK, ZÜHTÜ BATAR, ALİ DOK, CANAN ÖZDEMİR ZENGİN, GÖKHAN KARACA, MAHMUT ÇELEN, SELVİYE AKKAYA, SEYFULLAH IRMAK, SİNAN SERDAR, HASAN TAHSİN BİKEÇ, SEVDA DENİZ.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber