Başkan Yazıcı’dan “aday” açıklaması

Başkan Yazıcı’dan “aday” açıklaması
İYİ Parti Çarşamba İlçe Başkanı Turhan Yazıcı, Yerel Seçim öncesi partilerinin Çarşamba Belediye başkan adayına ilişkin açıklamalarda bulundu

Başkan Yazıcı yaptığı açıklamasında, “31 Mart 2019 Yerel Seçimlerine yaklaştıkça Çarşamba siyasetinde birçok isim, birçok iddia konuşulmaya başlanmıştır.  Kuruluşunun ilk gününden itibaren bazı çıkar/menfaat çevrelerine rahatsızlık veren İyi Partimiz tüm karartma çabalarına rağmen genel seçimlerde Çarşamba seçmen aritmetiğine göre iyi bir oy oranına ulaşmıştır. %8,3 oranında bir “taban” oy oranına sahip olarak tavan oy oranımızın potansiyel çıtasının belirli bir sınırda tutulamayacağını gösterip, her vatansever seçmen profilinden oy alabilecek bir siyasi kimlik olduğumuzu tescilledik. Elbette yerel seçimlere girerken tek hedefimiz bu seçimleri kazanmaktır. Bunun haricinde hiçbir tasarrufumuz bulunmamaktadır.  Yerel seçimlere giderken en son genel seçimde aldığımız oy oranını taban oyumuz olarak ele alarak seçim çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tüm bu süreçler yaşanırken sürekli vurguladığımız bir husus vardır; “Çarşamba yararına her isimle partimiz çatısı altında çalışabileceğimiz ilkesidir.” Bu anlayış ve prensiple hareket ediyor olmamız partimizin halisane niyetlerinin yanlış anlaşılmasına sebep olmamalı, partimizde bir güç zafiyeti olduğu kanısı oluşturmamalıdır.

Elbette bizim siyasi şiarımız “partizanlık” adı altında bir ego tatminine dayanmamaktadır. Bu seçimlerin partiler üstü bir seçim olduğunu her fırsatta vurgulamaktayız. Ancak unutulmamalıdır ki çok kısa bir zaman diliminde sayısız fedakarlıklar sonucu kurulmuş, çeşitli bedeller ödemiş, her türlü baskı ve iftiraya uğramış bir siyasi hareketiz. Memleket sevdamızla harmanlanan ilkelerimize olan bağlılığımız partimizin kurumsal kimliği özelinde seçmenimiz olan 7.151 kişinin görmezden gelinmesine sebep olmayacaktır. Adayımız tümüyle Çarşamba’nın adayı olacaktır. Dolayısıyla adayımız her kim olursa olsun başkanlık görevini yürüttüğüm, en az 7.151 kişinin temsiliyet sorumluluğunu üzerimde taşıdığım partimi küçük düşürecek, partimi siyasi bazı pazarlık ve manevraların malzemesi yapacak bir pozisyona getirilmesine müsaade etmeyeceğimizi bildirmek isterim.

Biz kuruluşumuzdan itibaren hakaret ve iftiraya uğramadığımız sürece daima bütünleştiren ve pozitif bir dil kullanmaya özen gösterdik.

Partimizin veya parti mensuplarımızın bazı örtülü veya örtüsüz ittifaklarda yer alacağı iddiaları gündeme gelmektedir. Bugün ilan ediyorum, benim partim veya yöneticilerim Çarşamba’da partimize oy vermiş olan 7.151 kişiye “zillet” yakıştırması yapan, parti yöneticilerimi terör örgütleriyle aynı kefeye koyan genel başkanların hiçbirinin partisiyle veya onların partisinden aday olacak hiçbir isimle ittifak kurmayacaktır. Bizim kapımız Ak Partili, Milliyetçi Hareket Partili, Cumhuriyet Halk Partili, Saadet Partili, Büyük Birlik Partili her vatansevere açıktır.  Ancak ilçe başkanlığını yaptığım siyasi hareketimize her türlü iftira ve hakareti savuran bir anlayışın hegemonyasının altında Çarşamba menfaatine mücadele verilemeyeceğine inanıyoruz. Biz her vatansever siyasi görüşe el uzatan, gönül açan bir hareketiz. Çarşamba menfaatine partimiz çatısı altında herkesle çalışabileceğimizi tekrar ifade etmek isterim. Ancak bu ilke ve prensiplerimizin de suiistimal edilmesine müsaade etmeyeceğiz.

Kimse İyi Parti ve Çarşambalı 7.151 seçmeninden büyük değildir. Hesaplar ve manevralar yapılırken ilkeli siyaset anlayışıyla hareket edilmesini, partimizi yok sayacak her hamlenin karşısında olduğumuzu ifade etmek isterim. Hemşehrilerimiz bilsin ki, İyi Parti kendi belediye başkan adayını, kendi meclis üyesi adaylarını çıkaracak ve her partiden her kesimden tüm Çarşamba’yı kucaklayan bir anlayışla siyaset yapmaya devam edecektir. Buradan İyi Parti Çarşamba İlçe Başkanı olarak söz veriyorum!

-İyi Parti Belediye Başkan Adayı, milletimizin teveccühüyle Çarşamba Belediye Başkanı seçildiğinde “Çarşamba Belediye Başkanı” olmanın bilinciyle göreve başladığı gün İyi Parti rozetini çıkararak görevini yürütecektir.

Çarşamba İYİ olacak diyor, saygılarımı sunuyorum…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber