Başkan Köktaş: AK Parti iktidarı ile Dünya, lider Türkiye'yi konuşuyor

Başkan Köktaş: AK Parti iktidarı ile Dünya, lider Türkiyeyi konuşuyor
AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş "AK Parti iktidarından önce ülkemizde enflasyon, faiz, IMF, borç, yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar konuşulurken, AK Parti iktidarı ile geçtiğimiz 10 yıl içinde bu söylemlerin yerine vatan, millet, hizmet, yardımsverl

 

Salıpazarı'nda düzenlenen AK Parti İlçe Danışma Kurulu Toplantısı'na Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Ak Parti Salıpazarı İlçe Başkanı Yücel Kaya ve ilçe yönetim kurulu üyeleri,  İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları yönetim kurulu üyeleri, Köy ve Mahalle Temsilcileri katıldı. 
Divan kurulunun oluşması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Danışma Kurulu Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapan AK Parti Salıpazarı İlçe Başkanı Yücel Kaya, ilçede yapılan hizmetlerin, teşkilat çalışmalarının, sandık müşahitlerinin üzerine bilgi sunumu yaptı. 
 
Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül de, belediyenin ilçe de yapmış olduğu hizmetleri anlatarak bundan sonraki yapacakları projeler hakkında bilgi verdi.Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları'nın konuşmasının ardından ise Köy ve Mahalle Temsilcileri, bölgelerinde yaptıkları çalışmaları ve taleplerini dile getirdiler. Konuşmaları dikkatlice dinleyen AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş tek tek not aldı. Yapılan değerlendirmelerinden ardından konuşmasına başlayan AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "Bu dönem ilk İlçe Danışma Kurulu toplantılarına Salıpazarı'ndan başladık. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor, bereketli ve verimli bir toplantı olmasını diliyorum." dedi.
 
AK Parti iktidarının 10 yıl içinde yaptığı hizmetlerle dünya da adından söz ettiren lider bir ülke konumuna geldiğini belirten Başkan Fuat Köktaş, "Bizler dünü dün de bırakanlardan değil, dünden  geleceğini aydınlatanlardanız, Dünden yarını aydınlatan teşkilatlarız. AK Parti ailesi olarak bizler yaratılanı yaratandan ötürü seven, 'İnsanı yücelt ki devlet yücelsin' anlayaşının fertleri olarak bir arada olduğumuzdan ötürü başarıyı yakalamış siyasi partiyiz. 
AK Parti'nin kuruluş tarihi 14 Ağustos 2001'dir.  Bu tarihden itibaren ilimiz de, ilçelerimiz de, belde, köy ve mahallelerimizde AK Parti tabelalarını asan, yönetimlerde görev alan, teşkilatlarımıza yardımcı olan, ilk seçim olan 3 Kasım 2002 seçimlerinde oylarıyla destek veren hemşerimilerimize, vatandaşlarımıza, teşkilat mensuplarımıza, gönüldaşlarımıza yol arkadaşlarımıza, bir kez daha teşekkür ediyorum." diye konuştu.
 
Başkan Köktaş, "Bir çoğumuz farkında değiliz 3 Kasım 2002 tarihi itibariyle iktidar olan AK Parti, 3 Kasım 2012 tarininde iktidardaki  10. yılını tamamlamıştır. 10 yılını tamamlamış ve 11. yılından gün almaya başlamıştır. 10. yılını sessiz sedadasız milletine ve ülkesine heyecanı ile geçiren Ak Parti kadroları gelecek yıllarda ülkemize hangi yenilikleri, hangi hizmetleri yapabiliriz düşüncesiyle 10. yılını Kızılcahamam da kamp yaparak geçirmiştir. Bize hizmet aşkını bize millete hizmet etmeyi ön plana çıkartan Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sonsuz teşekkür ederiz." dedi.
 
SÖYLEMLER AK PARTİ İKTİDARI İLE DEĞİŞTİ
Son 10 yılda Türkiye'nin dünya liderliğine yükseldiğini belirten Başkan Köktaş sözlerine şöyle devam etti : "Değerli dostlar; geçtiğimiz 10 yıla bakarak kıyasladığımız da diğer siyasi parti iktidarlarından çok farklı söylemler göreceksiniz. Diğer siyasi partilerin iktidarları dönemde ülkemizde enflasyon, faiz, IMF, borç, yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar konuşulurken, AK Parti iktidarındaki 10 yılda ülkemizde söylemler, ifadeler değişmiş olup demokrasi, özgürlük, hizmet, vatan sevgisi, millet sevgi, huzur, kalkınma, muhasır medeniyetler gibi ifadeler kullanılmaya başlanmış ve kullanılmaya devam etmektedir. Anlam ve mana yüklü kelimeler kullanılmıştır. Bu ülkede, bir gecede enflasyonların, faizlerin tavan yaptığı ve ekonominin dip yaptığı dönemdeki ifadeler artık kullanılmaz oldu. AK Parti'nin, Genel Başkanı'ndan, Mahalle Temsilcisi'ne kadar herkes, millet sevgisini, vatan sevgisini, ülkesine ve milletine hizmet aşkını ön planda tuttu."
 
AK Parti iktidarının rotasını millet belirlemiştir diyen Başkan Fuat Köktaş, "AK Parti iktidarı dışarıdan dayatmayla, ısmarlamayla, hükümet programlarıyla iktidara gelmiş bir iktidar değildir. AK Parti'nin kumaşını millet dokumuştur. Sizler, bizler dokuduğumuz için 10 yıldır dimdik ve sağlam ayaktadır. AK Parti iktidarı demokratik anlayışı ile yol gösteren bir iktidardır. AK Parti aynı zamanda milletin, halkın kendisinin iktidara el koymasıdır. Hatırlayalım az önce konuştuğumuz bir çok konuyu konuşamıyorduk. Neden, Amerika'dan sabah çantalı bir vatandaş geliyor, Türkiye'nin ekonomisine set koyuyor, anlaşmalar yapıyordu.  Bu anlaşmalarla ülkemize 23.5 milyar dolar borçlu hale getirmişti. Bu anlaşmalar benim milletimin kaynaklarını, milletimize kullanmamak için  alınıyordu.  Fakat bugün ne oldu. Bugün IMF'den borç alan değil, borç veren ülke haline geldik. IMF ile görüşmeler başlamıştır, IMF'YE 5 ay içinde yaklaşık 5 milyar dolar borç verileceğini birlikte göreceğiz." dedi.
 
Başkan Fuat Köktaş, "Nereden nereye, kiminle, halkımızla, milletimizle 74 milyon Türk evladıyla birlikte. Genel Başkanımızın söylediği gibi 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' evet beraber yürüdük,  beraber yürümeye devam ediyoruz. Hiç bir zaman aldatan ve aldanan olmadık. Tutamayacağımız sözü yapamayacağımız işi vaad etmedik. Popülist siyaset yapmadık. Gerçeklerle hareket ettik. Asla makam ve mevkilerin cazibesine kapılmadık. Bir an halkımıza sırtımızı dönmedik. Halkımızla, başarsakta başarmasakta hep birlikte olduk. Halkımızın arasından hiç çıkmadık. Başarımızın mutluluğunu yine her seçimde önüne giden sandıktan AK Parti oylarını artırarak çıkartan halkımızla yaşadık." şeklinde konuştu.
 
AK PARTİ HEDEF BÜYÜTTÜ
AK Parti'nin kuruluşundan itibaren 14 ay gibi bir sürede iktidara geldiğini ve her seçimde oyunu artırarak yoluna devam eden bir iktidar olduğunu, söyleyen Başkan Fuat Köktaş, "AK Parti iktidarının Türkiye’yi dünya lideri yapmakta olduğunu görüyoruz. Ak Parti iktidarından önce avrupa ülkeleri ile Türkiye'yi mukavese edenler, Türkiye'nin onlardan 50 yıl geride olduğunu,  'doğunun hasta adamı' olarak vasıflandırıldığını hep birlikte gördük. Oysa bugün bizlerden 50 yıl önce olduğu söyleyen ülkelerin ekonomilerinin dibe vurduğunu, üst üste krizler yaşadığını, insan hakkı ihlallerinin son yıllarda arttığını, herkes görmektedir. Bu ülkelerde ne kadar olumsuz işler varsa, ülkemizde de onun kat kat üstünde olumlu işler olmaktadır. Kısacası AK Parti iktidarın 10 yılıyla bu açık kapanmıştır. 3 Kasım dan önce enflasyon yüzde kaçtı. Faiz oranları neredeydi. Kişi başına düşen milli gelir kaç dolardı. Ülkemizdeki büyüme hızı yüzde kaçlarda idi. En önemlisi ihracatımız kaç milyar dolar idi. AK Parti iktidarı ile faizler tek haneli rakamlara, enflasyon tek haneli rakamalara, kişi başına milli gelir kaç dolara geldi. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl içinde kişi başına düşen milli gelir 12 bin dolar olacak dediğinde AK Parti'ye inanların dışında herkesin bunun mümkün olamayacağını söyleyenler bugün yanılmıştır. 
 
3 Kasım 2002 den önce kişi başı milli gelir 3 bin 400 dolar iken iktidarının 10. yılında bu rakam 10 bin 800 olarak çıkmıştır. Büyüme hızı yüzde 1'lerde iken, ortalama yüzde 6'lara ve üzerine çıkmıştır. 
Sağlık, Ulaşım, Eğitim alanında ülkemizde başkalarının hayal bile edemediği hizmetleri Ak Parti kadroları yapmıştır. Biz dün neysek bugünde buyuz yarında aynı olacağız. Hedefini 2023 olarak belirleyen AK Parti'nin bugünkü kadroları bununla yetinmemiş, Ak Parti'nin lideri gençlere 2071'i hedef göstermiştir ve geleceklerini 59 yıl sonraya yapmalarına, düşünmelerine hedef koymuştur." diye konuştu. 
 
Teşkilatlar siyasi partilerin omurgası olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, "Başbakanımız yerel seçimlerin zamanın da yani Mart 2014 yapılacağını söyledi. Yine Cumhurbaşkanı seçimi 2014'te, 2015'te milletvekili seçimi var. 1 yıl içinde 3 tane seçim yaşayacağız. Bizler her zaman yarın seçim olacak gibi hazırlıklıyız. Hanımlar, bu dönem de sizlere gerçekten çok iş düşüyor. Çalmadık kapı bırakmayacağız. Herkese Ak Parti'ye neden destek verilmesi gerektiğini anlatacağız. Gençler, Başbakanımızın 30 Eylüldeki büyük kongredeki mesajını okumuşsunuzdur. Hedef 2023 bizim, 2071 sizin. Görev dağılımı yaptık. Durmak yok yola devam. Siyasi anlayışımızla genç arkadaşlarımızın, hanımlarımızın önünü açtık. Hanım teşkilatlarımızın seçimden seçime değil, gerçekten onları ana olduğunu, bir ana adayı olduğunu unutmadan sevgi ve şefkatle yaklaştık. İşte AK Parti’nin siyasi anlayışı budur” diye konuştu. 
 
Salıpazarı'nın her karış toprağına Ak Parti iktidarı gitmiştir gitmeye de devam edecektir diyen Başkan Köktaş, "İktidara geldiğimiz günlerde Salıpazarı'nda 24 saat hizmet veren sağlık ocağı  yoktu. Şimdi sağlıkta yaptığı devrimlerle hizmeti vatandaşın ayağına götüren bir anlayış var. Yapılan çalışmalar ile nereden nereye geldik. Hizmette sınır yok, ihtiyaçta da sınır yok. Halkın ortak ihtiyaçlarını karşılamak, sizlere hizmet etmek, çocuklarınıza iyi bir gelecek sağlamak için buradayız.  Salıpazarı'nın bir çok sorunu AK Parti iktidarı ile son bulmuştur. Bir eksiğimiz varsa bu eksiklikleri bulacağız ve çözüm noktalarını birlikte çözeceğiz. Bu anlamda partiye emeği geçmiş, kuruluşunda emeği geçmiş, oyları ve söylemleriyle destek vermiş herkes bizim baş tacımız. Bu vesileyle sizlere sevgi ve saygılarımı sunarken, çalışmalarınız da başarılar diliyorum." dedi. 
 
baskan-koktas-ak-parti-iktidari-ile-dunya,-lider-turkiyeyi-konusuyor-(1).jpg
 
Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel