Başkan Demir’den 19 Mayıs mesajı

Başkan Demir’den 19 Mayıs mesajı
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramıdolasıyla yazılı mesaj yayımladı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yaptığı açıklamasında, “19 Mayıs 1919 tarihi, bağımsızlığından vazgeçmeyen,esaretin ve zulmün karşısında dik duran, ümitsizliğin karşısında daima umuda sarılan bir milletin destansı mücadelesinin ilk atılımıdır.Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'dan başlayarak tüm Anadolu'ya yüklediği bağımsızlık ateşinin ruhu ilk günkü heyecanıyla muhafaza edilmektedir. Tarihinde hiçbir zaman esarete boyun eğmemiş bir millete zincir vurmaya kalkışmak İstiklal Şairimizin" Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım" mısralarında vücut bularak, bağımsızlığın müjdecisi olmuştur.” dedi.

Başkan Mustafa Demir, “Şanlı mazimizden aldığımız güç ve ilhamla geleceğimizi sağlam temeller üzerine inşa etme yolunda en büyük güvencemiz sizlersiniz. Sahip olduğumuz bu aziz vatanın tarihine ve değerlerine sahip çıkarakGazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak sizinle mümkün olacaktır. Bu konuda sizlere güvenimiz ve inancımız tamdır. Hızla ve sürekli değişen dünyada çağın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde adımlar atmanız gerekmektedir. Yeni dünya düzenine hazırlık yolunda sürekli okumalı, araştırmalı ve yeni fikirler ortaya koymalısınız. Fikirleriniz ne kadar güçlü olursa ayaklarınız yere o kadar sağlam basacaktır. Ülkemiz ve milletimiz için güçlü ve üretken fertler olacağınızı, değişen ve gelişen dünya düzeninde al bayrağımızı daima en yükseklerde dalgalandıracağınıza canı gönülden inanıyorum.  Bizler sizin büyükleriniz olarak her konuda yanınızdayız ve olmaya da devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 102. yıl dönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururuyla aziz milletimizin ve tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.” İfadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber