Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Başbakan'ın Uyuşturucu ile ilgili sözleri ne anlama geliyor?

Başbakan'ın Uyuşturucu ile ilgili sözleri ne anlama geliyor?

Biliyorsunuz haftalardır gazetemiz köşe yazarlarından Tarık Menteşoğlu'nun Samsun'un uyuşturucu belasını kaleme alıyor.

Bu kaleme alınan yazılar sonrasında ve öncesinde Samsun'da yapılan uyuşturucu operasyonları ortada....

Hatırlarsınız, Samsun Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Samsun Valisi İbrahim Şahin'in göreve başlaması ile kurulan NARKOTİM uyuşturucu illeti ile mücadele etmek için kuruldu.

Narkotim'in kurulması sonrasında da başarılı operasyonlar gerçekleştirmeye başlamaları beklentisi de beraberinde arttı.

Gazetemiz köşe yazarlarından Tarık Menteşoğlu'nun yazıları sırasında Samsun ve İlçelerinde ki içinde üzülerek söyleyeyim Çarşamba'nın da olduğu ilçelerde uyuşturucu operasyonları gerçekleştirildi.

Çünkü yapılan operasyonların sadece torbacı tabir edilen satıcılara veya kullanıcı olduklarını iddia edenlere yönelik yapılmış küçük çaplı operasyonlar gibi algılanması toplum da tepkiye neden olmaya başladı.

Özellikle Samsun ve ilçelerde okullara kadar giren uyuşturucu illetine son dönemlerde bir de bonzai adı verilen sentetik uyuşturucular türedi. Bu uyuşturucu türü çok can almaya başladı.

Halk çocuklarını sokağa çıkartmakta güçlük ve korku yaşamaya başladı. Tepkiler torbacılardan öte daha büyük satıcılara yönlendirilmemesi idi.

Bu konuda Samsun Valisi İbrahim Şahin başta olmak üzere İl, Emniyet ve Jandarma ekipleri titiz bir çalışma ve proje hazırladıkları iddia ediliyor.

Bu çalışmanın ürünü olarak yapılacak uyuşturucu çalışmaların da geçmişten farklı ve daha geniş ve büyük çapta operasyonların beklentisi de artmaya başladı.

Ve hafta sonu Başbakan Ahmet Davutoğlu Samsun'da 7 Haziran Genel Seçimleri çerçevesinde bir miting yaptı. Derdimiz mitinge ilgi falan değil sakın yanlış anlaşılmasın.

Bu yazının ana hattı belli. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşma satırlarının arasında dile getirdiği şu cümleler Samsun'un başını ağrıtan bu uyuşturucu illetine değinmesi idi... 

 Samsun' da gerçekleştirdiği mitingde yaptığı konuşmasında Başbakan Davutoğlu, “Gençlerimize daha büyük hizmet için Türkiye’yi ayağa kaldırmak için varmasın Samsun. Uyuşturucuya karşı mücadeleye var mısınız? Nerede olursa olsun, uyuşturucu tacirlerine var mısınız? Şiddete karşı var mısınız? Özellikle kadınlara karşı, çocuklara karşı şiddete var mısınız? Gençleri ayağa kaldıracak mıyız?” şeklinde ki sözleri şaşkınlık yarattı.

Şimdi akıllara takılan şu: Samsun' da büyük bir uyuşturucu operasyonu mu var?

Hep birlikte bekleyip göreceğiz...

Mutlu ve (sağ)lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi