Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Başbakanı en iyi tanıyan adam yeni Bakan:"Hayırlı olsun"

Başbakanı en iyi tanıyan adam yeni Bakan:"Hayırlı olsun"

Gündemin gerginliği içinde herkes her an olacakları merakla bekliyor. Merakla her şeyin olması beklenen dönem de Başbakan Erdoğan "Yıkılmadık dimdik ayaktayız. Biz ne fırtınalar atlattık. Bunları da atlatacağız. Bu yeni bir İstiklal Savaşı mücadelesidir" minvalin de açıklama ile yeni Bakan kadrosunu açıkladı.

Yeni Bakan kadrosunda bir Samsun'lu gitti, başka yeni bir Samsun'lu Milletvekili yerine geldi. Yani eskiyen Kılıç gitti, yerine genç, dinamik ve başbakan Erdoğan'ın yanında yıllarca danışmanlık yapmış ve Milletvekili olduğu ilk günden bu yana da hala aktif olarak görev yapan Akif Çağatay Kılıç yeni Gençlik ve Spor Bakanı oldu. Haber Expres Gazetesi Yönetimi olarak bizler de yeni Bakan Çağatay Kılıç, " Başbakanı en iyi tanıyan adam yeni Bakan:"Hayırlı olsun" diyor yeni görevinin kendisine ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.

Görevden alınan eski bakan Suat Kılıç' a da verdiği emekleri için teşekkür ediyoruz. Ancak, eski Bakan Suat Kılıç için aylardır diyemeyeceğim yaklaşık bir yıldan bu yana gerek yerel gerekse ulusal bazda hemen tün basında ithamlar vardı. İşin aslı Başbakan Bakan Suat Kılıç ve bazı bakanları aylar öncesinde değiştirecekti ama olmamıştı. Bir türlü olmayan bu işler akabinde yaşanan 17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu neticesinde Bakan Kılıç gitti. İyi iş yaptı yapmadı yorumuna gelince: İyi hatırlayın. Eski İmar ve İskan Bakanımız da biliyorsunuz Samsun Milletvekili idi. O da uzun süre bakanlıkta kalmıştı ama...

O bakanın eski bakan Suat Kılıç kadar Samsun' a yatırım yapmadı, yapamadı. Bakan Suat Kılıç kötü ne yaptı biz bilmiyoruz ancak, en azından bakanlığı süresinde Samsun il ve ilçeleri için ve gerekse Ülkede ki diğer bölge ve il-ilçeler için büyük spor tesisleri ve kompleksleri yapılmasını sağladı. Mesela Çarşamba Yeni Şehir Stadyumu, Suni çim saha ve yapımına başlanan Kapalı Spor Salonu onun eseridir. Bunlar bile yeter.

Ama Milletimizin bir bölümü "Bal tutan parmağını yalar" mantığını sürdürürken bir diğer bölümü "Yolsuzluğun bahanesi, makamı olmaz" diye diye ithamlarını arttırdı ve akabinde görevden alındı veya değiştirildi.

Sonuç olarak benim ilk günden yani Milletvekili adayı olduğu günden bu yana duruşu, adamlığı, dürüstlüğü, güler yüzü ve insanlığı ile Akif Çağatay Kılıç yeni Spor Bakanımız oldu. Şimdi birileri yeni Kılıç'ı da hemen yarın karalamaya başlayacaktır diyecektim ki medya başladı bile yazılarına: "Eski CHP'li vekil torunu göreve başladı". Ön yargılı olanlardan Allah hepimizi korusun...

Bu arada Suat Kılıç için biz yazmıştık, demiştik, ortaya dökmüştük diyenler de artacaktır. Her neyse en dikkat çekici yazılar sanırın Suat Kılıç vekil için bundan sonra yazılmaya başlanacaktır. Taki Milletvekili görevinden veya AK Partiden istifası ve hakkında dava açılması sağlanana kadar. Bu hayale kapılanlar heveslenmesin AK Parti çatısı altında oldukça kılıç eski olsun yeni olsun kimse hedeflediğini başaramayacak gibi görünüyor. En azından yaptığı hizmetler nedeni ile bu savaş bitirilmeli derim. Hiç yapmayan ve hatta ortada bile görünmeyen milletvekili(lerini) neden yazmaz, konuşmazlar anlamadım.Her neyse konu bitmiştir ve Başbakan Erdoğan dik duruşu ile yola devam demiştir. Şimdi beklenen yeni ne ve nasıl bir oyun çıkacak.

Ama günlerdir aklıma takılan tek iki soru var ve o sorular da şunlar: 1- Eski Bakan Erdoğan Bayraktar neden istifasında böylesi büyük tepki gösterdi. Neden tüm icraatlarını Başbakan Erdoğan yaptırdı imzası var şeklinde açıklama ihtiyacı duydu. Akabinde devir teslim de "10 yıllık AK Parti teşkilatı" içinde olmasına rağmen "40 yıllık yürüdüğümüz bu yolda" cümlesini kullandı?.

2-  Yerel seçimler zamanında yapılacak mı?. Bu aşama da beklentiye dönüşen belediye başkan adayları bu hafta sonu açıklanır mı?. Açıklanırken operasyon için yoğun şekilde düğmeye iddia edilen cephe yeni ve nasıl bir tezgahla çıkar mı?

Bunların hepsi ve daha fazlası için Türk Milleti merakla beklemeye başladı. Allah bu Milletin geleceği için hayırlısı neyse onu nasip eylesin...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi
SON YAZILAR