Başkan Bala Müjdeyi Verdi…

Başkan Bala Müjdeyi Verdi…
Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, otobüsçü esnafına müjdeyi verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 04.04.2014 tarihinde resmi gazete yayımlanarak yürürlüğe giren ücretsiz ve indirimli seyahat kartları yönetmeliğinin yürürlüğe girmesiyle yurt genelinde bütün şehir ayakta yolcu taşıyan şehir içi toplu taşıma araçlarında 65 yaş üstü ve engellilerin ücretsiz yararlanmaları ile başlayan ve şoför esnafını maddi anlamda sıkıntıya sokan uygulama da nihayet müjdeli haber geldi".dedi.

Bizzat başbakanımız imzalı 

Buna göre 26.01.2014 tarihinde Türkiye büyük millet meclisine gelen  Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ütün bakanlarımızın imzalamış olduğu , Başbakanlık kararlar ve kanunlar genel müdürlüğünün Meclis gündemine gönderdiği “Ailenin ve dinamik nüfus yapısının korunması Bazı kanun ve kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısının ,

Madde 10:  08.01.2002 tarihli 4736 sayılı kamu kurum ve kuruluşlarının ürettikleri mal ve hizmet tarifeleri ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanunun 1 inci maddesine sekizinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.Buna göre, Belediyeler tarafından şehir içi toplu taşıma hizmeti vermekle yetkilendirilen ve ilgili mevzuata göre ayakta yolcu taşıyabilen her bir özel halk otobüsü ve özel deniz ulaşım aracı bunların işletmecilerine aile ve sosyal politikalar bakanlığı bütçesine konulan ödenekten ilgili belediyeler aracılığı ile her ay gelir desteği ödemesi yapılır.

Bu tutar faaliyette bulunulan yere ve-veya özel halk otobüsü ve özel deniz ulaşım aracının taşıma kapasitesine göre farklılaştırmaya ve yapılacak ödemeye ilişkin diğer esas ve usulleri belirlemeye aile ve sosyal politikalar ve maliye bakanlığı müştereken yetkilidir. Denmektedir.

 “ Bu madde ile özel halk otobüsü ve özel deniz ulaşım araçları işletmecilerinin aile ve sosyal politikalar bakanlığının ücretsiz taşıma düzenlemesinden ortaya çıkan maddi kayıpların önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.”

 Otobüsçü esnafımız rahat nefes alacak

Çarşamba Şoförler odası başkanı Musa Bala "Böylelikle yurt genelinde şehir içi otobüslerimizin ücretsiz taşıdığı yolculardan dolayı uğradıkları maddi kayıplar devlet desteği ile aşılacaktır. Aylık kazançlar ilgili yönetmeliğin uygulamaya konulması ile bir çok ilimizde bu uygulama dan dolayı  %30-%40 maddi kayıplarımız olmuştur. Özellikle şehir içi halk otobüsçülerimizi ilgilendiren bu uygulamanın devlet tarafından desteklenmesi otobüsçü esnafımıza rahat nefes aldıracaktır." dedi

Müjdelere ihtiyacımız var 

Şoför esnafı olarak zor bir dönem içerisindeyiz özellikle kamyoncu esnafımız için talep ettiğimiz bir takım taleplerimiz var bunlarda peyder pey zaman içerisinde değerlendirilerek çözüm bulunacağına inancımız tamdır.
Esnafımız adına teşekkür  

 

Başta Sayın başbakanımız ,ilgili bakanlarımıza ve federasyon başkanımız Fevzi Apaydın’a  sunduğumuz talepleri değerlendirerek bu haksızlığı ortadan kaldırdıkları ve esnafımıza gösterdikleri hassasiyetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber