BAŞKAN DOĞAN’DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI

BAŞKAN DOĞAN’DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI
Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Regaip kandili vesilesi ile tüm İslam âleminin üç aylar ve Regaip Kandilini tebrik ederek bu mübarek gecenin bütün insanlığa sağlık ve huzur getirmesini diledi.

Recep, Şaban ve Ramazan aylarının başlangıcı olan Regaip Kandili sebebi ile mesaj yayımlayan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan “İslam âleminde üç aylar olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan aylarını içerisinde barındıran rahmet ve bereket iklimine girmiş bulunmaktayız. İslam âlemi için oldukça değerli olan üç ayların başlamasıyla birlikte Regaip Kandili de bugün idrak ediliyor. Regaip Kandili üç ayların müjdecisidir, mağfiret ve rahmet gecesidir. Üç aylar ve Kandil geceleri; akrabalık, saygı, sevgi, dayanışma ve kardeşlik duygularını arttıran, milletimizin birlik ve beraberliğinin arttığı, aynı duygu, aynı hisleri paylaşan gönüllerin bir araya gelerek, dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği müstesna ve özel günledir.”

Başkan Doğan “Rabbimize daha derin bir şükür imkânı bulacağımız bu özel gecede, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum. Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edildiği bu kandil gecesini bir kez daha hep birlikte eda etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Peygamberimiz bu mübarek gecede yapılan dua ve ibadetlerin kabul edileceğini müjdelemiştir. Regaip Kandili’nde Cenâb-ı Hakk'a yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, kendimizi bulma ve bilmenin, nefsimizin yanıltıcı arzularından uzaklaşmanın imkânını yakalarız. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin, Çarşambalı hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin üç aylar ve Regaip Kandilini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim.  Bu mübarek gecenin bütün insanlığa mağfiret, sevgi, sağlık ve huzur getirmesini, birliğimize, beraberliğimize ve hayra vesile olmasını, milletçe nice kandillere kavuşmayı Cenâb-ı Hakk'tan niyaz ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber