BAŞKAN BALA’ DAN HİBE DESTEĞİ AÇIKLAMASI

BAŞKAN BALA’ DAN HİBE DESTEĞİ AÇIKLAMASI
Çarşamba Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Musa Bala, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan hibe destek paketi ile ilgili açıklama yaptı.

‘Nefes alacağız’

Başkan Musa Bala, “Servis ve yolcu taşımacılığı yapan esnafımız yaklaşık 1.5 yıldır nefes alamıyordu. Servisler zaten okulların kapalı olması sebebiyle çalışmıyor, otobüs, minibüs ve dolmuşlarımız ise Covid-19 kapsamında %50 kapasite ile çalışıyordu. Gelirin gideri karşılamadığı bir dönemde taşın altında ezilirken cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu müjde bizleri biraz olsun rahatlatmıştır.” Dedi.

Servislere 5.000 TL, Yolcu Taşımacılığına 3.000 TL

Bala, “Açıklanan hibe destek paketinde servisçi esnafımıza karşılıksız 5.000 TL ve yolcu taşımacılığı yapan taksi, dolmuş, minibüs ve otobüsçü esnaflarımıza yine karşılıksız olmak üzere 3.000 TL ödenecektir. Daha önce destek ödemesi adı altında aylık 1.000 TL toplamda 3.000 TL almış  olan esnaflarımızda aynı şekilde bu hibe programından yararlanacaklardır. Hibe destek programından ayrı olarak daha önce Gelir destek ödemesi adı altından 3.000 TL alan esnaflarımıza ilave olarak 1 ay daha olmak üzere 1.000 TL daha ödenecektir. Kalan 1.000 TL‘nin bu ay içerisinde gerçekleşmesi beklenmektedir.” dedi.

Müracaatların şekli henüz belli olmadı

Başkan Bala açıklamasına devam ederek,“Hibe destek programından yararlanacak esnafımızın  bu programa nerden nasıl müracaat edeceği şeklinde henüz kurulmuş bir sistem yok muhtemelen daha önceki gelir destek müracaatlarında olduğu gibi e-devlet şifresi ile birlikte e-devlet sistemi üzerinden gerçekleşmesi planlanmaktadır. Bununla ilgili ayrıca odamız tarafından bir bilgilendirme yapılacaktır.”dedi

SGK dondurulmalı ve sıfır faizli Kredi sağlanmalı

Başkan Bala, “Çalışmayan , yarı zamanlı çalışan esnafımızın 2 yıldır SGK ödemeleri birikti artık bunlar ödenemez hale geldi. Bu borçların dondurulması gerekli ayrıca faizsiz uzun vadeli can suyu kredileri KOSGEB aracılığı ile tahsis edilmesi esnafımızı biraz daha rahatlatacaktır .” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanımıza Teşekkürler

Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, “Pandeminin başından beri esnafımız için devlet imkanlarını seferber ederek bir şeyler yapılmaya çalışılıyor bunu görmezden gelmemiz mümkün değil, bu anlamda başta cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a esnafımız için son çok açıkladığı hibe destek programı için şükranlarımı sunuyorum.” Yorumunda bulundu.

HABER: Berat GONCA – Büşra KOCATAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber