Başkan Bala'dan Bayram müjdeleri

Başkan Baladan Bayram müjdeleri
Göreve geldiği günden bu yana üyeleri arasında kısa sürede sevilen Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, üyelerimize verdiğimiz sözlerimizi yerine getirmek için her fırsatı değerlendirerek çalışmalarımıza devam ediyoruz.

İnanıyorum ki yapılan bu hizmetler şoför esnaflarımıza Ramazan Bayramının simgesi şeker gibi tatlı bir bayram olarak geçirileceğine inanıyorum" dedi.

Ramazan Bayramı öncesinde Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala'ya göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalarını ve gündemle alakalı sorularımızı yönelttik.  Başkan Bala, kongrede üyelerimize ne sözler verdi isek elimizden geldiğince yerine getirmeye özen gösteriyor ve hassasiyetle aynı şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu son güne kadar devam edecek diyen Başkan Bala, göreve geldiği günden bu yana Oda olarak yaptıklarını gazetemize şu şekilde sıraladı.

Cenaze nakil aracını hizmete başlattı

Çarşamba şoförler odası başkanı Musa bala yaptığı açıklamalarda yaklaşan Ramazan bayramı sebebiyle odaya kayıtlı esnaflarına ilk müjde olarak 7 gün 24 saat hizmet verecek şekilde uzun uğraşlarımız ve yoğun çalışmalarımız neticesinde söz verdiğimiz gibi cenaze aracımızı esnafımıza hediye ediyoruz" dedi.

Biz insanlar olarak Hayatın gerçekleri bellidir. Bu gerçeklerden bir tanesi ise doğmak, yaşamak ve ölmek. Rabbim herkese uzun ömürler versin. Ancak bilindiği üzere herkesin belli zamanlar da cenazeleri olmaktadır, bundan kurtuluş yada bir kaçış yolu yoktur. Bu vesile ve bu gerçeklikle, Esnafımızın bu gibi üzücü ve zor zamanlarında yanların da olduğumuzu bilmeleri açısından aracımızı yoğun çalışma içinde hazırladık ve hizmete başlattık. Tüm esnafımıza bu aracımız hayırlı olsun.

Dolmuş hatları için 8+1 sistemi kabul edildi

Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, esnaf üyelerine bayram öncesi ikinci müjde olarak ise, uzun zamandır dolmuşçu esnaflarımızın beklediği 7+1 sistemin den 8+1 sistemine geçilmesi yönünde taleplerine istinaden önce UKOME sonrasın da Büyükşehir belediye meclisine yapmış olduğumuz müracaatlar neticesin de karar oy birliği ile kabul edilmiş olup yürürlüğe girmiştir diyerek, "Dolmuşçu esnafımız 8+1 sistemine inşallah bayramdan sonra işlemlerine yaptırarak, ister yeni araç alımı isterse piyasadan 2. El tabir edilen araçlardan satın alarak 8+1 araç alarak bu sisteme geçebileceklerdir. Tüm dolmuşçu esnafımıza bu yapılan çalışma akabinde alınan bu kararımız da Ramazan Bayramı hediyesi olmasını diliyor herkese hayırlı olsun temennilerimi iletiyorum".

Feragat edilen (M)  plaka yerine Seri plaka tahsis edilmesi

Çarşamba şoförler odası başkanı Musa Bala," Şoför Esnaflarımıza bayram öncesi 3.müjde olarak ise, "Bilindiği üzere 2012 yılında çıkan d4 belgesi kapsamında plakalarından feragat eden minibüsçülerimiz mağdur olmuşlardı. Çünkü ellerindeki plakaları bir değer karşılığında almışlar ancak yine d4 belgesi zorunluluğu sebebiyle bu plakalarından feragat etmek zorunda bırakılmış ve mağdur edilmişlerdi" ifadelerini kullanarak şöyle devam etti.

Başkan Bala, "Göreve geldiğimiz 2014 yılından beri minibüsçü arkadaşlarımıza bir sözümüz vardı. Bu hakkaniyetsizliği gidermek için elimizden geleni yapacaktık. Bunun için bakanlık, başbakanlık nezdinde çalışmalar yaptık. Hukuki sürede müracaatımızı yaptık ve Büyükşehir belediyemize müracaat ilettik.  Bugün bunun karşılığını alıyoruz. Bayram arifesinde yoğun gayret, çaba, sabır dik duruşumuz ısrarlarımız neticesin de  tüm minibüsçü esnafımızın bu konudaki mağduriyetini gidermiş bulunuyoruz" diyerek ramazan bayramı öncesi şoför esnaflarına belki den en büyük müjdelerden birisini daha verdi.

Evet kesilen, feragat edilen 'M' plaka yerine Samsun il genelinde yeni bir harf grubundan aynı kriterleri taşıyan ki düşünülen (N) plakadır diyerek "M" plakalardan sonra Samsun trafiğinde artık "N" plakalarında dolaşmaya başlayacağını müjdeleyerek şu şekilde devam etti. Bala, ""N" plakalarımızı da yakında dağıtmaya başlayacağız. Haziran ayında yapılan Samsun UKOME toplantısı 2015-3-6 sayılı kararı ile  sonuca varılmış tarihi karar denilebilecek haklı bir karara imza atılmıştır. Bu karar ile "M" plakasından feragat etmiş arkadaşlarımız, yolcu taşımacılığında kendilerine verilecek olan seri plaka ile aynı (M) plaka haklarına sahip olacak şekilde çalışmalarına devam edebileceklerdir. Bir kez daha Esnaf - Devlet - Vatandaş anlayışı kazanmıştır tüm minibüsçü esnafımıza hayırlı olsun" dedi. 

Feragat edilen (M) plaka sahiplerine isterlerse ücretsiz "C" plaka verilecek;

4.müjdesini ise Çarşamba şoförler odası başkanı Musa Bala şöyle açıkladı: 2014 Eylül ayında bir talebimiz oldu. Bu talebimiz, mağdur olan minibüsçü esnafımızın kesilen (M) plakalarından mağdur oldukları ve bu mağduriyetin köylere dağılımı yapılabilecek (C) plaka ile çözülebileceği yönünde Samsun büyükşehir belediyesi meclisine bir talep de bulunarak kesilen "M" plaka yerine "C" plaka verilmesi yönündeydi. Meclisimizin bu talebimizi olumlu görmesi neticesinde Haziran ayında yaptığımız, UKOME toplantısı ve 2015-3-3 sayılı kararı ile meclisimizin onaylamış olduğu kararın yürütülmesi konusunda olumlu bir adım atılmış oldu. Buna göre; Çarşamba, Salıpazarı, Ayvacık ilçelerimizde "M" plaka sahibi olan,  "M" plakasını d4 almak için kestirmiş ve trafik komisyon kararı bulunan arkadaşlarımız, tamamı ile bütün yolcu taşıma  haklarından vazgeçmeleri durumunda kendilerine ücretsiz "C" plaka verilecektir. Tüm esnafımıza bu yeni karar da hayırlı olsun."

Murat Taksi için Semerciler yokuşunda 2 araçlık yer tahsisi yapıldı

Modern ve gelişen çağımızda ilçe de adeta can çekişen ve ayakta kalmak için mücadelelerini vermeye ısrarlı şekilde sürdüren taksiciler için Çarşamba' da belki de son yıllarda alınan en büyük kararı ise Başkan Bala şöyle açıkladı. Bala, "5.müjde olarak Çarşamba da uzun yıllardır hizmet veren Murat Taksi durağının ilgili belediyece  şelale projesi kapsamında  yıkılmıştır. Yaklaşık 9 aydır mağdur kalan taksilerimiz için kanunlar çerçevesinde  yoğun bir mesai harcanmıştır, yılmadan dik duruşumuzu sergilemeye devam ederek, Şoför esnafının kamusal bir görev yaptığını kamu hizmeti verdiği gerçeğini gören büyükşehir belediyemiz, UKOME'ye yapmış olduğumuz müracaatlar değerlendirmiş ve neticesin de  Samsun Büyükşehir belediyesi Esnaf - Devlet stratejisini kanunlar çerçevesinde kullandığı yetkilerin bakımından buradaki taksicilerimizin mağduriyetini görmüş ve onlar için yine tarihi bir karar alarak UKOME 2015-2-32 sayılı kararı ile  semerciler yokuşu ticaret borsası önünden 2 araçlık yer verilmesini kabul ederek biraz da olsa taksicilerimizin mağduriyeti giderilmiştir.  Taksicilerimize hayırlı olsun."

Milli eğitim  taşımasında bu yıl içinde Güzergah belgesi aranmayacak

Geçtiğimiz yıl özellikle Çarşamba, Terme ve Salıpazarı İlçelerin de büyük sıkıntı yaşanmasına neden olan ve büyük sıkıntılar çekilen Milli Eğitimde ki taşımalı eğitim servis şoförleri sorununa da kalıcı çözüm üretildiğini dile getiren Başkan Bala esnaflarına bayram müjdesi verirken bu konuda da şunları dile getirdi. Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, "Başkan bala 6.müjde olarak, bilindiği üzere Büyükşehir belediye kanunu ile büyükşehir belediyesine katıldık. İlçelerimiz de her yıl yeniden ihale yapılarak şirketler, kooperatiflerimiz yada gerçek kişilerin almış olduğu milli eğitim taşımasında taşıma yapan araçlar için büyükşehir belediyesinden güzergah belgesi alınması gerekliydi" diyerek şöyle devam etti.

Geçen yıl odamıza yapılan müracaatlar da Milli Eğitim taşıması yapan araçların ki onların yönetmelikleri farklıdır tamamıyla Milli Eğitim Bakanlığına bağlıdırlar. Güzergah belgesi alamadıklarını alırken bir takım zorluklar içerisine girdiklerini beyan etmeleri üzerine bir takım çalışmalar yaparak geçen sene milli eğitim taşımasında Büyükşehir Belediyesinin verdiği güzergah belgesini Büyükşehir Belediyesi Milli Eğitim taşıma işlerinde kaldırmıştı diyerek yapılan son çalışmayı da şöyle açıkladı. Bala, "Bu yıl için de yine Haziran ayında yapılan toplantı da almış olduğumuz karar ile Milli Eğitim taşıması yapacak araçlarımız için güzergah belgesi aranmayacak. Yani araç sahibi şirket yada ilgili firma ile yapmış olduğu sözleşmeyi araçta bulundurması kaydı ile UKOME 2015-3-5 sayılı kararı ile güzergah belgesi alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Tüm milli eğitim servis taşımacılığı yapacak esnafımıza hayırlı olsun."

Ayvacık hat minibüslerine ve köy minibüslerine depolama alanı

2015-3-8-2-b sayılı UKOME kararı ile Ayvacık ilçe merkezinde Ayvacık hat minibüsleri ve köy minibüsleri için Eynel köprüsü yanın da  depolama alanı tahsisi yapılmıştır.

Ayvacık taksi durak ruhsatlandırılması ve resmileştirilmesi

Uzun yılladır Ayvacık ilçesinde bulunan taksilerimizin izin, ruhsat ve duraklarının resmi kararları bulunmamaktaydı, kimiz durağımızın ise kararının revize edilmesi gerekmekteydi. Tüm taksicilerimiz almış olduğumuz UKOME 2015-3-8-2-a kararı ile artık resmiyete girmiş ve ruhsatlandırılmışlardır ifadelerini kullanarak Ramazan Bayramı ve yapılan çalışmalara yönelik ise yaptığı son açıklamasında Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, "Çarşamba şoförler odası olarak saymış olduğumuz bütün müjdelerimizi Ramazan Bayramı vesilesi ile esnafımıza açıklamaktan gurur duyduğumuzu, göreve geldiğimizden itibaren her an şoför esnafının sorunlarını çözmek için hummalı bir çalışma yürüttüğümüzün bilinmesini isterim" diyerek açıklamalarını şöyle tamamladı.

Başkan Bala, "Çalışkan, sabırlı, istikrarlı, inatçı ve kanunlar çerçevesinde esnafımız için elimizden geleni sonuna kadar yapan ve yapmaya da devam edecek bir anlayış sergilediğimizi bilinmesini isterim. Verdiğimiz sözlerin büyük bölümünü kısa bir zaman içerisinde yerine getirdik ve yerine de getirmeye de devam edeceğiz. Müjdelerimizi vermemize ve alınan kararlar da büyük destekçimiz olan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz'a, Genel Sekreter Yardımcısı, UKOME Daire Başkanı ve Üyeleri, UKOME Müdürü, Meclis Başkanı ve Üyeleri, Samsun Esnaf Odaları Birliği Başkanı Çarşamba 1. sıra Meclis Üyemize ayrıca şahsımı sonuna kadar hiç bir an yalnız bırakmayan Yönetim Kurulu üyelerime, Genel Sekreterime bu süreç zarfın da desteklerinden ötürü teşekkürlerimi sunarım.Ramazan Bayramımızın tüm İslam alemi ile birlikte Çarşamba'mıza, Samsun ve Ülkemize hayırlara vesile getirmesini diliyor şimdiden herkesin bayramını n mübarek olmasını Allah'tan niyaz ediyorum." diyerek açıklamalarını sona erdirdi. 

HABER-FOTO: Nuri ŞEKER- Y.Emre TÜRKYILMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber