Başkan Köktaş: Gençler ülkemizin geleceğidir

Başkan Köktaş: Gençler ülkemizin geleceğidir
AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "Bizim için gençler asla ve asla ucuz iş gücü olmadı. Bizim için gençlik kolları sadece pankart asan, bayrak asan, süsleme yapan, broşür dağıtan, birimler asla değildir.

 

Bizim için gençler bu ülkenin geleceğidir, bizim için gençler, siyasetin heyecanıdır, azmidir. Siyasetin asıl ve coşkulu damarlarıdır." dedi.

Canik Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda, Türkiye’de bir ilk olarak düzenlenen vefa adına "2001’den günümüze AK Gençlik AK kardeşlik" Gençlik Kolları Şurası'na AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Samsun eski Milletvekili Fatih Öztürk, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Ak Parti Samsun Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, il yönetim kurulu üyeleri, il ve ilçe gençlik kolları başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti yönetiminde görev yapmış eski il başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

"2001’den günümüze AK Gençlik AK kardeşlik" Gençlik Kolları Şurası'nda ayrıca bugüne kadar il ve ilçe gençlik kollarında başkanlık ve yöneticilik yapmış partililere plaket takdim edildi.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe'nin açılış konuşmasının ardından, Ak Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, AK Parti'nin gençlere verdiği öneme vurgu yapan bir konuşma yaptı.

Gençlik Şurasın da konuşma yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ise: " 14 Ağustos 2001 yılında kurulan AK Parti, kuruluş felsefesinde gençliğin önemine büyük vurgu yaparak, gençlik ülkenin üretim kapasitesi, iş gücü, enerjisi, maddi gücü olduğu kadar; ruhudur, aklıdır, vicdanıdır, ufkudur.

Türkiye'yi daha iyi noktaya taşımak için gençlerin dinazimine ihtiyacımız olduğunu bilerek hareket ettik.

Asla depolitize gençlik istemedik, istemiyoruz. Siyasetin inceliklerini yakalamış, hayatı anlayan, hayatı paylaşan bir gençlik istedik, istiyoruz.

Bu bağlamda Türkiye'nin en büyük gücü milletimizin en büyük umudu olan önceki gençler, görevi yeri zamanı geldiğinde yeni gençlere bırakarak hem gençliğin devamlılığını sağlamakta hem de parti yönetim kadrolarımızda yerlerini almaktadır.

GENÇLER ÜLKENİN GELECEĞİDİR

Bizim için gençler asla ve asla ucuz iş gücü olmadı. Bizim için gençlik kolları sadece pankart asan, bayrak asan, süsleme yapan, broşür dağıtan, birimler asla değildir.

Bizim için gençler bu ülkenin geleceğidir, bizim için gençler, siyasetin heyecanıdır, azmidir. Siyasetin asıl ve coşkulu damarlarıdır.

AK Parti iktidarı ile seçilme yaşını 30'dan 25'e indirdik. Türkiye'nin bu taze kana, bu genç beyinlere ihtiyacı vardır ve ifade etmek istiyorum ki gençlerimiz siyasete zenginlik katmıştır. Katmaya da devam edecektir.

Gençliği siyasi partilerin oy deposu, eleman deposu, militan deposu olarak değil, siyasi partilerin esas unsuru olarak gören ve bunun gereğini yapan tek parti AK Parti'dir.

GENÇLERİN KANI ÜZERİNDEN SİYASET SON BULSUN

Gençler bizim için asli olan sizlere güvenmek, sizlerin sorumluluk alabileceğine inanmaktır. Size sonuna kadar güvendik ve inandık, bundan sonra da güveneceğiz ve inanacağız.

Değişmeyen, gelişmeyen dünyada olup bitenleri anlayamayan siyasetçiler bu ülke gençliğini anlayamaz.

Hiç kimse, gençler üzerinden gençleri ve gençliği istismar ederek siyaset yapmasın istiyoruz.

Hele hele gençlerin kanı üzerinden siyaset artık son bulsun istiyoruz. Güneydoğu da o genç yavrularımızın ellerine, batıda bazı şehirlerimizde gençlerin ellerine kaldırım taşlarını vererek, Molotof kokteyllerini vererek onları halka hizmet veren, devletin halkın otobüslerine, vatandaşların araçlarını kundaklamaya itenlere kusura bakmayın ben lanet ediyorum.

GENÇLER HEDEF 2071

Bizim genç kardeşlerimize eziklik asla ve asla yakışmaz. Sizler tarihe yön vermiş, çağ kapamış, çağlar açmış kıtalara hükmetmiş bir ülkenin, bir tarihin çocuklarısınız. Onun içindir ki 2071 sizin ellerinizde şekillenecek Osmanlı imparatorluğunun bininci kuruluş yıl dönümü olan 2071'e Türkiye'yi sizler taşıyacaksınız, Türkiye’yi sizler dizayn edeceksiniz, sizler yöneteceksiniz, sizin ihtiyacınız olan güç, kuvvet, birikim, ufuk, tarihiniz de olduğu gibi sizlerde de mevcuttur.

Bu bağlamda bir taraftan ülkemizi bugünkü sıkıntıya sokan mevcut problemleri çözerken, diğer taraftan geleceğin önümüze çıkartabileceği zorluklara karşı kendimizi hazır hale getireceğiz. Bunun yolu da bir yüzü bugünün dünyasına diğer yüzü geleceğe bakan dinamik nesiller yetiştirmektir.

GENÇLER SİYASETE DAHA ERKEN KATILSIN

Biz ne dedik, Siyaset gençleşecek bu ülkenin dinamik, yüksek bir seviyeye sahip gençleri ülkenin kaderini belirleme de söz sahibi olacaktır.

Bütün Türkiye'ye ve dünya ya gösteriyoruz ki, verdiğimiz sözler havada kalmamıştır, verdiğimiz sözler kuru hamaset olarak uçup gitmemiştir. Verdiğimiz sözler popülizme feda edilmemiştir, şimdi istiyoruz ki seçilme yaşı 25'den 18'e insin, ancak gençlerimiz siyasette daha aktif rol alsın. Gençlerimiz siyasete daha erkenden katalım. Ancak bunu anlayamayan ülkemizde seçilme yaşının da 18 olmasından korkan muhalefet partileri bir yanına 18 yaşında genç kızımızı, diğer yanına 18 yaşında genç delikanlımızı alarak bunlar mı? seçilecek diye örneklendirmekten de geri kalmıyorlar.

ÇARE, SİZSİNİZ GENÇLER

Bunun takdirini değerlendirmesini bizlerin her zaman güvendiğimiz güvenmeye de devam edeceğiz siz genç kardeşlerimize bırakıyoruz.

Hakim, avukat, mühendis, teknisyen, sanayici, iş adamı, hangi işi yaparsanız, yapın hangi meslek grubundan olursanız olun bu ülkenin sorunlarına çözüm üreteceksiniz.

Hiç bir zaman hiç bir mesele çaresiz değildir. Tam tersine çare, 'Sizsiniz Gençler.'

Büyük Usta, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi siyasette gençlere yer vermek ustalığın şiarındandır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir