Başkan Güngör Felaket Bölgesinde…

Başkan Güngör Felaket Bölgesinde…
Haftalardır Karadeniz’de ve yurt genelinde yağan yağmurlar ne fırtınalar sürerken en son Samsun Çarşamba ve köylerinde yağan yağmur fırtına geride mağdur çiftçi bıraktı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Çarşamba’ya bağlı yağmurun merkezi olarak Akçaltı Köyü bölgenin en hasarlı bölgesi ilan edildi. Köy merkezini vuran fırtına ekili bütün alanların yanında fındık bahçeleri ve bir çok ağacı yerle bir ederek geride büyük hasar bıraktı. Hasar tespit çalışmaları dört koldan sürdürülürken, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör’ de hasar gören çiftçi ve köylüleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti ve bilgi alışverişinde bulundu.

 

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, yaşanan doğal afetin ardından hasar ve zarar gören  bölgelerde inceleme yaparak köy halkından bilgi aldı. Başkan Güngör, ekili mısır, kavak, sebze ve meyve ile birlikte Karadeniz’le özdeşleşen fındık bahçelerini gezerek yerinde incelemelerde bulundu. Birçok kavak, çam ağaçlarının, fındık bahçelerinin zarar gördüğü bölgede elektrik sorunu yaşayan köy halkı YEDAŞ ekiplerinin yaptığı çalışmalarla elektrik problemlerinin giderilmeye çalışılıyor. Büyük hasar ve ziyan içinde olan bölge halkı yaşanan afet sonucunda yetkililerden yardım bekliyor. Bir yandan da ellerindeki imkanları ile yaralarını sarmaya çalışıyorlar.

Zarar ve hasarın çok olduğu bölgede yaralarını sarmaya çalışan Akçaltı köyü sakinleri yaşanılan felaketin sadece mal kaybıyla olması, can kayıplarının olmamasına şükrediyorlar. Başkan Güngör ise bölgede ki köylü ve çiftçilerin  Tarım İlçe Müdürlüğü ve devlet aracılığı ile hasar ve zayiat tespitlerinin yapıldığını kendilerinin de konuyla yakından ilgilendiklerini belirterek, “Ziraat Odaları olarak çiftçi ve köylülerimizin hasarları net olarak ortaya çıkmaya başladığı andan itibaren üzerimize düşen her türlü yardım ve destekleri yapmaya çalışacağız. Bu amaçla Ziraat Odaları olarak ilk girişimlerimizi yaptık. Zarar tespitleri sonrasında gerçek hasar belli olduğu andan itibaren köylülerimizle birlikte Ziraat Odası Başkanlığı olarak isteklerini belirleyerek gerekli tüm yardımlar başlatılacaktır. Şimdilik kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik ve en kısa sürede sorunlarını da çözmeye başlayacağız” dedi.

Haber-Foto: Serkan Karahan

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir