BAŞKAN MURZİOĞLU, İLK 500’E GİREN SAMSUNLU FİRMALARI KUTLADI

BAŞKAN MURZİOĞLU, İLK 500’E GİREN SAMSUNLU FİRMALARI KUTLADI
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasına giren üç Samsunlu firmayı başarılarından dolayı kutladı.

Murzioğlu, Samsun’dan 3 firmanın Türkiye’nin ilk 500 firması arasında yer alarak kentin yüz akı olduklarını söyledi.
İstanbul Sanayi Odası’nın her yıl yaptığı Türkiye’nin 500 büyük sanayici kuruluşunun 2013 yılı raporu sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre Samsun’dan toplam 3 firma Türkiye’nin 500 büyük sanayici kuruluşu arasında yer alarak, kentin yüz akı oldular. Açıklanan raporda Yeşilyurt Demir Çelik Endüstrisi ve Liman İşletmeleri Ltd. Şti. üretimden net satışlara göre 704 milyon 69 bin 500 TL ile listede 115. sırada yer alırken, Samsun Makine Sanayi A.Ş. ise üretimden net satışlara göre 243 milyon 987 bin 499 TL ile 387. sırada, Ulusoy Un San. ve Tic. A.Ş. de 229 milyon 328 bin 104 TL ile 410. basamakta kendine yer buldular.

“GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTILAR”
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İSO tarafından açıklanan Türkiye’nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu sıralamasına giren üç firmayı başarılarından dolayı kutladı. Firmaların başarılarında payları olan herkese şükranlarını sunduğunu kaydeden Başkan Murzioğlu, “Bugün Türkiye’nin ilk 500 firması arasına girerek göğsümüzü kabartan üç firmamızla ne kadar övünsek azdır. Bu firmalarımız, Samsun’un gelişme ve kalkınma çabasının çok önemli katkı sağlayıcılarıdır. Bizler bugünden daha zengin olmak istiyorsak, yarın, bugünden daha gelişmiş olmak istiyorsak, daha mutlu olmak istiyorsak daha çok çalışmalıyız, daha çok birlik içinde olmalıyız” dedi.

“SANAYİCİLİK FEDAKARLIK, MÜCADELE İŞİDİR”
Açıklamasında, Samsun’un, uluslararası gelişmeleri ve değişimleri ihmal etmeden geleceğe azim ve kararlılıkla yürüdüğüne vurgu yapan Murzioğlu, “Sanayicilik, cesaret, fedakarlık ve mücadele işidir. Sanayici sektörü her zaman desteklenmelidir ve teşvik edilmelidir. Türkiye son 10 yılda çok büyüdü. Büyüyenin rakibi de çok olur. Sanayici her zaman sakin ortamı sever. Dalgalı denizde gitmesini sevmez. En önemli etken istikrardır. Türkiye’nin geleceği sanayiden ve üretimden geçer. Şu anda Türkiye’de üretilen ürünler dünyanın her yerinde alıcı buluyor. Türkiye dünyada nüfuz sahibi hale geldi. Bunda sanayicilerimizin ürettiği kaliteli ürünlerinde payı var. Sanayicilerimiz Türkiye’nin göz bebeği. Sanayicilerimizin güçlenmesi demek, Türkiye’nin güçlenmesi demek. Oda olarak sanayicilerimizin güçlenmesi ve ihracatımızın artması için yoğun çaba içerisindeyiz. Samsun'un ihracatta hedef olarak koyduğu stratejiler belirlendi. İnşallah belirlediğimiz hedefimize de hep birlikte el ele vererek ulaşacağız. Çünkü Samsun’un bu gücü ve potansiyeli var. Temennimiz ve çabamız listeye giren firmalarımızın sayısının daha da artmasıdır” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir