Basın kuruluşlarından SGK'ya çağrı

Basın kuruluşlarından SGKya çağrı
Basın kuruluşları, bu ay sonuna kadar verilmesi gereken basın kartı olan her çalışan için 52 aylık EK-Prim hizmet belgesinin SGK‘ya verilmesi süresinin uzatılmasını istiyor.

2013-11 sayılı genelgenin çok geç yayınlandığını belirten basın kuruluşları, her SGK Müdürlüğü'nün farklıbelgeler istediğini, bu yüzden her çalışan için verilmesi gereken 52 aylık EK-Prim hizmet belgesinin teslimedilmesinin imkansız olduğunu kaydediyorlar. Bu yüzden de 30 Nisan tarihinde son bulacak olan süreninMayıs sonuna kadar uzatılmasını talep ediyorlar.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair 6385 sayılı kanun 19.01.2013 tarihinde 28533 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştı.Basın ve Gazetecilik mesleğinde fiilen çalışanlar, (basın kartı hamili olanlar) kanunda belirtilen işlerde fiilen çalıştıkları gün sayısına göre fiili hizmet süresi zammından faydalanacak.

Yine aynı kanunun 16.maddesinde ise 5510 sayılı kanuna eklenen geçici 48.madde uyarınca 2008 yılı Ekim ayı başı ile 19.01.2013 tarihini takip eden aybaşına kadar geçen sürede Basın Kartı Yönetmenliğine göre basın kartı sahibi olmak suretiyle basın ve gazetecilik mesleğinde fiilen çalışanlar talepte bulunarak bu dönemde geçen çalışmaları için hesaplanacak fiili hizmet süresi zammı prim karşılık tutarını ödemeleri halinde söz konusu süreleri fiili hizmet süresi kapsamında değerlendirilecek.

Bu belgelerden dolayı SGK'nın basın kuruluşlarına idari para cazası uygulamasından vazgeçmesinin çok yerinde bir karar olacağını ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel