Başkan Bala’dan ‘8 Mart’ mesajı!

Başkan Bala’dan ‘8 Mart’ mesajı!
Çarşamba Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Musa Bala, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Musa Bala, yaptığı yazılı açıklamada, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, her insanın eşit ve özgür doğduğunun, herkesin insan haklarından ve temel özgürlüklerden hiçbir ayrım gözetilmeksizin fırsat eşitliği çerçevesinde yararlanması gerektiğinin ve cinsiyete dayalı ayrımcılığın kabul edilemez olduğunun tüm dünyada sembolü olan çok özel bir gün olduğunu söyledi.

  Türk milletinin, insanların doğuştan sahip olduğu rengi, ırkı, dili, inancı ve cinsiyeti gibi farklılıklarını zenginlik kaynağı olarak gören bir medeniyetin temsilcileri olduğunu vurgulayan Bala, "Bu anlayışla toplumsal yapımızın direği olan kadınlarımızı, kalkınmamızın ve gelişmemizin teminatı olarak görmekte, onların bilgi, birikim ve emekleri ile başta çalışma hayatı olmak üzere sosyal, ekonomik, siyasal ve kültürel hayatın içerisinde herhangi bir ayrıma maruz kalmadan aktif bir şekilde yer almasını geleceğimizin teminatı olarak görmekteyiz. Bu doğrultuda kamu, yerel yönetim, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ile el ele vererek kadınlarımızın eğitimden sağlığa, bilimden sanata, spordan iş dünyasına kadar hayatın her alanında eşit koşullarda yer almaları için var gücümüzle çalışmaktayız" diye konuştu.

Başkan Bala, mesajının sonunda, Samsun’da yaşanan şiddet olayında mağdure kadın için şifa dileklerinde bulunurken, canice harekete gerekli işlemlerin yapılacağını aktardı. Başkan Bala, kadına şiddetin son bulmasını temenni ederek, tepkisini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber