Başkan Kefeli; “Şeker Fabrikası yeniden üretime geçmeli ”

Başkan Kefeli; “Şeker Fabrikası yeniden üretime geçmeli ”
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli, Çarşamba Şeker Fabrikası Müdürlüğüne vekâleten atanan Sezgin Öncü’yü, makamında ziyaret etti. Ziyarette Kefeli, “Umarız ki bir yanlıştan dönülür ve önümüzdeki yıl için kampanya yapılara

 

HABER MERKEZİ

Ziyarette bir konuşma yapan Başkan Kefeli, “ Çarşamba Şeker Fabrikası, İlçemizdeki tek ve en büyük sanayi tesisidir. İlçemiz ekonomisine ve istihdamına çok büyük katkıları olan, bu denli önemli bir tesisin, atıl duruma gelmesi bizleri üzmektedir. Özelleştirme kapsamında bulunan ve iki yıldan buyana, kampanya ve üretim yapmayan, Çarşamba Şeker Fabrikasının satışı, bir kez daha iptal edilmiştir. Umarız ki bir yanlıştan dönülür ve önümüzdeki yıl için kampanya yapılarak, fabrikanın tekrar faaliyete geçirilmesi sağlanır ” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren, Şeker Fabrikası Müdür Vekili Sezgin Öncü de yaptığı konuşmasında, “Çarşamba Şeker Fabrikasının tekrar faaliyete geçebilmesi için, öncelikle üreticilerden ekim talebi toplayacağız. Bununla birlikte, fabrikamızın, yaklaşık 2 yıldır çalışmadığından ciddi bir revizyona da ihtiyacı var. Diğer taraftan, şu anda çalışanlarımızın büyük bir bölümü de, Genel Müdürlüğümüzce, kampanya dönemi süresince, faaliyette olan diğer fabrikalarımızda geçici olarak görevlendirilmiştir.

Çarşamba’da yetişen pancardaki şeker oranı, iklimsel ve coğrafi nedenlerden dolayı düşüktür. Ancak, üreticilerimiz açısından rekolte yüksekliği, bu açığı dengelemektedir. Bununla birlikte üreticilerimizin ekimlerini, fındık ve kavak alanların bitişiğinde, gölge etkisi olan yerlerde değil açık alanlarda yapması ve taban suyuna dikkat etmesi gerekmektedir. Aksi takdirde, pancarın kök kısmı yerine, yaprak kısmı gelişmekte, bu durumda çiftçimizin daha az kazanmasına yol açmaktadır ”  dedi.

Ziyaret sonrasında, Başkan Kefeli, Şeker Fabrikası Müdür Vekili Sezgin Öncü’ye, yeni görevinin hayırlı olması dileğiyle, bir plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber