Başkan Akkuş, "Aylık 0,38 faiz oranı ile kredilerimiz sürüyor"

Başkan Akkuş, "Aylık 0,38 faiz oranı ile kredilerimiz sürüyor"
Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Selahattin Akkuş, kooperatif olarak esnafa vermeye devam ettiklerini ve alınan kredinin geri ödemesinde ödeme şartlarının diğer bankalara nazaran daha düşük faizli kredi verdiklerini dile getirdi

Çarşamba Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Selahattin Akkuş, kooperatif olarak esnafa vermeye devam ettiklerini ve alınan kredinin geri ödemesinde ödeme şartlarının diğer bankalara nazaran daha düşük faizli kredi verdiklerini dile getirdi.

Çarşamba Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Selahattin Akkuş, gazetemize yaptığı ziyarette son zamanlarda özellikle kooperatife üye esnaflara yönelik düşük faizli ve kolay ödemeli nefes kredileri verdiklerini dile getirdi.  Akkuş yaptığı açıklamasında kooperatif olarak amaçlarının üye esnaflarına kolay ve düşük faizli kredilerle destek vermeyi sürdürdüklerini söyledi.

Başkan Akkuş yaptığı açıklamada, verilen kredinin  faiz oranının düşüklüğü, ödeme şartlarından bahsederek, “ Devletimiz esnafa destek vermek amacıyla ‘Nefes Kredisi’ni çıkardı. Türkiye’de en uygun kredilerden birisi Esnaf ve Sanatkârlara verilen kredidir. Bugün yıllık yüzde dört faiz oranıyla esnaf kefalet kooperatifi kredi veriyor. Bankalarda kredi faiz oranları yüzde 12-13 civarlarındayken biz gayet uygun bir oranda krediyi veriyoruz. Yıllık yüzde 4 oranında ki faiz, aylık 0,38’e tekabül eder. Gerçekten çok uygun bir kredi. Bizim kredilerimizin ödeme kolaylığı Nefes Kredisi’nden daha iyi. Bölgemizde 27 kooperatif var. 6 tane kooperatifimiz 1. Sınıf kooperatif içerisinde. Bu 6 kooperatifin içerisinde bizde varız. 1962 yılından 2005 yılına kadar 2.5 milyon TL kredi verildi. 2005 yılından 2017 yılına kadar da esnafımıza yaklaşık 40 Milyon TL kredi verildi. Kredilerde 37.5 Milyon TL’lik artış yaşanmış.” Diyerek esnafın kooperatifi göstermiş olduğu ilgiyi rakamlarla açıkladı.

Akkuş konuşmasının devamında, “Biz kredilerde kooperatif olarak kefil oluyoruz. Biz kefil olmazsak devlet bu krediyi vermiyor. Biz esnafa kefil oluyoruz ki o şekilde onaylanıyor. 2005 yılında 1100 civarında üye vardı. Bugün bu sayı 1500’ü geçti. Tabi ki bu süreçte işyerlerini kapatan oluyor. Hayatını kaybeden esnaflarımız oluyor. Bunlara rağmen üyelerimizin sayısında % 40‘lık bir artış oldu. Kooperatifimizin verdiği kredi cazip olduğu için daha fazla ilgi var.” dedi

Kooperatif üyeleri esnaflara verdiği mesajda Başkan Akkuş, “Esnaflardan istediğimiz öncelikle borçlarını borçla kapatmamalarıdır. Borcu kapatmak için kredi çekilince bunun altından kalkamıyorlar. Ödemeyi geciktirince ya da ödeyemeyince bizden %4 faizle aldığı krediyi %60’lara varan temerrüt faizi ile geri ödemek zorunda kalıyorlar. Krediler yerli yerinde ödenmediğinde sıkıntılar doğuyor. Esnafımızın kredilerini zamanında ödemelerini istiyoruz. Esnafımız krediyi ödeyemediğinde bu kredinin faizi kooperatif olarak ödeyeceğim. Şuan doğru yerde kredi kullanıldığı için 1. Sınıf kooperatif olduk. Takibe giden esnaflarımızda ciddi bir düşüş var. Esnafımıza teşekkür ediyorum.” Diyerek açıklamasını sonlandırdı.

HABER- FOTO: Nuri ŞEKER- Nurhan GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber