"Başbakan'la hesaplaşacağız"

Başbakanla hesaplaşacağız
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün yaptığı açıklamalarda Başbakan Erdoğan’a ‘hain’ suçlamasında bulunmasının yankıları devam ediyor

 

Başbakan Erdoğan’ın dün katıldığı bir televizyon programında konuyu yargıya taşıyacağını açıklamasının ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Ben daha önce Sayın Erdoğan’a ‘siz ülkeyi pazarlıyorsunuz’ dediğim zaman dava açacağını söylemişti. Ama açmamıştı. Bekliyorum dava açsın. Hesaplaşacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Büyük Anadolu Oteli’nde gerçekleştirilen çalışma grubunun ikinci gün toplantısına katılımından önce gazetecilerin sorularını cevaplandır. Dün partililere hitaben yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Wikileaks belgeleri ile yüklenerek ‘hain’ olmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın dün katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalara cevap verdi. Bir gazetecinin “Dün yaptığınız konuşmada bir kitaptan alıntı yaparak Başbakan Erdoğan’ı ‘hain’ olmakla suçladınız. Başbakan Erdoğan’da size dava açmaya hazırlanıyor. Belgeleri ispatlamanızı istedi” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Ben daha önce Sayın Erdoğan’a ‘siz ülkeyi pazarlıyorsunuz’ dediğim zaman dava açacağını söylemişti. Ama açmamıştı. Bekliyorum dava açsın. Hesaplaşacağız” diye konuştu.Başka bir gazetecinin “Başbakan Erdoğan İmralı ile görüşmeler olabilir, dedi. Bu süreçte Öcalan olmalı mı?” sorusuna ise Kılıçdaroğlu, akşam katılacağı bir televizyon programında bu konuları açıklayacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir