Başkan Kefeli’den OSB müjdesi…

Başkan Kefeli’den OSB müjdesi…
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli, Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi Projesinin hayata geçireceklerinin müjdesini verdi.

 

Başkan Kefeli, yapmış olduğu açıklamasında, “2005 yılında Belediye Başkanımız Hüseyin Dündar”ın da destek ve katkılarıyla başladığımız girişimlerimiz, maalesef arazi engeline takılmaktaydı. Yapmış olduğumuz ortak girişimlerden netice alamamıştık. Ancak; yenilenen Toprak Koruma Kanunu ve mevzuatı, bu konuda önümüzü açmıştır. İlçemizin ekonomik kalkınmasına ivme kazandıracak, OSB projemizle ilgili, uzun zamandır yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde, şu an itibariyle 312.000 m² ( 300 dönümlük) bir alan için, ön talep toplamış bulunuyoruz.  Bu taleplerin büyük bir bölümü, gıda ve tarımsal sanayiyle ilgili yatırımlara yöneliktir. Projemiz gerçekleştiğinde, istihdama önemli oranda katkı sağlanacaktır” dedi.

Tarımsal üretim istatistiklerine bakıldığında, bölgedeki sofralık domates, taze fasulye, biber, patlıcan, salatalık gibi sebzelerin en fazla, Çarşamba Ovasında üretildiğini vurgulayan Başkan Kefeli,” Ancak bu ürünlerimiz işlenemediğinden, ihraç edilememekte ve iç piyasada maliyetinden düşük fiyatlara satılmaktadır. Dolayısıyla, İlçemizdeki en önemli eksiğimiz, bu tesislerin kurulabileceği bir Organize Sanayi Bölgesidir.           

Samsun-Çorum Tokat Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni planında, Çarşamba OSB, Tarımsal Sanayi ve Hayvancılık faaliyetleri için belirlenen alanların birisinde, OSB kurabiliriz” şeklinde konuştu.

Gelemen bölgesinde kurulan Samsun Gıda OSB’nin tamamen dolduğunu da dile getiren Başkan Kefeli “Şu anda Samsun Gıda OSB ile ilgili olarak talep alımı durdurulmuş, yedek liste bile dolmuş vaziyettedir. Samsun Gıda OSB ile Çarşamba’nın arası yaklaşık 19 km  olduğu gerçeğinden yola çıkarsak, taleplerine cevap verilemeyen yatırımcılara da bu projemiz bir alternatif olacaktır. Zaten Samsun’un sanayi ve ticari işyerleri, Çarşamba yönünde gelişmekte ve gün geçtikçe yayılmaktadır. Bu açıdan bakıldığında, Tekkeköy İlçesi’nin dahi, artık yatırımcıların ihtiyaçlarına cevap verebilecek alanı kalmamıştır” ifadelerini kullandı.

Samsun genelinde yapacakları ilanlarla, ön talep toplamaya devam edeceklerini de vurgulayan Başkan Kefeli, “Bu taleplerin toplanması sonrasında, ilgili makamlar nezdinde girişimlere başlayarak, Çarşamba OSB’yi mutlaka kuracağız” dedi.

OSB Projesine Kaymakam Yıldız, Başkan Dündar, Siyasi Parti ve                                

Oda Başkanlarından destek

Çarşamba OSB Projesi ile ilgili İlçede bulunan Siyasi Partilerin Başkanları, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi ile Ziraat Odası Başkanlarının yanı sıra Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve Kaymakam Caner Yıldız’da tam destek verdi.

Projeyle ilgili, yapılan ilk tanıtım toplantısında, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse, CHP İlçe Başkanı Sinan Yaşar, MHP İlçe Başkanı Baki Demirtaş, Saadet Partisi İlçe Başkanı, İdris Çakır, Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör ve Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Selahattin Akkuş, Çarşamba OSB Projesi’nin, İlçede çok büyük ihtiyaç duyulan, yatırım alanlarının oluşturulması bakımından ivedilikle uygulamaya geçirilmesi gerektiğini söylediler.

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’da,” Belediye olarak Çarşamba’mızın ihtiyacı olan OSB konusunda, Ticaret ve Sanayi Odamız ile birlikte çalışmalarımız oldu. Bu konuda hem fikiriz. 300 dönümlük bir alan için yatırım talebinin olması önemli bir gelişme. Ortak çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaymakam Caner Yıldız ise, Çarşamba için önemli bir proje, gerçekleşmesi için çalışmalarımızı hızlandıracağız. İlçemiz ekonomisine katkı sağlayacak bu tür çalışmaların her zaman yanında oluruz. Yusuf Kefeli Başkanımı da projeyle ilgili yapmış olduğu hazırlıklarından dolayı tebrik ediyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber