Başkan Aydemir, “Fındık altın yılını yaşayacak”

Başkan Aydemir, “Fındık altın yılını yaşayacak”
Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer aydemir kurban bayramı öncesi açıklamalarda bulundu.

Kurban Bayramı sonrası başlayacak fındık hasadı dolayısıyla çiftçilere uyarıda bulunan Aydemir “Bizler sürekli olarak çiftçilerimizi uyarıyoruz. Fındık tam olgulaşmadan toplamamalarını tavsiye ediyoruz.  Tabi yükseklerde fındık hava olayları dolaysıyla erken akma yapıyor ve oralarda erken toplanmaya başlanıyor. Düz ovada fındık ne kadar geç toplanırsa hem kalite daha iyi olur hem de işçi yevmiyesi bakımından iyi olur. Bundan dolayı daha kaliteli fındık elde etmiş oluruz” dedi.

“Bu Sene Fındık Altın Yılını Yaşayacak”

Bu sene bakanlığın 665 bin ton olarak açıkladığı fındık hasadının altında bir rekolte olacağını aktaran başkan Muammer Aydemir “Bu sene fındık rekoltesi zaten düşük. Pazara ihtiyaç olmadan erken satış yapmayalım. Çünkü bu sene fındık yine altın yılını yaşayacağını düşünüyoruz. Çünkü geçen yıla göre daha az rekolte söz konusu. Şuanda depolar tamamen boş durumda. Açıklanan rekolte 665 bin ton ancak havaların sıcak gitmesi bu rakamı daha da aşağıya çekecektir. Bu yüzden Türkiye’de fındık açığı olacağını düşünüyorum. Fındık iyi bir para edecektir. İnşallah çiftçimizin yüzü gülecek” sözlerine yer verdi

 “Fındığın 23-25 Lira Arasında Olmasını Bekliyoruz”

Kurban bayramı öncesi fındık fiyatının açıklanmasını beklediklerini söyleyen Aydemir “Bayram öncesi Cumhurbaşkanımız tarafından fındık fiyatının iyi bir rakam doğrultusunda açıklanmasını bekliyoruz.  Bizim beklentimiz çok fazla 23-25 lira arası bir beklenti içerisindeyiz. İnşallah bu rakamlar olursa çiftçimiz memnun olur. Çünkü fındık Karadeniz’in olmazsa olmasıdır” ifadelerine yer verdi.

Son olarak Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması hakkında düşüncelerini söyleyen Muammer Aydemir “Fatih Sultan Mehmet 1453 yılında İstanbul’u fed ettiği zaman Ayasofya’yı camiye çevirmişlerdir. 481 yıl ibadete açık kalmıştır. 1934 yıllarında tekrar müzeye çevrilmiştir. 86 yıl sonra bu güzel eseri tekrar camiye çeviren sayın cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkür ederiz. Kurban bayramı öncesinde açıklaması ve orada bayram namazının kılınması dolayısıyla Türkiye cumhuriyetini gurur verici bir durumu olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

HABER:Aykut Erat

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber