Başkan Bala, şoför esnafının sorunlarını paylaştı

Başkan Bala, şoför esnafının sorunlarını paylaştı
Çarşamba Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Musa Bala, kendisini ziyarete gelen MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta’ya, şoför esnafının güncel sorunlarını paylaştı.

Başkan Bala, şoförlerinin sorunlarının bulunduğu bir dosyayı Milletvekili Erhan Usta’ya sunarak, sorunların TBMM’de görüşülerek çözüm yolları konusunda gerekli atılmasının en büyük isteklerinin olduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, ilçede gerçekleştirdiği ziyaretleri kapsamında Çarşamba Şoförler Odası’na ziyarette bulundu. Başkan Musa Bala ile sohbette bulunan Milletvekili Erhan Usta, şoför esnafının temennilerini ve yaşamakta olduğu sorunlarını sordu.  Başkan Bala, şoför esnafının yaşamakta olduğu sorunlarını Milletvekili Erhan Usta’ya aktararak, kendisinden destek beklediğini belirtti. Milletvekili Usta konuyu meclis gündemine taşıyacağını belirtirken, ellerinden gelen çabayı göstereceğini de sözlerine ekledi.

Ziyarette konuşan Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, “Şoför esnafımız özellikle yetki belgesi konusunda çektiği sıkıntı hat safhada. Yetki Belgesi çok fahiş fiyatlarda. Bugün bir K-1 belgesi 23 bin lira civarında. Bu gidişle kamyonu olup da nakliyat yapan şoför esnafımızın sayısının gün geçtikçe azalacağını düşünüyorum. Çünkü çok yüksek rakamda ki bir yetki belgesini çoğu esnafımız alamaz. Bu konuda bir düzenlemenin yapılmasını istiyoruz. Bu sorunlar kronikleşmiş hale geldi. Bizim şoför esnafımızın sıkıntısı bitmez. Bizler bu sorunları en aza indirmek için mücadele ediyoruz. Hergün yeni bir sorun çıkacak. Her gün yeni bir problem doğacak. Ama sizler gibi değerli vekillerimiz aracılığıyla önergelerle meclise sunulmasını ve mecliste kabul edilmesini talep ediyoruz. Ayrıca, şoför esnafımız neredeyse asgari ücretin yarısı kadar BAĞ-KUR primi ödüyor. Esnaf BAĞ-KUR’u ile emekli olma şartıyla SSK’lı olarak çalışan bir elemanın emekli olma şartı farklı. Bunun en azından aynı düzeye getirilmesini diliyoruz. Bu anlattıklarımız Türkiye’de bulunan tüm esnaflarımızın sıkıntısıdır. Peyder pey Federasyon Başkanımız bu sorunları sizlerle paylaşıyordur.  Sizlerde buraya kadar gelmişken ben bunları sizlerle yeniden paylaşmak istedim. Esnafımız adına bu sorunlarımızı paylaşmanızı istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

baskan-bala,-sofor-esnafinin-sorunlarini-paylasti-(1).jpg

SRC Belgesinde de yaşanılan problemlere de değinen Şoförler Odası Başkanı Bala, “Bu konuda gerekli değişiklikler yapılsa SRC alımları kolaylaşacaktır. 40-50 yaşında bir esnaf arkadaşımız sınavlara girmek zorunda kalmayacak. SRC sınavları gerçekten zor. Dolayısıyla bu belgenin alımı da zor. Ayrıca SRC belgesi alımında ki 2003 yılı öncesi ehliyet şartı aranması da şoförleri sıkıntıya sokuyor. Burada 2003 yılı yerine 3 yıllık bir deneyim arandığı takdirde şoförlerimiz adına güzel bir gelişme olacaktır.” Dedi.

Başkan Bala’ya paylaştığı bilgiler için teşekkür eden Milletvekili Erhan Usta ise, “Başkanımız en genç oda başkanı olarak güzel çalışmalar yapmakta. Kendisini tebrik ediyorum. Bahsetmiş olduğunuz bazı konuları meclise taşıdık. Ancak bazı konularda pek yol kat edilemedi. Ancak biz konuların her zaman paylaşıp, takipçisi olacağız. Bundan şüpheniz olmasın.” şeklinde konuştu.

Ziyaret bir süre süren sohbetin ardından son bulurken, Milletvekili Usta ilçede ki gezilerine devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber