Başkan Adayı Karaçuha; Çarşamba TB şaha kalkacak.

Başkan Adayı Karaçuha; Çarşamba TB şaha kalkacak.
Çarşamba Ticaret Borsası Başkan Adayı İrfan Karaçuha açıklamalarda bulundu. Karaçuha açıklamasında “Artık , sırf etiket ve makam için aday olan zihniyete yeter diyeceğiz” dedi.

 

Çarşamba Ticaret Borsası Başkanlığı’na adaylığını açıklayan İrfan Karaçuha, mevcut yönetimin Borsanın asli görevini yerine getiremediğini vurgulayarak “Ticaret Borsası’nda meclis ve yönetim kurulu toplantılarının yapılmadığı, kararların elden imzalattırıldığı duyumlarını almaktayım. Aday olurken bir çok vaatlerde bulunan, ama asıl amaçlarının  etiket, makam ve silah ruhsatı sahibi olabilmek olan mevcut yönetim geçen 4 yılda  Ticaret Borsası’nın asıl faaliyetleri ile ilgili olarak hiç çalışma içerisinde olmamışlardır. Mademki bu işe zaman ayıramıyorsunuz, neden aday olup bu makamları ve koltukları işgal ediyorsunuz. Artık , sırf etiket ve makam için aday olan zihniyete yeter diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

            Ticaret Odaları ve Borsalarının, gönüllülük esasına göre yönetildiğinin altını çizen Başkan adayı Karaçuha “ Oda ve Borsalarda Başkanların herhangi bir maaşı yoktur, tamamen gönüllülük esasına göre hizmet verilmektedir. Ancak seçilmiş olduğun görevin hakkını veremeyeceksen neden aday oluyorsun. Hem Ticari işlerinden vazgeçemeyeceksin hem de başkan olacaksın. Seçilmemiz durumunda Çarşamba Ticaret Borsası’na bir düzen ve ciddiyet getireceğiz. Çok önemli projelerimiz var. Çarşamba’da mahalle aralarına sıkışan zahireci esnafı için, modern borsa sitesi kuracağız.

            Ticaret Borsası yönetimi, üyelerinin sorunlarına adeta kulaklarını tıkamış, reklam ve göz boyamak için, borsa üyelerinin ödemiş olduğu paralarla okul yaptırmıştır. Oysa okul yaptırmak Ticaret Borsası’nın görevi değildir. Ticaret Borsalarının öncelikli işleri, kanunda da yazdığı üzere, üyelerine hizmet verecek borsa siteleri, laboratuvarlar, seans salonları kurmak ve işletmektir. Ama her nedense Borsa yönetimi bu işleri yapacağına okul inşa ettirmektedir. Ben ve ekibim seçilmem halinde, tıpkı, Çorum’da olduğu gibi, Borsa sitesi ve seans salonu kuracağız. Fındık fiyatları üç beş kişinin tekelinde olamayacak, müstahsille tüccarımızı buluşturacağız, adil bir fiyatın ortaya çıkmasını sağlayacağız. Zahireci esnafımızı mahalle aralarındaki küçük dükkânlardan, trafik çilesinden kurtaracak, şehir merkezine yakın ana yol güzergahında en az 30 bin metrekarelik bir arsa alarak, 500 ve 1000 tonluk işyerlerinin bulunduğu modern borsa sitemizi kuracağız. En az 6 metre yüksekliğinde ve kamyonların rahatlıkla girebileceği bu işyerlerini, üyelerimize uygun koşullarla faizsiz  10 yılda ödenmek şartıyla tahsis edeceğiz.  Fındık ürünü Çarşamba için adeta altın kıymetinde bir ürünümüz. Bu ürünün ihracında aflatoksin durumunu inceleyecek bir laboratuvarımız yok. Oysa Samsun Ticaret Borsası bu laboratuvarı kurmuş ve aflatoksin incelemesi konusunda akredite edilmiş. Peki Çorum Ticaret Borsası, Samsun Ticaret Borsası bu hizmetleri verirken, Çarşamba Ticaret Borsası yönetimi sadece okul yaptırarak üyelerinin gözlerini boyamıştır oysaki; eve lazım olan camiye haramdır sözünden hareketle,  tabiî ki okulda yapılmalıdır ancak önce üyelerinin lardır. ya çalışıyormuş” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber