BAŞIBOŞ KÖPEKLER İNSANLARLA İÇ İÇE

BAŞIBOŞ KÖPEKLER İNSANLARLA İÇ İÇE
Samsun’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından kısırlaştırma ve aşılama işleminden sonra bırakılan başıboş köpekler, şehrin ana arterlerinde insanlarla iç içe dolaşıyor
Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Parkı ve Kurtuluş Yolu çevresinde rastlanan köpekler zaman zaman sürü halinde bulunuyor. Sayıları 10’u bulan köpeklerle karşılaşan vatandaşlardan bazıları korkarak yolunu değiştirirken bazıları ise onlara aldırmadan yoluna devam ediyor. 
Kurtuluş Yolu’nda vatandaşların arasında dolaşan 10 köpek, objektiflere yansıdı. Köpeklerin kendi halinde durması, vatandaşların ise onlara aldırmadan işine gitmesi dikkat çekti.
 
“SOKAKLARA VAHŞİ OLANLARI BIRAKMIYORUZ”
Sokaklarda başıboş gezen köpeklerin vatandaşlar için tehlike oluşturmadığını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Nurhan İşler, “Biz sokaklarda mümkün olduğu kadar kısırlaştırdığımız hayvanlardan vahşi düzeyde olanları bırakmıyoruz. Sokakta dolaşabilecek, karınlarını doyurabilecek hayvanları sokağa bırakıyoruz. Bizim barınağımıza getirilen her köpek öncelikle steril olmadığı kanaatiyle değerlendirmeye alınıyor. 1 hafta sonra gözlemleniyor ve sonra ayrı bir yere konuyor. Ondan sonra hamile olup olma durumlarına göre kısırlaştırmaya öncelik veriliyor. Kısırlaştırma ve tedavi işleminde ise insanların sağlığı için kuduz aşısı, hayvanların sağlığı için karma aşısı yapıyoruz. Tedavi işlemi tamamlandıktan sonra sahiplendirme işlemleri için de 10 gün bekletiliyor. Sahiplendirme olmaz ise kulaklarına küpe takılıp hangi belediye getirdiyse o belediyeye teslim ediyoruz” dedi. 
kopek-1.jpg
kopek-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel