Başkan Köktaş'a Ziyaret

Başkan Köktaşa Ziyaret
Dini, Tarihi ve Kültürel Önem Taşıyan Mekanları Araştırma, Tanıtma ve Yaşatma Vakfı (AHSEN) yönetimi AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş'ı ziyaret etti.

 

AHSEN Başkanı Rasim Tekeci, Başkan Yardımcıları Seyfettin Arslan ve Nadir Doğan, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş'ı makamında ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Vakıf hakkında bilgi veren Başkan Rasim Tekeci, "Daha, Çok, En güzel anlamı gelse de Bizim için "Ahsen" Dini, tarihi ve kültürel önem taşıyan mekanları araştırmak, tanıtmak ve yaşatmak demektir. Ahsen kelimesi daha güzel, çok güzel, en güzel manasına gelmektedir" dedi.

Başkan Tekeci ayrıca, özellikle ülke geneline yayılan ancak bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle harap durumda olan türbeleri ihya etmek için çalıştıklarını ve birçok türbeyi ortaya çıkardıklarını söyledi.

“Evliya Atlası Samsun” adında bir kitap hazırladıklarını belirten Tekeci, “Bu kitap içerisinde Samsun ve ilçelerinde tespitini yaptığımız 134 türbenin resimleri, bilgileri ve coğrafi koordinatlarının yanı sıra adresleri de yer alıyor. Çok özel bir çalışma oldu. Bundan sonraki hedefimiz, bu çalışmayı Türkiye’nin tüm illerine yaymak. Onun için bu ilk çalışma olan Samsun Evliya Atlası bir örnek teşkil ediyor” diye konuştu.

Başkan Fuat Köktaş ise, "Samsun’un manevi ve kültürel alt yapısına katkı vereceğini düşündüğüm bu eser için AHSEN Vakfı yönetimini ve emeği geçenleri gönülden tebrik ediyorum. Samsun adına çok güzel bir çalışma olmuş. Vakıflar hayırsever insanların bir araya gelmesi ile geçmişten itibaren çok önemli hizmetleri gerçekleştiren köklü kurumlarımızın başında geliyor. Vakıf yöneticileri olarak sizler toplumda güzel hizmetler gerçekleştiriyorsunuz. Dini, tarihi ve kültürel önem taşıyan mekanların yaşatılması, korunması ve bizden sonraki kuşaklara aktarılması oldukça önemli bir konu. Bu anlamda yaptığınız ziyaret için sizlere teşekkür ediyor, Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaret sonunda Başkan Tekeci, 'Evliya Atlası Samsun' adlı kitabı Başkan Fuat Köktaş'a hediye etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel