Başhekim D. Mehmet Mehel Samsun’ a tayin oldu

Başhekim D. Mehmet Mehel Samsun’ a tayin oldu
Sağlık Bakanlığı, tüm Türkiye' de kurulan Kamu Hastane Birlikleri'yle birlikte, hastane yapısında da yeni düzenlemeleri hayata geçirme başladı. Bu değişiklik çerçevesinde Çarşamba Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Dursun Mehmet Mehel Samsun Mehmet Aydın

  bashekim-d.-mehmet-mehel-samsun’-a-tayin-oldu-(2).jpg

Kamu Hastane Birlikleri'nin kurulmasının ardından ülke genelinde başhemşire, baştabip gibi unvanlar tarih oluyor. Yeni sistemle birlikte hastanelerin yönetim yapıları da sil baştan değiştiriliyor. Halkın ihtiyaç ve beklentilerine uygun, kolay erişilebilir, verimli, kaliteli ve etkin şekilde sunulmasını sağlamak amacıyla kurulacak KHB ile sağlık hizmetleri de eğitim sistemi gibi sıfırdan yapılandırılarak pilot uygulamadan ülke genelinde başlatılan proje hayata geçirildi.

bashekim-d.-mehmet-mehel-samsun’-a-tayin-oldu-(1).20121017141946.jpg

KHB, illerdeki hastanelerin birleştirilmesiyle oluşacak olan Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) tarafından, birliklerin ve hastanelerin büyüklükleri dikkate alınarak, birlik ve hastanelerdeki yönetim görevleri tek kişiye verilebilecek. Hastanedeki müdürlüklerin sayısı da dörde kadar artırılabilecek. Buna göre küçük bir ilde hastaneler birliğinin genel sekterlik görevi ile idari ve mali hizmetler başkanlığı görevleri tek kişiye verilebilecek. Yine hastane yöneticisi ile başhekimlik görevleri de küçük ildeki birliklerde aynı kişiye verilebilecek. Benzer biçimde TKHK tarafından tespit edilen norm ve standardı aşmamak kaydıyla, ihtiyaçlar ölçeğinde KHB genel sekreteri tarafından belirlenen sayıda başhekim yardımcılıkları ve müdür yardımcılıkları da kurulabilecek. KHB'nin idari yapısı Genel Sekreterlik ve Hastane Yöneticiliği olmak üzere iki ayrı birimden oluşacak.

 Genel sekreterlik, birliğin en üst karar ve yürütme organı olarak kurulmaya başladı. Birliğin yönetiminden genel sekreter sorumlu olarak birlik bünyesinde personel hareketleri de genel sekreter tarafından gerçekleştirilecek. Bu düzenlemeyle genel sekreter birlik bünyesinden bir personeli bir hastaneden başka bir hastaneye atayabilecek.

663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile geleneksel hastane yönetimi uygulamasına son verildi. Yeni düzenlemede KHB'ye bağlı hastaneler, hastane yöneticisi tarafından idare edilecek. KHB kurulmasıyla baştabip, baştabip yardımcısı, hastane müdürü, hastane müdür yardımcısı ve başhemşire kadrolarında bulunanların da bu görevleri son bulmaya başladı. Başhemşireler yeni sistemle birlikte Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü olarak görevine devam edecek. Yeni düzenlemeye göre hastane yöneticisine bağlı olarak, başhekimlik, idari ve mali işler müdürlüğü ve sağlık bakım hizmetleri müdürlüğü kurulacak.

Türkiye genelinde başlatılan bu uygulama Çerçevesinde Çarşamba Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Dursun Mehmet Mehel ve Başhekim yardımcısı Dr. Mustafa Şen'in tayini Samsun' a çıktı. Başhekim Opr. Dr. Dursun Mehmet Mehel Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi olarak atandı. Dr. Mustafa Şen'in de aynı hastaneye Başhekim Yardımcısı olarak tayininin çıktığı öğrenildi. Yeni sistemle birlikte Mehel'in yerine Çarşamba Devlet Hastanesinde görev yapan Opr. Dr. Mehmet Bilgin atanırken yeni sistemde Bilgin yönetici olarak görev yapacağı belirtildi.  Yeni görev yerlerinde Kasım ayı itibari ile başlanacağı öğrenildi.

Haber - Foto: Serkan Karahan

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel