BAŞKAN BALA GÜNDEMİ YORUMLADI!

BAŞKAN BALA GÜNDEMİ YORUMLADI!
Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, Haber Expres Gazetemize ve Şeker Haber TV’ye konuştu.

Gazetemizin muhabirlerinden Yağmur Ayan’ın sorularını cevaplayan Musa Bala bir çok haberde yer alan ve akılları karıştıran vatandaşların merak ettiği bazı konulara değindi.

BAŞKAN BALA’DAN 2.EL PİYASASI YORUMU

Öncelikle 2. El araç piyasasına değinen Başkan Bala, “Bu konu aslında geçmişe bağlı olarak hala gündemi koruyan haberler arasında 2. El araçla ilgili konuşamaya başlamadan önce şöyle bir geçmişe gitmemiz gerekiyor. Ekim 2019 öncesi ve sonrası dönemler bu konunun ana gündemini oluşturan dönemlerdi. Ekim 2019 öncesi dönemlerde bankaların faiz oranındaki yükseklik ve sıfır araç bayilerinin piyasasındaki araç ihtiyacı taleplerini karşılayamaması gibi durumlar söz konusu idi. Bu durum ekim ayından sonra 2. El araç piyasasındaki taleplerin tırmanmasına neden oldu. Tabi bu durum da fiyatların şişmesine sebep oldu internet üzerinden de yapılan satışları da ele aldığımızda vatandaşların daha çok buradan alış veriş yaptığı ortada oradaki arabalarla kendi arabasını kıyaslayanlarda az değil bu da arabalar arası karşılaştırmalara ve satıcıların arabalarına hatalı fiyat biçmelerini sağladı. Buna rağmen araba satışları arttı çünkü tam o sıralarda banka faizlerini düşürdü ve sıfır araç bayileri sıfır araçlara daha bir ehemmiyet gösterdiği için halk 2. El araçlara yöneldi. Talep artınca sıfır araç piyasasındaki fiyatlarla yarışır hale geldi.Bu durum aslında iyi değil devletin bu duruma bir el atması gerekli. Sonuç olarak fiyatlarda aslında artış yok tamamen bu gibi durumlardan kaynaklanıyor.” dedi.

SERVİS ARAÇLARI İÇİN HİZMET BİRİMİ

Çarşamba’da servis araçlarıyla ilgili hizmet biriminin kuruluşuna ilişkin bilgiler veren Başkan Bala, “Samsun Büyükşehir Belediyesinin bu konuyla ilgili birtakım yönetmelikleri var.Ticari araçlarla ilgili olan bu yönetmeliğin içine tüm toplu taşıma araçları girmekte, kullandığımız tüm bu araçlar tabi ki  eskiyor veya devrediliyor doğal olarak bundan dolayı  bazı durumlar meydana geliyor.Vatandaş kullandığı ticari araçla ilgili tüm bu uygulamaları belli bir kurala göre yapıyordu ve kullandıkları araçlarla Samsun B.B ‘ne gidip oradaki memurların denetiminden  geçip belgelerini alabiliyorlardı. “Uygunluk Belgesi” denilen bu belgeyi mühendislerimiz ve oradaki görevli memur arkadaşlarımız veriyordu Çarşambada da verilen bu belge burada çalışan meslektaşımızın emekli olmasından dolayı aksadı. Bizde yaklaşık 2 aydır sayın Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Mustafa Demir ve daire başkanlarımızla bu konuyu nasıl aşabiliriz diye düşündük ve bir takım çalışmalar yaptık bunun neticesinde SASKİ ‘de haftada 1 gün Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden gelen bir mühendis ve memur arkadaşımızla bir ekip kurduk bu görevli arkadaşlarımız haftada bir gün Çarşamba günleri SASKİ binasında hizmet verecekler. Haftanın diğer günleri de diğer ilçelerde görevlerini yapacaklar. 3 ilçe belirlendi bunlardan bir tanesi Çarşamba diğeri Havza ve Bafra da faaliyet gösterecek. Ayvacık, Salıpazarı ,Termede ki vatandaşlarımız ise Çarşambadaki  bürodan  bu hizmetten yararlanacaklar.Bu hizmetin içinde neler var  dersek ;araçların uygunluk belgeleri,servis taşımacılığı için güzergah belgeleri  yer alacak diyen Başkan Bala ;Çarşamba,Ayvacık,Terme ve Salıpazarı’nda yaklaşık 2500 adet ticari araç kullanan vatandaşımız var bu çalışma onlar için çok iyi oldu bunun  için tabi B.B Başkanımıza ve Belediye Başkanımız Halit Doğan’ a şükranlarımızı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

35 TAKSİ PLAKASININ İHALEYE ÇIKMASI

Vatandaşların merak ettiği haberlerde de sıkça duyulan 35 taksi plakasının ihaleyle alınacağı bilgisinin aslında yanlış anlaşıldığından bahseden Musa Bala, “Sıfırdan bir T  Plakanın verilmediğini mevcut olan ticari plakanın el değiştireceğini bunun için Bakanlar Kurulunun kararı ile bir ihale açıldığını belli bir bedel üzerinden ve bu mesleği icra edenlerin katılacağını söyleyen Bala , bu konuda doğru bilginin bu yönde olduğunu vatandaşlarımıza duyurdu. Samsun Büyükşehir Belediyesinin meclis kararı ile Samsunda da kurulacak bazı taksi duraklarında ki eksiklikler için ve T’den D’ye geçen, alınmayan, feragat edilen plakalarla alakalı olduğunu kaydetti.


KAMYONCULARIN SORUNLARINA DEĞİNDİ

Kamyoncuların eylemi hakkında da fikirlerini söyleyen Başkan Bala, “Türkiye de nakliyecilik ve benzeri alanda kamyoncu sayısı 1 -1,5 milyon civarındadır. 2020 yılı içinde digital takografa geçilmesinin zorunlu olması durumu ve eşya bildiriminde bulunmasının zorunlu olmasından dolayı yürürlüğe giren yasa hakkında çıkan sorunlarla alakalıydı. Digital takograf kullanan ayda bir sayısal takograf merkezine raporların bildirimde bulunması gerekliliği vatandaşımızı zora sokmuştu. Bunu kullanan nakliyeci vatandaşlarımızın digital bilgisinin yüksek olması gerek akıllı telefonlarda da bir aparatla bilgisayar üzerinden verilerin gönderilmesi lazımdı bunu yapamayanlarla alakalı  ve eşya bildirimi sisteminin sorunlarını bizde bildirmiştik sağ olsun bakanlığımızda, vatandaşların ve bizim sesimizi duydu ve süreleri uzattı  nakliyeci esnafımızda rahat bir nefes aldı diyen başkan Bala, biz tüm eksikliklerin giderilmesi için girişimlerimizi yaptık. İnşallah sonuçlandırılacaktır. Bu konuda halkımız endişelenmesin şuan her şey yolunda her şey güzel gidiyor.” dedi.

HABER: Gülizar KELEŞ – Yağmur AYAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber