Başkan Deniz ÖTV muafiyetini sordu!

Başkan Deniz ÖTV muafiyetini sordu!
Çarşamba Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Kerim Deniz, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle yaptığı açıklamasında ÖTV muafiyetini sordu.

Çarşamba Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü (ÇABES) Başkanı Kerim Deniz, yaptığı yazılı açıklamada, “10 -16 Mayıs günlerini kapsayan hafta, Birleşmiş Milletler tarafından Engelliler Haftası olarak kabul edilmiştir. Pandemi şartları altında önlem ve kısıtlamalar ile yaşadığımız bu zorlu süreçte sosyal devlet ilkesi, çağdaş eğitim, erişilebilir bilgi ve uygun hayat şartlarının önemini bir kere daha anlamalıyız.Buradan bahsetmek istediğimiz önemli konulardan biri ise ÖTV muafiyeti: haksızlığın had safhaya ulaştığı yasa yapıcıların dikkatine sunulması gereken konulardan biri olan ÖTV muafiyeti engellilere tanınan bir hak iken engellilerden fazla engelli olmayan şahısların kullanımına sunulan istisnadır. Nedir bunlar?

Ağır engellilerin yakınlarının da kullanımına sunulan muafiyetten engelliler ne kadar istifade ediyor acaba.Gayri resmi rakamlar gösteriyor ki Ekim ayında satılan yaklaşık 50 bin aracın 5 bin kadarı ortopedik engellinin kendisi kullanırken 45 bine yakın araç ise engelli yakınları tarafından kullanılmakta.  Burada engelli gerçekten düşünülmüş mü oluyor. Plazaların da işine geldiği gibi teknik muayene raporu gerektirmeyen engelli yakınına araç satmanın daha kolay olduğu oysa engellinin kendisinin kullandığı araçlar için istenen teknik muayene raporları satış yapan plazalar için prosedür diye zorlandıkları durumdan ötürü yakınları adına araç almak daha kolay gelmekte. Burada devlet büyük zarara uğratılmakta olup teknik muayene raporları engelli adına alınan Araçlardan da istenmeli ağır engelliler için en azından lifli araçlar satılabilmeli ve projelendirilmelidir.İnsanlık onuruna, eşitliğe saygılı adil bir toplum ve farkındalık mümkün!” dedi.

HABER: Nurhan GÜZEL – Büşra KOCATAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber