Basit Usulde Vergilendirilen Esnafa  8.000 TL  indirim

Basit Usulde Vergilendirilen Esnafa  8.000 TL  indirim
Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, Basit Usulde vergilendirilen esnaflara 8 Bin TL’li vergi kazanç indirimi sağlanacağını, esnaf adına rahatlatıcı bir çalışma olduğunu söyledi

Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala  yaptığı açıklamada, “Özellikle mazot fiyatlarının arttığı , trafik sigorta  fiyatlarının dalgalandığı bir dönemde en azından ödeyeceğimiz vergiler den yapılan bu indirim esnafımızı gerçekten bir nebze olsun rahatlatacaktır.” Dedi.  

İndirim nasıl sağlanacak

Öncelikle bu indirim sadece şoför esnafını değil bütün basit usul ile vergilendirilen Esnafları ilgilendirmektedir. Bundan yararlanılabilmesi için esnafların bağlı bulundukları odalarına müracaat ederek  27 şubat tarihine kadar kendi adlarına verilecek beyannameler de bu indirim sağlanacaktır. 8.000 TL ye kadar olan kazançlar için herhangi bir vergi tahakkuk etmeyecektir. 70.50 TL damga vergisi ödeyeceklerdir.

İndirim her yıl gerçekleşecek

Ayrıca  8.000 TL’nin üzerindeki kazançlar için ise   örneğin 12.000 TL  kazancı olan bir esnaf bu kazancının 8.000 TL sine kadar vergi ödemeyeceği gibi 4.000 TL kazancı üzerinden vergilendirilecektir.

Değişen kanun ve yayımlanan vergi tebliğlerine göre de bu yıl ve bundan sonraki yıllar da bu indirim devam edecektir.

HABER: NURİ ŞEKER 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber