Başkan Belur, yerel yönetimi anlattı

Başkan Belur, yerel yönetimi anlattı
Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Çok Programlı Lisesi öğrencileri ile Belediyenin düzenlediği “Liderlik, Kariyer ve Gençlerin Yerel Yönetimlerden Beklentileri Nedir” konulu programda bir araya geldi

İlçenin Çok Programlı Lisesi Konferans salonunda gerçekleşen Programa Belediye Başkanı Mustafa Belur başta olmak üzere İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü  Dursun Yürükçü, Çok Programlı Lise Müdürü Murat Boztepe, Çok Programlı Lisesi Müdür Yardımcısı Hasan Çelik, Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Servet Ünlü, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Belediye Başkanı Mustafa Belur Çok Programlı Lisesi öğrencileri ile bir araya geldiği söyleşide tecrübelerini paylaşarak Liderlik, Kariyer, yerel yönetimler ve İlçe Belediyesi’nin gençler  üzerindeki önemine değinerek yapılan çalışmaları ve gençlerin yerel yönetimden ne gibi bir beklentileri olduğu hakkında bilgi ve görüş alışverişinde bulundu. Öğrencileri ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade Eden Belediye Başkanı Mustafa Belur “ Göreve başladığım ilk günden itibaren toplumun tüm kesimleri ile her fırsatta bir araya gelmeye çalışıyorum. Özellikle Lise sıralarında hayata hazırlanan siz genç kardeşlerimle bugün burada olmaktan dolayı ayrı bir heyecan taşıyorum. Aktaracağım tecrübelerin yanı sıra sizlerden alacağım farklı bir düşünce, bakış açısı da hayata geçireceğimiz hizmetlerde yol gösterici olacaktır” dedi. 

Başarıya ulaşmanın ve kariyer kazanmanın en başta insanın kendisine inanmaktan ve hedefleri olmasından geçtiğinin vurgusunu yapan Belediye Başkanı Mustafa Belur kendi hayatından kesitler anlatarak bu gün geldiği noktayı belirterek yerel yönetimlerde ilçesine hizmet yapabilmenin mutluluğuna değindi. Yıllar önce gittiği ilçesine devletin bir çok kurumunda görev yaptıktan sonra daha donanımlı olarak tekrar gelip hizmet etme şansına eriştiğini vurgulayarak Yerel yönetimlerin toplumların hayatındaki önemine vurgu yaptı.

Belur, “Belediyeler toplumların doğumundan ölümüne hayatlarının her noktasında varlar. Doğuyoruz Belediye hayatımızda, büyüyüp eğitim çağına geliyoruz genç oluyoruz belediye yine hayatımızda vademiz doluyor ölüyoruz yine belediye hayatımızda. Belediyecilik  Sosyal Kültürel her yaşamın içinde. 2009 yılında ilçeme gelip göreve başladığım da  17 yıllık devlet çalışanı olmamdan ötürü  toplumun ve gençlerin neler istediğini çok iyi biliyordum. Gençlik yıllarımda Belediye dokunuşunun olmadığı bir Ayvacık vardı. Bir sürü eksiklik hayal edipte yapamadığımız içimde yarım kalmışlıklar vardı. Şimdi sizler öyle güzel bir yerel yönetim sisteminin içindesiniz ki hayatınıza dokunacak güzel şeyler oluyor. Gençlerin yaşam alanı sıfırken şimdi ilçemizde Kapalı Spor Salonu, Su Sporları Merkezi, Su Kayağı Merkezi, Şehir Stadyumu, Halı Saha gibi her türlü spor imkanlarını size sunuyoruz lütfen bunları kullanın imkanlarınızı değerlendirin. İlçemize yaptığımız bir diğer sosyal alanlarımız park bahçelerimiz, cafelerimiz belediye olarak siz gençlere ve ilçemize verdiğimiz önemi gözler önüne seriyor. Talep ettiğiniz eksiğimiz olan varsa bizlere iletin.” Dedi.

Ülkemizde eski yıllardaki eğitim sisteminin problemli olduğuna değinen Belediye Başkanı  “ 1980 yıllından itibaren ülkemizde eğitim sistemimiz kaç kez değişti. Biz bu nedenle biraz defoluyuz ama şükürler olsun ki günümüz Türkiye’sinde ki yönetimle eğitime daha önem verilmeye başlandı ve eğitim sistemi tamamiyle değişti. Eğitime yapılan yatırımlarla geleceğimize verdiğimiz önemi gözler önüne seriyoruz. İlçemizde geçmiş yıllarda hiç lisemiz yokken şimdi gençlerimiz ilçesindeki lisede eğitim alıyor. Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Akif Çağatay Kılıç’ın gerek büyük maddi desteği , Belediyemizin desteği gerekse topladığımız yardımlar ve halkımızın da desteği ile 1,5 yıl içerisinde İmam Hatip Lisesi ve Orta Okulunu ilçemize kazandırdık.  İnanıyorum ki sizin nesliniz bizim gibi defolu olmayacak. Eğitime yapılan büyük hizmetlerle ve Sistematik bir eğitim sisteminden geçerek güzel noktalara geleceksiniz. Eski yıllara oranla  şimdi bakıyorum İlçemizin bir sürü genci Üniversitelerini bitirmiş kariyer edinme noktasında iş arayışındalar. Gururlanıyorum. Gönlüm arzu ediyor ki tüm gençlerimiz bir gün eğitimlerini tamamlamış devletin en üst noktalarında ve önemli şirketlerde görev yapsınlar ve kariyerlerinin tam noktasında görevlerini icat ettiklerinde bulundukları ortamlarda memleketlerini andıklarında Ayvacıklıyım desinler bizlerinde göğüsü kabarsın.” Dedi

Yeni Türkiye yolunda yönetim sisteminin önündeki barikatların kalması ve güçlü bir Türkiye olma noktasında önümüzdeki referandum seçiminin önemine değinen Belediye Başkanı Mustafa Belur “ Çok zorluklar gördük yaşadık. Bürokraside önümüze çıkan engeller, Diplomatik engeller, Ülkemizin hiçbir şekilde büyümesini istemeyen iç ve dış güçler, Ülkemiz üzerinde kurulan kumpaslar. En yakın örneği 15 Temmuz Darbe girişimidir. Sizlerin yaşam tarzınızı yönetmek zorla sizleri idare etmek istediler. Ülkemiz nasıl bir sınavdan geçti hep beraber yaşadık o kara günleri ama ne var ki hesaba katmadıkları bir şey vardı Ülkemizin başında halkına ve vatan topraklarına kendini adamış güçlü bir Cumhurbaşkanımız vardı.  O Öyle bir lider ki tüm dünya ülkelerini diz çöktüren, Ülkemizin kara günlerinde milletimizi bir arada tutarak demokrasimize sahip çıkan, toplumumuzun önünde ne tarz bir aksaklık ve engel varsa mevzuat anlamında, yasal anlamda  hepsini yıkıp yok eden halkına ve ülkesine kendini adamış bir Cumhurbaşkanı’dır. Onunla aynı yolda yürümek  ve onunla hizmet etme şansını yakaladığım için şükrediyorum. Önümüzde siz gençlerimizin de önünü açacak, seçme hakkınız olduğu kadar seçilme hakkınızı da size sunacak olan bir referandum var. 18 yaşında olan sizler kendisini yönetecek olan yöneticiyi seçme hakkınız olduğu gibi şehrinizi de yönetebilme hakkına sahip olacaksınız. Sizler o kadar çok önemlisiniz ki Sayın Cumhurbaşkanımız her konuda sizlerin önünü açıyor sizlere destek veriyor. Sizlerde bu güvene laik olarak Ülkemizde engellerle dolu olan diplomatik sitemi veto ederek Anayasa değişikliği konusun da referandum günü  mutlaka sandığa giderek şehrinizi ve ülkenizi yönetecek olan yöneticilerinizi seçin ve siz gençlerin önünü açma isteğine sizlerde kayıtsız kalmayarak yetkinizi kullanın. Bu Yetkiyi kullanırken size 18 yaşında değer ve kıymet veren insanları unutmamanızı şahsım adına istirham ediyorum. En İyi Kararı siz ve bu millet verecektir.” Dedi.

Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur konuşması sonrasında öğrencilere söz vererek gençler yerel yönetimlerden neler bekliyor görüşlerini alarak bazı öğrencilerin sunduğu talepleri dinledi. Çanakkale şehitliğini gezmek isteyen öğrencilere ve spor kulübü talebinde bulunan öğrencilerin taleplerini değerlendirerek yerine getirme noktasında onlara söz verdi.

HABER: Nurhan GÜZEL – Nevzat AKKAYA

baskam-belur,-yerel-yonetimi-anlatti.jpgbaskam-belur,-yerel-yonetimi-anlatti2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber