Başkan Fuat Köktaş'tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı

Başkan Fuat Köktaştan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı
Köktaş, “Ulusumuzu dünya içinde hak ettiği yere taşımaktır”

 

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş yayınladığı mesajında şu sözlere yer verdi : "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89.yıldönümünü milletçe büyük bir onur, coşku ve heyecanla kutlamaktayız. Yüce meclisimiz bundan 89 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir ” ilkesiyle Cumhuriyeti ilan etmiş, milletimizin çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması yolunda en önemli adımı atmıştır. Bugün bizlere düşen görev çağdaşlaşma yolunda atılan adımları daha da çoğaltmak ve milletimizin refahını arttırarak, ulusumuzu dünya ulusları içerisinde hak ettiği yere taşımaktır. Hükümetimiz bu yolda kararlı adımlar atmaktadır. Ülkemiz her geçen gün güven ve istikrar içerisinde kalkınmakta ve büyümektedir. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu bu güven ve istikrar ortamını bozarak milletimizin birliğine ve beraberliğine kastetmeye çalışan şer odakları mevcuttur. Bu şer odakları bilmelilerdir ki; bunu başaramayacaklardır, milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde cumhuriyetine, demokrasisine ve ülkesine sıkı sıkıya bağlıdır.

Bizlere düşen başka bir görev de Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde aziz milletimizin verdiği kurtuluş savaşı neticesinde bize emanet edilen Cumhuriyetimizi daha da yücelterek demokratikleşme yolunda kararlı adımları atmaktır. Unutulmamalıdır ki; Cumhuriyet ve Demokrasi birbirini tamamlayan iki önemli unsurdur.  Hükümetimiz döneminde demokratikleşme yönünde önemli adımlar atılmış AB’ye uyum yasaları doğrultusunda birçok kanun çıkarılmıştır. Bu yasalarla milletimizin sosyal ve ekonomik hedefleri gözetilerek, çağdaşlaşma ve demokratikleşme yolunda önemli adımlar atılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti bugün artık dünyada ve bölgesinde ciddi bir istikrar unsuru olmuş, dünya barışına yapmış olduğu katkılarla saygın bir yer edinmiştir.

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz de Cumhuriyetimizi ve onun getirdiği temel değerleri iyi öğrenmeli kendilerinden sonra gelecek nesillere aktarmalıdırlar. “Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak olan sizlersiniz ” sözleriyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk de Türk gençliğinden beklentilerini dile getirmiş ve Cumhuriyeti gençlere emanet etmiştir. Bu duygularla, tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum."

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber