Başkan Bala’da konuya değinmişti!

Başkan Bala’da konuya değinmişti!
 “KOLTUK SENSÖRLERİ’NDE SÜRE UZATILDI”

Okul servislerinde ki 3 Eylül tarihi itibariyle geçerli olacak koltuk sensörleri zorunluluğu 1 yıl süreyle ertelendi. Sürenin uzatıldığı Resmi Gazetede yayınlanırken, konuya ilişkin Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala geçtiğimiz aylarda servisçiler adına yaptığı açıklamada, servisler için 03.09.2018 tarihi itibariyle zorunlu hale gelecek olan koltuk sensörlerinin uzatılması gerektiğini belirtmişti.

Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala’nın da geçtiğimiz aylarda açıklamalarında ve girişimlerde bulunduğu okul servislerinde koltuk sensörü zorunluluğu, 1 yıl süreyle uzatıldı.

Konuyla ilgili Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, servis şoförleri adına sevindirici gelişme için 26 Haziran tarihinde şu şekilde açıklamalarda bulunmuştu:  Başkan Bala, “Bilindiği üzere İçişleri, Milli Eğitim ve Aile Sosyal Bakanlıklarımız Servis araçları yönetmeliğin de köklü değişiklikler yaptı. Elbette ki bu değişiklikler esnaflarımızın araçlarında taşıdıkları ülkemizin yetişen gençleri açısından önemli değişikliklerdi. Herşey maalesef oturduğumuz yerde mevzuat yapmak , yönetmelik yazmak , genelge ve tebliğ yapmak ile olmuyor henüz daha ülkemizde bu işin alt yapısı hazır değil , Bu nedenle ülkemiz genelinde sensörlü koltukları taktırabilecek servisçi esnafı yok denilecek az durumdadır. Milli eğitim taşıma işlemlerinin eylül ayında başlayacağı nazara alındığında sensörlü araç bulunması neredeyse imkansız, elbetteki bu sadece  Samsun için değil tüm ülkemiz için geçerli bir durumdur. Sensör zorunlu hale geldiğinde ve bu işi yapacak firmalar bakanlıklardan yetki aldıklarında bu işin maliyeti araç başına 7.000-10.000 tlyi bulacaktır. Milli eğitim taşıması yapan bir aracın bu maliyetin altından kalkması da tartışılacak başka bir konu olarak duruyor, Devlet her zaman az maliyet ile fazla iş yaptırmak niyetindedir ki taşıma işlerinde yıllık 160.000.000$ gibi devletin kasasından her yıl milli eğitim öğrenci taşımasına aktarılan bir maliyet söz konusudur.” dedi.

Uzatılması konusunda girişimlerimizi yaptık

Başkan bala açıklamasında ayrıca, “İlgili odalarımız birliğimiz , federasyonumuz , konfederasyonumuz ve bakanlıklarımıza henüz yapılanmaların Türkiye genelinde hazır olmadığı bakanlıktan koltuk sensörü konusunda yetki alan firmaların çok azınlıkta olduğu ve maliyetlerin yüksek olduğu gibi konular aktarılmış önümüzdeki aylar itibariyle koltuk sensörü aranması şartının uzatılacağı konusunda olumlu görüşler aldık bu nedenle ; Şu anda koltuk sensörü takılmasının Samsun ilimizde ve tüm illerimiz de imkansız gibi göründüğü bu sorunun zorunluluk tarihi olan 03.09.2018 tarihine kadar çözüleceğini servisçilerimizin bu konuda asılsız bilgilere tema etmemelerini rica ediyor bu gibi sorunları odamız ve bağlı bulunduğumuz federasyonumuz  ilgili bakanlıklarda her daim gündeme getirmiş muhakkak ki olumlu neticeler almıştır .  Servisçi esnaflarımız müsterih olsunlar gerekenler gerekli mercilere iletilmiştir sorun önümüzdeki aylarda giderilmiş olacaktır. “ ifadelerine yer vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber