Başbakan'ı samimi olarak destekliyoruz

Başbakanı samimi olarak destekliyoruz
CHP Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Koç, “Gelsinler görüşelim. Olasılıklara bakarız, değerlendiririz."

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan’ın, Suriye konusunda Rusya-Türkiye-İran veya Rusya olmaz ise Türkiye-İran-Mısır ekseninde oluşturulacak çözüm gruplarının inisiyatif almasını önerdiğini hatırlatarak, bu girişimi MYK’da alınan kararla CHP’nin samimi olarak destekleyeceğini söyledi.

Parti Genel Merkezi’de Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında devam eden MYK toplantısına verilen arada basın toplantısı düzenleyen Parti Sözcüsü Haluk Koç, Mahalli İdareler Seçimleri’nin erkene alınmasıyla ilgili Anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından TBMM’ye geri gönderilmesini değerlendi. AK Parti hükümetinin yeni bir teklifle muhalefet partilerini ziyaret etmeyi planladığını belirten Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı açıklamalarda bu ifadelerin yer aldığını söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın teklifine cevap veren Koç, “Gelsinler görüşelim. Olasılıklara bakarız, değerlendiririz. Ona göre de tavrımızı belirleriz. Karşıdan henüz bu konu ile ilgili teklif gelmediği için içinin doldurularak şu aşamada yanıt verilmesini gereksiz görüyoruz. AK Parti’den böyle bir adım gelecekse, eğer düşünürlerse gelmeyi, yetkililerimiz TBMM’de, arkadaşlarımız onlarla görüşürler. Orada oluşacak kararda, MYK’nın olgunlaştırmasıyla ve tartışmasıyla bir karara varır” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Ankara Esenboğa Havaalanı’nda Bakü ziyareti dönüşünde yaptığı açıklamaları da değerlendiren Koç, Erdoğan’ın açıklamaları yaptığında son derece sakin bir Başbakan üslubu içerisinde, şimdiye kadar çizdiği Suriye politikasının oldukça dışında bir takım cümlelerle kamuoyunun karşısına çıktığını söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın Suriye politikalarında keskin bir değişiklik olduğunu gördüklerini belirten Koç, Başbakan Erdoğan’ın Suriye’deki çatışmalarla ilgili olarak Bakü’de yaptığı çeşitli temasların sonucunda şimdiye kadar izlediği keskin çizgilerin dışında bazı fikirleri sahiplenir durumda olduklarını gördüklerini vurguladı. Başbakan Erdoğan’ın, Suriye konusunda Rusya-Türkiye-İran veya Rusya olmaz ise Türkiye-İran-Mısır ekseninde oluşturulacak çözüm guruplarının inisiyatif almasını önerdiğini belirten Koç, “Bu oldukça önemli bir değişiklik Sayın Başbakanın çizgisinde. Suriye’de akan kanın durması ve iç çatışmanın sonlanması için CHP’nin uzun zamandır savunduğu ve bunu da değişik platformlarda ifade ettiğini görüşlerini herkes biliyor. Sayın Başbakanın bugüne kadar reddettiği politikaları tartışıla bilir, ifade edilebilir hale gelmesi CHP açısından önemli bir tespittir. Özellikle bunu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Suriye’de akan kanın durması, kardeş kavgasının bitmesi, biran önce çatışmaların sonlandırılması hepimizin ortak dileği ve temennisidir. MYK’da bu konu ayrıntılı bir şekilde görüşülmüştür. Türkiye’nin ulusal çıkarları için bu konuda belirttiği eksenler etrafından Sayın Başbakanın atılacak her hükümet adımını CHP’nin destekleyeceği MYK’da oluşturulmuştur ve bu destek samimi olacaktır. Türkiye’nin ulusal çıkarları bunu gerektirmektedir. Rusya-Türkiye-İran veya İran-Türkiye-Mısır ekseninde mutlaka Suriye’deki çatışmaların durdurulması, akan kanın durdurulması yönünde atılacak adımların alınacak inisiyatifin önündeki hükümet desteğini CHP bugün açıkça ortaya koymaktadır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel