Başkan Aydemir’den ‘fındık fiyatı’ yorumu!

Başkan Aydemir’den ‘fındık fiyatı’ yorumu!
Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, ortalama 54 lira olarak belirlenen fındık alım fiyatını değerlendirdi

Hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kilogram fiyatının ortalama 54 TL olarak açıkladığı fındık fiyatının ardından, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir fiyatı değerlendirdi.

“Hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun”

Bölgenin en önemli geçim kaynaklarından biri olan fındıkta verilen emeğin karşılığının alınabilmesinin önemine değinen Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, “Üreticilerimizin heyecanla beklediği fındık kilogram fiyatını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu Ordu’da düzenlenen programda açıkladı. Ortalama 54 TL olarak belirlenen fındık kilogram fiyatının, üreticilerimize hayırlı uğurlu ve bereketli olmasını temenni ediyorum. Cumhurbaşkanımıza, bölge üreticisinin beklediği fındık fiyatını, çuvala girmeden açıkladığı için bir kez daha teşekkür etmek isterim. TMO aracılığıyla hasadı tamamlanan fındıklar belirlenen tarihlerde, yapılacak işlemlerle alınacak. Bu noktaya gelinene kadar emeği geçen, üreticilerin ve biz kuruluşların taleplerini dinleyen Tarım Bakanımıza, Bölge Milletvekillerimize ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanımız Şemsi Bayraktar’a şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“55-60 TL arası bekliyorduk”

54 TL olarak açıklanan fındık kilogram fiyatının 55-60 TL bandında olmasını beklediklerini ifade eden Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, “Yapılan rekolte çalışmalarını, Ziraat Odası olarak fındık bahçelerinde tarım danışmanlarımızla yaptığımız incelemelerde fındık üreticilerimizin taleplerini ve maliyet hesaplamalarını göz önüne aldığımızda fındığın fiyatının biraz daha üst seviyede olması, 55-60 TL bandında olması üreticilerimizi daha da sevindirecekti. Ancak, önemli bir artışla verilen fiyatın üreticileri rahatlatacağını düşünüyoruz. Fındıkta gider kalemlerinin düşmesi üreticilerin elini daha da rahatlatacaktır.” yorumunu yaptı.

“22 Ağustos’ta başlayacak”

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, “Üreticilerimiz 15 Ağustos’tan itibaren TMO iş yerleri ile www.tmo.gov.tr adresi üzerinden randevularını alabilecektir. Kabuklu fındık alımlarına 22 Ağustos’ta başlanacak olup alımlar önceki yıllarda olduğu gibi randevulu yapılacaktır. Üreticilerimizin TMO’ya ürün teslim ederken rutubetten dolayı sıkıntı yaşamamaları için ürünlerini kurutmaya azami özen göstermeleri gerekmektedir.” dedi.

Serbest piyasada fındık Çarşamba ilçesinde kilogram başına 36.80 TL ile 41.50 TL arasında değer buluyor. Fiyatın ilerleyen günlerde artması bekleniyor.

HABER: Berat GONCA – Aybüke ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber