Başkan Köktaş mı, Dündar' mı kazanacak

Başkan Köktaş mı, Dündar mı kazanacak
Samsun AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş'ın uyumsuzluk nedeni ile raporlar düzenlenerek görevden aldığı Mahmut Çekiç'in yerine muhtemel ataması yapılacak isimler belli olmaya başladı.

AK Parti Genel Merkezi tarafından istifalarının alınması yönünde karar olduğunu bildirmek üzere Başkan Köktaş, Cumartesi günü Çarşamba'da ani toplantı düzenledi. Samsun AK Parti İl Başkanı Başkan  Köktaş, ilçe eski Başkanı Mahmut Çekiç ve Yönetim kurulu üyelerine yerel seçimler öncesi Genel Merkez kararı ile atamanın yapıldığı, şimdi de istifalarını istedikleri istifa etmedikleri takdirde Genel Merkez kararı ile görevden alınacaklarını belirttiği öğrenildi. Bu nedenle ilçe teşkilatının toplu istifa etmesi gerektiğini açıklaması sonrasında eski yönetim istifa etmişti.

'Süleyman Soylu'yu da değiştirdiler'

Çarşamba İlçe teşkilatının istifa dilekçelerini alarak çantasına koyan Köktaş soluğu Samsun'da alır almaz teşekkür mesajı yayınlayarak rahatlamıştı. Bu teşekkür mesajının hemen sonrasında Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun da Samsun'a gelmesini fırsat bilen Köktaş istifaları aldığını ve iki ilçenin de alınacağını belirtiliyor. Soylu'nun da Köktaş ve Dündar çevresi tarafından ablukaya alındığı ve değiştirildiği iddia ediliyor. Bu arada alternatif İlçe Başkan ve Yönetici isimlerini de belirlediği ve Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'la uzlaşılacak bir isim üzerinde çalışmaları başlattığı belirtildi. Başkan Dündar hizmet için kendisine yakın isim isterken Samsun AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş ise 2015 Milletvekilliği seçimlerinde aday adaylığını düşündüğü için istediklerini yapacak bir isim için çalıştığı belirtiliyor. Bu nedenle Köse, Çekiç ekiplerinin fesh edilmesi sonrasında ilçede ki huzursuzluğun henüz sona ermediği konuşulmaya devam ediyor. Asıl kayıkçı kavgası şimdi başlıyor.

'Köktaş'ın mı, Dündar'ın mı dediği olacak!'

Eski İlçe Başkanı Mahmut Çekiç ve yönetiminin görevden alınması ile birlikte yeni atanacak İlçe Başkanı Kim? sorusu gündeme gelmeye başladı. Samsun ve Çarşamba AK Parti Siyasi kulislerinde muhtemel isimler için Samsun İl Başkanı ayrı, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ise kendi istediği isimleri verdiği ve çalışmanın başladığı iddia edildi. Yeni atanacak isim için Köktaş mı, Dündar mı ağırlığını koyacak soruları gündeme gelmeye başladı. Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ın yeni başkan için bir adım önde olduğu ve Köktaş ekibi içinde de Dündar'a yakın isimlerin bu yönde karar için bastırdıkları iddiaları Köktaş'ın moralini bozmaya başladığı iddia edilirken dedikodular dikkat çekiyor. 

'Başkan aday isimleri beklenenden fazla'

Samsun AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş'ın Çekiç'in yerine atamayı düşündüğü isimlerin sayısı beklenenden daha fazla. Belediye Başkanı Dündar kendi çalışacağı isim, Köktaş ise Milletvekilliğine uzanacak yolda pürüz çıkartmayacak bir teşkilat başkanını seçebilmek için dediğini iki etmeyecek isim peşine düşmüş bile. İlçe başkanlığı için iki başkan arasında kıyasıya ölümüne bir siyasi oyun başladı bile.

İşte AK Partide gündeme İlçe başkanı olarak atanması düşünülen ve isimleri teşkilat içinde isimleri ön plana çıkartılan muhtemel adaylar: 

Hasan Öneği: Başkan Köktaş'ın Çarşamba'da adeta vazgeçilmez prensi. Belediye Başkanı Hüseyin Dündar' a ve Eski ilçe başkanlarından Ahmet Yılmaz'la yakınlığı da iyi biliniyor. Öneği'nin teşkilat içinde ki çalışması onu ön plana çıkartırken denge isim gibi gözükse de Köktaş'ın gözdelerinin başında geliyor. Partinin kuruluşundan bu yana Köktaş ailesine ve yönetimine sıkı sıkıya bağlı olması ve en rahat çalışabileceği isim olarak görülen Öneği'nin tek engeli Belediye Meclis Üyesi olması. İkinci sıkıntıyı ise Köktaş'ın karşılayabileceği iddia edilirken, Meclis üyeliğinden istifa ettirilerek İlçe Başkanı olarak atamasının yapılmasını sağlamak. Prensin ilçe başkanlığına daha yakın olduğu konuşuluyor.

Taner Özden: ÇARGİAD, ÇTSO Başkanı Ahmet Yılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve tabi ki İl Başkanlığından bazı yöneticilerin ısrarla istediği genç isim. İstifaları alınan Çekiç yönetiminin içinde de yer alan Özden, iş dünyasının  güçlü isimlerinin de yakından tanıdığı, istediği isimlerin başında geliyor.  Kısacası hemen her çevreden destek görecek genç, idealist ve teşkilatçılığı yapabilecek, tecrübe eksikliği olduğu iddia edilen ama Liderlik vasfı olan bir isim. İdeal isim olarak Taner Özden'in atanmasına kesin gibi.

Cihangir Özakçaylı: Özakçaylı, Mehmet Köse'nin ilk başkanlık döneminde birlikte çalıştığı ancak 2011 seçimlerinde kadroya alınmaması nedeni ile Köse ile kıyasıya mücadeleye giren ve Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Eski İlçe başkanlarından Ahmet Yılmaz ve ekibi ile dirsek temasına girerek çalışmalar yaptı. Bu başarılarını yeni kurulan ÇARGİAD Yöneticiliğine getirilen Özakçaylı, parti tabanında da çok konuşulan ve atamasının yapılacağı konuşulan güçlü isimlerden.

Av. Halit Doğan: Kendisi ısrarla ben siyasete girmem, benim işim değil demesine rağmen Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ile başlayan siyaset hayatı hep arka planda kalmasına rağmen kişiliği, bilgi ve becerisi ile atanması beklenen diğer isimlerden. Doğan, kendisi başkanlık istemese de onu Başkan Dündar, Eski İlçe Başkanı, ÇTSO Başkanı Yılmaz'ın yanı sıra Köktaş'ın yönetiminden de büyük destek olduğu bilinen aday isimlerden.

Hüseyin Dalgıç: Ahmet Yılmaz döneminde önce Gençlik Kolları Başkanı olan sonra ilçe yöneticiliği yapan teşkilatın tabanından gelen bir isim. Uzun süre siyaset sahnesinden uzak durarak hayatını sürdüren Hüseyin Dalgıç Mahmut Çekiç yönetimi öncesinde gerçekleştirilen ÇTSO seçimleri ile siyaset ve STK içinde ki aktif hayata girdi. Dalgıç'ın kurucu üyeler yani tabandan gelmesi en şanslı isimlerden olduğu ve ılımlı tutumu ile her kesim tarafından destekleneceği belirtilen isim.

Fahri Dalgıç: Eski Yöneticilerden ve herkesimin her sıkıntılı dönemde dillendirilen isim. Ancak siyaset hayatında Dalgıç'ın özellikle Köktaş çevresinden çok fazla istenmediği bilinirken kendisi de hiç bir dönem İlçe başkanlığını istemediği biliniyor. Dalgıç atamasının sürpriz olacağına kesin gözle bakılıyor. Fahri Dalgıç ismi yedeklerin en güçlüsü.

Mustafa Tercüman: Sürpriz bir isim. Köktaş başkanın ilk başkanlığında İlçe Gençlik Kolları Başkanı. Teşkilatçılığı, taban ve parti teşkilatının yakından tanıdığı isim ama ataması zor isimlerden. Çünkü Tercüman'ın gençlerle olan diyalogu herkesimin çekinmesine neden en büyük engel.

Mustafa Acar: Samsun AK Parti il Başkanı Fuat Köktaş'la yıldızı bir türlü barışmayan, Kendisine en büyük rakip gördüğü isimlerden. Kendisinin de Acar'lı bir yönetim söylemlerine rağmen sürekli zıt kutuplarda çarpışan isim olması nedeni ile Köktaş engeline çok takılıyor. Milletvekili Mustafa Demir, Ahmet Yeni gibi Milletvekilleri de Acar' a sıcak bakmayan isimlerden. Tanın çok sevdiği istediği Acar'ın ataması Genel Merkeze bağlı. Hemen her kesimle sıcak tutumu, güler yüzü ve kişiliği ile Acar'ın atamasını teşkilat içinde olsun dışından olsun büyük destek göreceği aşikar. Ama başta İl Başkanı Köktaş ve Belediye Başkanı Dündar'ın kendilerine daha yakın bir ismin ilçe başkanı olmasını istemesi nedeni ile ilk akla gelen isim olmasına rağmen atanması için desteği az olduğu iddia edilen isimlerden.

Ahmet Yılmaz: Köktaş'ın aklında tuttuğu bir başka isim. O hem iş dünyasından, hem siyasi çevrelerden hem de STK'lardan destek gören, geçmişte Milletvekili Suat Kılıç'la kırgınlığın başlaması ile AK Parti ilçe başkanlığını kaybeden ve her kulvarda "BEN SİYASET ÜSTÜYÜM ARTIK SİYASET DÜŞÜNMÜYORUM" dese de hemen her seçimlerde gizli çalışan en gözde. Siyasette Milletvekili Suat Kılıç rüzgarının sönmesi ile birlikte Köktaş - Yılmaz heyecanı da artmışa benziyor. Yılmaz'ın güçlü isimler arasında olduğu ve hem iş hem siyasi çevreler nedeni ile Köktaş'ın da Yılmaz'ı yeniden kucaklaması yakın gibi görünen isimlerden. ÇTSO seçimlerinde el altından Köktaş'ın Yılmaz'ı yöneticilerden bazıları ile desteklediği iddia edilen Yılmaz'ın adını Genel Merkeze vereceği konuşulmaya başladı bile. Tek sorun Köktaş'ın Yılmaz' a güvenmesi çünkü, geçmişte Köktaş' a isyan bayrağını açarak Irmaksırtı siyasetini sonlandıran Köktaş' a seçim kaybettiren isim.

Hacıbey Arslan:  Köktaş ve Hüseyin Dündar Cephesi Batı ve Doğuyaka'da ki Partilileri Birleştirmek, yeni oluşumla genç bir Teşkilat yapısı oluşturmak için çalışıldığı, ancak işleri nedeni ile soğuk bakıldığı iddia edilen isim. Hacıbey Arslan adı Köse'nin istifası ile de gündeme gelmişti. Arslan'ın kardeşi Osman Arslan'ın İlçe Gençlik Kolları Başkanı olması ayrı bir artısı. 30 Mart yerel seçimleri öncesinde Belediye Başkanı Dündar'ın yanında yer alan Arslan ailesi ile daha güçlü olduğu iddia ediliyor.

Av. Şenol Şen: Aslına bakarsanız hak eden isimlerden birisi. Ama Avukat Şenol Şen'in talihsizliği Fuat Köktaş. Köktaş'ın her sıkıştığında Çarşamba'ya sürekli olarak koz olarak sunduğu isim.  Partililerce çok sevilen birisi ancak Köktaş'ın asla yıldızını parlatmak istemediği her seçimde engel olduğu isim. Şen, Çevresi ile olan diyalogları ve teşkilat içinde herkesle barışlık olması nedeni ile her zaman hemen her seçimde gündemin ilk sırasında yer almasına rağmen Köktaş engeline sık sık değil her zaman takılan isim. Atanırsa Çarşamba' da çok şey değişebilir.

'Sürpriz isim gelebilir'

Tüm bu gelişmeler yaşanırken siyasi kuşlarımız bu isimlerin hepsinin gündemde tutularak oyalanma taktiğinin yapılacağını Başkan Köktaş'ın yeni bir siyasi manevra ile hiç kimsenin beklemediği çok farklı bir isimle yola devam kararı alacağı iddia ediliyor. Bu arada Eski İlçe Başkanı Mahmut Çekiç'in eski ilçe başkanı Köse ve ekibi ile olan soğukluğu ve ters düşmesi nedeninin yanı sıra Genel Merkezin isteklerini uyguladığı için sürpriz şekilde Köktaş ve Çekiç endeksli yeniden atanacağı da konuşulmaya başlandığı iddia ediliyor. Haber Expres Gazetesi olarak gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyoruz.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber