Başkan Osma'dan Demir'e Çağrı

Başkan Osma'dan Demir'e Çağrı
Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) arasında imzalanan protokol kapsamında merkez ilçelerde kepenk kapatan yaklaşık 5 bin esnafa 1000 liralık maddi destek ulaştırılacak.

Salıpazarı Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Adem Osma, Büyükşehir Belediyesi’nin esnafa destek paketini şaşkınlıkla karşıladıklarını, ilçelerin “üvey evlat mı” olduğunu sordu?

BİZ HANGİ BÜYÜKŞEHİR’E BAĞLIYIZ?
Destek paketinin sadece merkez ilçelerde olmasını, diğer ilçelerin kapsamda olmadığını açıklayan Büyükşehir Belediyesi’ne tepkisini dile getiren Başkan Adem Osma, “Lokanta, kahvehane, berber ve kuaför esnafı ile servis taşımacılığı yapan esnafa 1.000 TL nakdi yardım yapma kararı alınmış. Bu duyarlı davranış için teşekkür ediyoruz. Lakin Büyükşehir Belediyesi sadece merkezden ibaret değil, bu yapılan ayrımcılıktan başka ne olabilir. İlçeler üvey evlat merkezdekiler öz evlat öyle mi? Salıpazarı’ndaki esnafın ödediği Bağ-Kur primi ile merkezdeki farklı mı? Salıpazarı’nda esnaf vergi ödemiyor sadece merkez mi ödüyor? Salıpazarı esnafının bakmakla yükümlü olduğu ailesi yok mu? Yapılan bu ayrımcılığı şiddetle kınıyorum” dedi.

GEÇ GELEN DESTEKTE BİLE AYRIMCILIK VAR
Yaklaşık 1 buçuk yıldır esnafın pandemiden dolayı sıkıntı yaşadığını kaydeden Adem Osma, “Sanki korona virüsü biz dağıtıyormuşuz gibi, bir aç bir kapa, yarı yarıya müşteri al. Zor bir süreçten geçiyoruz. Her geniş kapsamlı tedbirde ilk esnaflar kepenk kapatıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir bey, bir buçuk yıl sonra esnafa destek paketi açıklarken, ilçeleri görmezden gelmesi kabul edilebilir değil. Geç gelen destekte bile ayrımcılık var. Başkan Demir, temsil ettiği AK Parti’nin ilk kelimesi olan Adalet’i unutmuş” diye konuştu.

BAŞKAN DEMİR’E ÇAĞRI
Salıpazarı Esnaf Odası Başkanı Osma, sözlerini şöyle tamamladı; “Bu şehrin ilçe belediyesi AK Partili, büyükşehir encümenlerini yapılan haksızlığa karşı esnafın selamını Başkan Mustafa Demir’e iletmelerini ve bu uygulamadan bir an önce esnafımızın da yararlanmasının sağlanmasını temenni ediyorum. Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği de sadece 5 odadan ibaret değildir. Birliğin 72 odadan ibaret olduğunu hatırlatır, Başkanımız Hacı Eyüb Güler’in böyle bir protokole imza atmadan önce geri kalan 67 oda başkanının da görüşünü alması gerekirdi.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber