Başbakan’dan son hitap!

Başbakan’dan son hitap!
Başbakan Binali Yıldırım, 21 Mayıs’taki olağanüstü kongre öncesi son kez ‘genel başkan’ olarak AK Parti Meclis Grubuna hitap etti

FETÖ terör örgütüyle de rehavete düşmeden mücadele ettiklerine dikkati çeken Yıldırım, "Bu terör örgütünün hukuk içerisinde temizliyoruz, bu konudaki uygulamaları yürütüyor, gereken düzeltmeleri yapıyoruz. Bugüne kadar itiraz edip iade edilen sayısı 20 binin üzerindedir. İtirazlar artık tek bir kuruma değil, bu merkeze adeta mahkeme gibi çalışacak merkeze yapılacak ve karara bağlanacak. Müracaatları haklı görünenlerin hakları iade edilecek. Türkiye, artık terörden arınmış bir şekilde 16 Nisan’da kazanılan 80 milyonun tamamına müjde veren zaferin ardından yeni bir ufka yelken açmaya hazır. Ülke artık, seçim havasından çıkmış ekonomimiz daha güçlü bir şekilde yoluna devam etmektedir" şeklinde konuştu.

PARTİ VE TEŞKİLAT MENSUPLARINA KONGREYE GELMELERİ KONUSUNDA DAVETTE BULUNDU

     Yıldırım, 21 Mayıs günü Türkiye’nin 81 ilinde teşkilat mensuplarının Ankara’ya akın akın geleceğini ve Türkiye’nin bir demokrasi şölenine tekrar şahit olacağını belirterek, "3. Olağanüstü Kongremiz daha güçlü bir Türkiye tasavvuru yolunda adım atmaya kararlı bir yürüyüşün müjdecisi olacaktır. Tarihi ana tanıklık etmek isteyen bütün teşkilatlarımızı, gönüldaşlarımızı bu büyük buluşmaya davet ediyorum" dedi.

     Yeni dönemde Türkiye’nin tam manada partili Cumhurbaşkanı ile tanışacağına işaret eden Yıldırım, "Bu soluk, 80 milyona yeni umutlar, yeni hedefler olarak yansıyacak ve bu işin mimarı da yeniden Recep Tayyip Erdoğan olacak" diye konuştu.
     Hakimler ve Savcılar Kurulu üyelerinin bugün belli olacağını hatırlatan Yıldırım, "Yoğun bir çalışma programı var. Ayrıca, esnafımızın vergi dairelerine, sosyal güvenlik kurumlarına olan vadesi geçmiş borçlarını ödeyebilmeleri için bir düzenleme getirdik. Haziran ayında başvurular yapılacak ve böylece vatandaş ile devlet arasındaki hukuku geliştirmiş olacağız. Bu yapılandırma sayesinde vatandaşlarımız gecikme zammı ödemeyecek. Daha düşük oranda bir ödemeyle borçlarından kurtulmuş olacaklar" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset