Başkan Çağrı Kılıç’tan ‘erken seçim’ açıklaması

Başkan Çağrı Kılıç’tan ‘erken seçim’ açıklaması
Şehir dışı seyahatinden dönen İYİ Parti Çarşamba İlçe Başkanı Rahman Çağrı Kılıç, uçaktan iner inmez basın mensuplarına açıklamalarda bulundu

Seçime hazır olduklarını belirten Başkan Kılıç: “Dün baskın seçim kararının alındığı saatlerde Ankara’da bulunuyordum. Yönetimdeki arkadaşlarımızla sürekli telefon trafiği halinde kaldık. Biz daha önceki konuşmalarımızda erken seçim ihtimalinin çok yüksek olduğunu defalarca dile getirdik. Sanıyorlar ki baskın seçim yaparak, İYİ Parti’yi hazırlıksız yakalayacaklar. Şuan Türk siyasetinde seçim atmosferine en hazır parti biziz. Zaten çalışmalarımız sürüyordu. Örneğin yarın akşam Gökçeli ve Kemer mahallelerimizi, cumartesi günü Çarşamba Sanayii esnaflarımızı ziyaret edeceğiz. Biz zaten başlamıştık.  Bizce AKP geç kaldı. Problem değil, biz eşit şartlarda yarışmaktan yanayız. Gerekirse çalışmalarımızı biraz yavaşlatır, onların bize yetişmesini bekleriz. İşin esprisi bir yana, İYİ Parti olarak tüm teşkilatlarımızla seçime hazırız. İYİ Parti’yi seçime sokmayacakları algısını vatandaşa yerleştirmeye çalışıyorlar. Yok öyle bir şey. Bir hukukçu olarak ben Anayasa’yı ve hukuku kaynak olarak kullanırım. Dolayısıyla birtakım kiralık kalemşorların ve aktörlerin ortaya attığı bu dedikodulara itibar etmemek gerekir. Çalışmalarımızı daha da hızlandırarak 24 Haziran’dan önce milletimiz nezdinde seçimi kazanacağız. 24 Haziran’da sadece sandığa gidip oy kullanması kalacaktır.

İktidarın ve ortağının baskın seçim kararı almasının nedenlerinden bir tanesi de hiç şüphesiz hukuk dışı seçim yasasını daha rahat bir şekilde uygulamaktır. Akıllarınca muhalefetin sandık ve seçim güvenliği konusunda zayıf kalacağını düşünüyorlar. Erdoğan referandumda atı alıp son anda Üsküdar’ı geçmişti. Ancak bu sefer atı eline erken alması da fayda etmeyecektir. Atı alıp YSK’dan kaçmaya fırsatı olmayacaktır. Müthiş bir seçim güvenliği çalışması başlatıyoruz. Mümkün olduğunca her sandıkta fazla sayıda gözlemcimiz ve müşahidimiz olacak. Çaldılar çırptılar yıllarca. Artık yeter diyeceğiz!

Türk milleti, Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı’nda İYİ Parti iktidarıyla birlikte muasır medeniyetler seviyesine koşmaya hazır olsun.” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber