Başkan Doğan’dan Eğitimde Öncü Hizmetler

Başkan Doğan’dan Eğitimde Öncü Hizmetler
Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, eğimde yaptığı öncü hizmetlerle fark yaratıyor

Çarşamba Belediyesi okul öncesi eğitimden üniversite eğitimine kadar eğitimin her kademesinde öğrencilerin yanında olmayı sürdürüyor. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, eğitim demek her alanda öncü kent demek diyerek eğitim yatırımlarının artarak devam edeceğinin sinyalini verdi

Çarşamba Belediyesi eğitime yönelik yaptığı yatırımlarla adından söz ettiriyor. İlçeye kazandırılan yeni anaokulları ve yenilenen okulların yanı sıra; üniversiteye hazırlanan gençler için açılan ücretsiz açılan hazırlık kursları, test kitabı ve kırtasiye desteği, servis yardımı ve yol ücreti gibi birçok destek ile Çarşamba Belediyesi, Çarşamba’nın bir eğitim kenti olduğunu ispatlıyor. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Eğitimde çıtayı yukarılara çıkartmakta kararlıyız” dedi.

“Gençlerimizin yanındayız”

Eğitime desteğin geleceğe yatırım olduğunun altını çizen Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Bugünümüzün mimarı, yarınımızın mihenk taşı gençlerimizin eğitimlerine destek olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerek kırtasiye desteğinden gerekse sınava hazırlık kurslarıyla her zaman gençlerimizin, çocuklarımızın yanındayız. İnternete erişimin oldukça önemli olduğu günümüzde genç kardeşlerimize internet destek kartı veriyoruz. Üniversite sınavına girecek gençlerimiz için hazırlık kursları yapıyoruz. Halk Eğitim Merkezimiz iş birliği ile lise mezunu gençlerimize yönelik açmış olduğumuz TYT-AYT kursları ile gençlerimizin sınava hazırlık süreçlerinde yanlarında olmayı sürdürüyor, yardımcı kaynak desteğinde bulunuyoruz. Bunların yanı sıra ihtiyaç sahibi öğrencilerimize servis desteği sağlıyoruz. Öğrencilerimizin nitelikli bilgiye ulaşma noktasındaki her alanda desteğimizi sürdürüyoruz. Üniversiteyi kazanan Çarşambalı gençlerimize de yol ücreti yardımı yapıyoruz. Türkiye’nin AVM içerisindeki en geniş kapsamlı halk kütüphanesi olan Çarşamba Halk Kütüphanemizi de geçtiğimiz günlerde hizmete açtık. Küçük büyük demeden her yaş grubumuza hitap ediyor. Kütüphanemiz ile çocuklarımız, gençlerimiz, araştırmacılarımız yeni ufuklara yelken açıyorlar. Ders çalışan gençlerimize kahve ve çorba ikramımızı da ihmal etmiyoruz. Biz her zaman gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Biz üniversite kentiyiz”

Birçok fakülte ve meslek yüksekokuluna ev sahipliği yaptıklarını belirten Başkan Doğan, “Biz aynı zamanda bir üniversite kentiyiz. Üniversite için kentimize gelen öğrencilerimizin kendilerini geliştirebilmeleri için sanattan spora birçok faaliyet alanı yaratıyoruz. Yarı olimpik standartlardaki yüzme havuzumuzu 2024 yılı başına kadar tamamlamış olacağız. Olimpik standartlarda ülkemizin ilk Durgunsu Yarış Parkuru olma özelliğine sahip kano merkezimizde de sona yaklaştık. Gençlerimiz ilçemizde her türlü spor branşında eğitim alıp kendilerini geliştirebiliyorlar. Futbol, basketbol, ragbi, beyzbol, boks, tekvando her alanda ilçemizde kurslarımız mevcut. Geleceğin bilim insanları Çarşamba’da yetişiyor mottosuyla çıktığımız yolda ilçemize Bilim Park Çarşamba’yı kazandırdık. Açılışı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından TEKNOFEST Karadeniz’de gerçekleştirildi. Bilim Merkezi inşaatımız da sürüyor. 2024 yılında inşallah açılışını gerçekleştireceğiz. Her fırsatta biz bir eğitim kenti, öğrenci kentiyiz diyoruz; bunun için çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni anaokulları kazandırılıyor

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Güzide kentimizde çocuklarımızın geleceği için en iyi hizmetleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Kaliteli eğitimin, küçük yaşta, anaokulunda başladığının bilincindeyiz. Bu kapsamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çarşamba’mızda 2 tane anaokulumuz var. İlave 5 tane daha anaokulu yapıyoruz. 7 anaokuluyla ilçemizin okul öncesi öğretimde önemli bir ihtiyacını, inşallah karşılamış olacağız. Bunlardan bir tanesi de özel çocuklarımızın eğitim göreceği anaokulu. Çarşamba Organize Sanayi Bölgemiz içerisine de bir anaokulu ve endüstri meslek lisesi 2024 yatırım programına alındı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde mevcutla yetinmiyor, eğitimde çıtayı sürekli yukarıya taşıyoruz. Eğitim demek, her alanda öncü kent demek.. Bu bilinçle hareket ediyor, okul öncesi eğitimden üniversite eğitimine kadar eğitimin her kademesinde kentimize yeni yatırımlar kazandırıyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, eğitimde yeni ufuklar açmak gayesiyle çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

dji-0668.jpg

dsc03984.jpg

dji-20231122100625-0021-d.jpg

dsc04463.jpg

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber