Başkan Köktaş Aday Olmayacağını Açıkladı

Başkan Köktaş Aday Olmayacağını Açıkladı
AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, kongrede il başkanlığına aday olmayacağını açıkladı

22 Şubat 2014 tarihinde yapılacak olan 5. olağan kongre öncesi partisinin il binasında basın açıklaması yapan Fuat Köktaş, kongrede aday olmayacağını söyledi.

AK Parti’nin Türkiye’nin siyasi tarihine ‘yükseliş dönemi’ olarak kaydedileceğini belirten AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, “AK Parti ülkemizin siyasi tarihine ‘yükseliş dönemi’ olarak kaydedilecek bu süreçte gayretli ve inançlı çalışmalarla birçok ‘yapılamaz’ denilen icraatı gerçekleştirdi. Hayaller gerçek oldu. Ülkemizin ve insanımızın gelecek ümidini pekiştirdi. Memleketimizin çehresini değiştirdi. Ekonomiden sağlığa, eğitimden ulaşıma, adaletten emniyete kadar her alanda ülkemize ve insanımıza yakışır hamleler ortaya koydu. Başlatılan, bitirilen ve hala devam eden büyük projelerle insanımıza haklı bir özgüven kazandırdı. Ekonomimiz büyüdü, Türkiye bölgemizde ve dünyada itibarlı ve güvenli bir ülke haline geldi” dedi.

AK Parti’nin hedeflerini açıklayan Köktaş, “AK Parti’nin önümüzdeki hedefi, başlayan beşinci olağan kongre sürecimizle birlikte 2015 seçimlerinden başarıyla çıkmak, milletimize söz verdiğimiz gibi 2023, 2053, 2071 Türkiye’sine istikrarla, huzurla, gelişmeyle ve selametle ulaşmaktır. Milletimizin bizden beklentisi budur. Bugüne kadar siyaseti güçlendiren ve itibar kazandıran partimiz beşinci olağan kongresinden elde edeceği güç, birlik beraberlik anlayışı ve kongrelerden çıkaracağı enerji ile milli iradeyi hakim kılmaya devam edecektir. Kongrelerimiz Türkiye’mizin büyük hedeflere ulaşmasının kaynağıdır, kongrelerimiz çözüm süreci irademizin kaynağıdır, kongrelerimiz yeni Türkiye yolunda atılacak adımların, gerçekleştirilecek mimarinin meşruiyet kaynağıdır. Gerçekleştirilecek olan 5. olağan kongre takvimi 15 Eylül 2014 tarihinde başlamıştır. 22 Şubat 2014 tarihinde il kongrelerinin sonuçlanması ile büyük kongreden önceki süreç tamamlanmış olacaktır. Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi ve Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun başbakan seçilmesi ile yeni Türkiye’nin kapıları ardına kadar açılmıştır. Türkiye, bu yeni dönemde güçlü, demokratik, müreffeh ve saygın bir ülke olma hedefine daha büyük bir azimle yürüyecektir. Bu kutlu yürüyüşte Genel Başkanımız ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğünde tüm teşkilatlarımızla tek vücut olarak büyük hedeflere ulaşacağız” diye konuştu.

GERGİNLİKLER NEDENİYLE VATANDAŞLARI SAĞDUYUYA DAVET ETTİ

Başkan Köktaş, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kobani nedeniyle Türkiye’de yaşanan gerginlikler nedeniyle vatandaşları sağduyuya çağıran Başkan Köktaş, “Kavgayla, yakıp yıkma ile bugüne kadar hiç kimse bir şey elde edememiştir. Yıllardır bu ülkede iç savaş niteliğinde olan PKK olayını bu ülke 30 yıl bir kambur olarak sırtında taşımıştır. Bu ülkeye hizmet edilecekse bunun yolu sandıktır, demokrasidir, siyasettir. Bunu herkesin sağduyu içersinde ve başkalarının can ve mal güvenliğine de saygı göstermek üzere yapmalarını biz tavsiye ediyoruz. Gezi olaylarında başarılı olamayanlar, farklı vesilelerle bunu sokaklara taşıyıp, insanların can ve mal güvenliğini tehdit etmeye başlamışlardır. Tutarlı olmak gerekiyor. Buradan bütün aklıselim açıklama yapmayan siyasetçilere seslenmek isterim. Bu insanların can ve mal güvenliği için TBMM’ye getirilen tezkereye katılıp oy vermeyen zihniyet bugün ‘niye Kobani’ye girmiyorsunuz?’ sorusunu sorma hakkı yoktur. ‘Bugün Kobani’ye niye sahip çıkmıyorsunuz?’ sorusunu yönetme talebinde asla haklı değildir. Bu çifte standart olur. Siyasetçi istikrarlı ve tutarlı olmak durumundadır. Hele hele toplumun önündeyseniz, söz ağzınızdan çıkana kadar size aittir. Ağzınızdan çıktıktan sonra artık topluma mal olmuştur. Artık onun bedelini ödersiniz” şeklinde konuştu.

“ADAY DEĞİLİM”

İl kongresinde aday olmayacağını ifade eden Köktaş, “İl başkalığına aday olmamam, milletvekilliğine aday olacağım anlamına gelmez. Bizim bir misyonumuz var. Onu tamamladığımıza inanıyoruz. İl başkanı olarak üzerimize düşen görevi yaptığımıza inanıyoruz. Daha yeni heyecanlı arkadaşlar, enerjik arkadaşlar ve farklı şeyler katacak arkadaşlarımızın burada olmasını arzu ediyoruz. Takdirimizde ve nasibimizde ne varsa biz orada hizmet etmeye çalışırız” ifadelerini kullandı.

“EMİN KAR’IN KARARINA SAYGI DUYMAK GEREKİR”

Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar’ın istifasını değerlendiren Köktaş, “Emin Kar’ın kendi takdiridir. Bir yöneticinin istifa etmesi tamamen kendi takdirine kalmıştır. Şartlar devam etmemesini göstermişse bu kararı almıştır. Saygı duymak gerekir. Herkesin taşıyabileceği bir yük mesafesi vardır. Emin Kar da bugüne kadar bu yükü bu mesafeye kadar taşıyabildi ve kendisi de bu kararı verdi. Emin Kar’a Samsunspor’a yapmış olduğu hizmet ve başarılardan dolayı teşekkür etmek gerekir” açıklamasında bulundu.

baskan-koktas-aday-olmayacagini-acikladi-(2).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel