Basında sansürün kaldırılış yıldönümü

Basında sansürün kaldırılış yıldönümü
Vali Aksoy: "Basın, gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir."

 Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Aksoy, basında sansürün kaldırılışının yıl dönümü olan 24 Temmuz tarihinin, Türk basınının bugünlere gelmesinde çok önemli bir başlangıç olduğunu belirtti.

 Basının demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından olduğunu ifade eden Vali Aksoy, toplumun bilgilendirilmesi, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi basının önemli bir görev ve sorumluluk üstlendiğini ifade etti.

 Demokrasinin sağlıklı bir yapıya kavuşmasının basın özgürlüğü ile mümkün olabileceğini vurgulayan Vali Aksoy, mesajında şunları kaydetti:

“Basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Görevini toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basın hiç şüphesiz ki demokrasinin en etkili ölçülerinden biridir. Demokrasimizin sağlıklı bir yapıya kavuşması ve en temel insan haklarından biri olan düşünce özgürlüğünün gelişmesi, basın özgürlüğünün gerçekleşmesi ile mümkün olabilecektir. Bu düşüncelerle, 24 Temmuz Basın Bayramını ve Basında Sansürün Kaldırılışının 105. Yıldönümünü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın emekçilerini saygıyla anıyor, gece-gündüz demeden, günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir