Başkan Türe, Gerçek Şeker Tadında Bayram Dileğiyle…

Başkan Türe, Gerçek Şeker Tadında Bayram Dileğiyle…
Şeker-İş Sendikası Çarşamba Şube Başkanı Sinan Türe,yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi sağlıklı tatlı ve şeker tüketimi konusunda uyarılarda bulundu.

Şeker-İş Sendikası Başkanı Türe yaptığı açıklamada, “İslam Aleminin büyük bir coşkuyla kutladığı mübarek Ramazan Ayının Bitimine Sayılı günler kala ve yakın zamanda yine büyük bir coşkuyla kutlayacağımız Ramazan bayramına yani halk diliyle şeker bayramına sayılı günler kaldı. Şeker Bayramı adı üzerinde şekerle ilgili olduğu içi bizlerde Şekerle İlgili bazı konularda halkımızı uyarma konusunda bir sivil toplum örgütü olarak kendimizi sorumlu tutuyoruz. Yakın bir zamana kadar köylerimizde bayramlar yaklaşınca analarımız bacılarımız gelen misafirlere ikram etmek için tatlı telaşı başlardı. Gayet organik olarak hazırlanan bu tatlılarımızda kesinlikle doğal pancar Şekeri kuIlanılırdı. Maalesef bu günler de köylerde de şehirlerde olduğu gibi misafirlere ikram edilmek üzere verilecek olan tatlıların hazırlanmış ve neyle de hazırlandığı Belli olmayan tatlılarla misafirleri ağırlamaya çalışacaklar.” Dedi.

Misafire en güzel ikramları sunmanın gelenek olduğuna değinen Başkan Sinan Türe, “Biz Şeker İŞ Sendikası Olarak diyoruz ki misafir bizim başımızın tacı en güzel ikramları sunmak bizim Geleneklerimizden gelir.Onun için misafirlerimize sunacağımız hazır tatlıları Alırken mutlaka doğal pancar şekerinden yapılıp yapılmadığını öğrenelim. Mümkünse Maliyetinden kaçmayalım. Çocuklarımıza, sevdiklerimize en kaliteli doğal pancar Şekerinden yapılan tatlıları sunmaya dikkat edelim. Sağlımızı tehdit eden NBŞ Gibi tatlandırıcılardan uzak duralım. Bu konuyu bütün halkımıza sağlığı için dikkat etmesini istiyoruz. Gerçek şeker tadında bir bayram olması dileğiyle Doğal pancar şekerine sahip çıkmak milli tarım ürünü olan şeker pancarına da sahip çıkmaktır. Bu duygu ve Düşüncelerle bütün halkımızın mübarek ramazan bayramını en içten dileklerimle. “ ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber