Başkan Türe, Ramazan öncesi uyardı!

Başkan Türe, Ramazan öncesi uyardı!
Şeker-İş Çarşamba Şube Başkanı Sinan Türe yaklaşan Ramazan Ayı öncesi halkı sağlıksız ortamda üretilen yiyeceklerden uzak durmaları konusunda uyardı.

 

Sağlıksız ve merdiven altı imalathanelerde üretilen tatlıların başta genizde ve midede yanma olmak üzere daha sonraki zamanlarda obeziteye bağlı kalp, kanser hastalıkları gibi daha birçok hastalığa davetiye çıkarabileceğinin altını çizdi. Vatandaşların özellikle mısır şurubundan yapılan tatlı çeşitlerini tüketirken bir kez daha düşünmeleri konusunda uyardı.
Başkan Türe; Açlık kan şekerini de olumsuz yönde etkilediğinden vücudumuz tatlıya ihtiyaç duymaktadır. Burada halkımızın zihnini bulandırmak istemiyoruz ancak gıda üreticileri tarafından tatlandırıcı olarak kullanılan ve pancar şekerinden daha düşük maliyetli olduğu için tercih edilen mısır şurubu şerbetinin kalp ve damar sağlığını önemli ölçüde tehdit ettiğini ve dikkat etmemiz gerektiğini belirtti.

Türe; bir tarafta doğal pancardan üretilen şeker, diğer tarafta kimyasal işlemlerden geçirilerek elde edilen yapay tatlandırıcılar. Tercihi halkımıza bırakıyoruz ancak Ramazan sofralarının tadını bozamamak adına mutlaka tamamen doğal pancar şekerinden üretilen tatlıları tüketmeleri yönünde uyarmayı da vicdani bir sorumluluk olarak kabul ettiklerini söyledi.
 
Türe konuşmasına ”İnsan sağlığını ön plana çıkartan ve uyarılarımızı dikkate alan duyarlı üreticiler pancar şekerine yönelerek bu konuda önemli bir adım atmışlardır.
Başkan Türe konuşmasını “Mübarek Ramazan Ayı tüm İslam Âlemine hayırlara vesile olsun ve şeker tadında geçsin “diyerek sonlandırdı.

HABER-FOTO: Serkan KARAHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber