Başkan Kerim Deniz destek istedi

Başkan Kerim Deniz destek istedi
Çarşamba Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Kerim Deniz, Haber Expres Gazetesi ve Şeker Haber TV’nin sorularını yanıtladı.

Engellilere yönelik ilçede ki çalışmalar konusunda değerlendirmelerde bulunan ve ÇABES’in Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi’nde ki sürecine değinen Çarşamba Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor  Kulübü Başkanı Kerim Deniz, önemli açıklamalarda bulundu.
baskan-kerim-deniz-destek-istedi.jpg
Gazetemiz personeli Yağmur Ayan’ın sorularını yanıtlayan Başkan Kerim Deniz, Çarşamba Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü hakkında ki değerlendirmesinde şunları söyledi. Başkan Deniz, “Biz bir üst tura çıkmak için elimizden gelen mücadeleyi yapıyoruz. Bu hafta zorlu bir Karabük deplasmanımız vardı.  Zorlu kış şartlarında gittik geldik yolda zorluklar çektik çokta iyi oynadık. İyi bir mücadele oldu fakat bu mücadeleyi skora yansıtamadık. Karabük güçlü bir takımdı yenmemiz zordu ama biz onları çok zorladık maçı alma ihtimalimiz vardı ama olmadı. İnşallah sapma yok Karabük zaten güçlü bir takım onu söyledim. Bundan sonraki maçları alarak yolumuza devam edeceğiz. İnşallah hedefimiz bu yıl Çarşamba’yı play-off  oynatarak bir üst lige çıkmak bunla ilgili önümüzdeki maçlarda çalışmalara başladık İnşallah. İnşallah çıkartacağız öyle düşünüyoruz.” cümlelerini kullandı.

 



Başkan Kerim Deniz, engellilere yönelik yapılan devlet yardımları desteklemeler konusunda sorulan soruya yanıt olarak ise, “Engellilerle alakalı verilen ücret  şöyle bakıma muhtaç ağır engelliler var. Evde bakım ücreti alır. Hasta yakını alır bunu. 1530 TL olduğu yeni tarifeye göre onun haricinde birde 2022 den maaş alan sosyal yardım alan  engelliler var buda para oranına göre değişir. 630 lira %40 %70 arası 830 lirada %70 ve üzeri engelli olanlar alabiliyor. Bu sosyal devletin yapmış olduğu sosyal yardımlardır.” dedi.

Çarşamba’da engelliler için yapılan bir çalışma olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Başkan Kerim Deniz, “Çarşamba’da engelliler için yapılan faaliyetler şöyle. Bir çok sosyal etkinlik kültürel etkinlik  biz zaten dernek olarak bunları yapıyoruz. Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği ve Çarşamba Bedensel Engelliler Spor başkanı olarak biz zaten bu alanda birçok faaliyet yapıyoruz. Mesela bizim yaptığımız bu tekerlekli sandalye basketbolu da bir etkinlik. Bunun haricinde işte bizim sosyal hizmetler merkezinde yaptığımız E-KPSS kursu engelli Kamu personeli hazırlık kurslarımız var, dernek ofisimizde  dikiş nakış kursumuz var. Bunun haricine kuaförlük saç bakım kurslarımız var resim kurslarımız var.  Çeşitli kurslarımız var yani dönüşümlü olarak yapıyoruz. Tabi ki katılım iyi güzelde bizim beklediğimiz kadar değil. Bunu da en büyük sebeplerinden bir tanesi ulaşım sorunu. Engellilerin erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik sorunu. Hala bizim evlerinde çıkaramadığımız engellilerimiz var. Tabii bunu kişilere yada ailelere bağlıyoruz ama fiziki şartlar da en büyük engel önümüzde. Çünkü bizim istediğimiz şekilde gelişmiyor. Toplu taşıma araçları engellilerin kullanımına uygun olmaması etken. Bununla ilgili 2020 yılına  sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 2020 yılına engelsiz engellilerin erişile bilirliği konusunda 2020 yılına ulaşılabilir erişilebilir  bir yıl olarak ilan ettiler. İnşallah bu yıl beklentimiz çok. İnşallah bu toplu taşıma araçları da engellilere uygun hale gelirse daha çok çuvala biliriz.katılım daha çok olur. Yani sonuç olarak hiçbir engelli evinden çıkmadık kalmasın. Herkes dışarıya çıksın istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Engellilerin ulaşılabilirlik yönünden sıkıntıların çözümü için Çarşamba Belediyesi’ne güvenin tam olduğunu ve çalışmaların yapıldığını gördüklerini aktaran Başkan Kerim Deniz, “Belediyemizin bu konuda çalışmaları var. Şehir mobilyaları dediğimiz kaldırımları yolları daha engellilere uygun hale getirilmesiyle alakalı. Bununla alakalı geçmiş yıllarla alakalı çalışmaları var. Yeteli mi? Değil. Belediyemiz bu konuda hala çalışmalar yapıyor. Bizim istediğimiz ölçüde mi değil. Bizim istediğimiz hızla mı ilerliyor değil. Ama sayın Belediye Başkanımız Halit Doğan’a da burada sevgilerimi selamlarımı iletiyorum. Ama önümüzdeki dönemde inşallah bu sorunların tamamını bu 2020 2021 yılları içerisinde bu sorunların tamamının çözüleceğine biz inanıyoruz. Çünkü bunla ilgili gerçekte duyarlı ve yanımızda olan bir belediye başkanımız var ona da teşekkür ediyorum.” dedi.

HABER-RÖPORTAJ: Yağmur AYAN – Gülizar KELEŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber