Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na sert Baykal cevabı

Başbakandan Kılıçdaroğluna sert Baykal cevabı
Başbakan Erdoğan Deniz Baykal'la ilgili kaset konusunda kendisine yüklenen Kemal Kılıçdaroğlu'na sert cevap verdi

Düzce’de konuşan Başbakan Erdoğan, Deniz Baykal’ın mahrem görüntüleriyle ilgili kendisine yöneltilen çirkin suçlamaya net yanıt verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Düzce mitinginde halka hitap etti. Düzce Anıtpark Meydanı’nda düzenlenen mitinge çok sayıda vatandaş katıldı. Konuşmasının başında Başbakan Erdoğan, "30 Mart seçimleri milletimiz için hayırlara vesile olsun. Seçime dört gün kaldı. Dört gün sonra oyumuzu kullanıyoruz. Türkiye’nin istikbalini bu sandıkta belirleyeceğiz" diye konuştu.

Türkiye için çok önemli seçime gidildiğini anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu seçimde ya eski Türkiye kazanacak ya da yeni Türkiye kazanacak. Eski Türkiye’de yoksulluk, belirsizlik, kaos vardı. Eski Türkiye’de CHP zulmü vardı. Koalisyonların beceriksizliği vardı. Siz Düzce depremini yaşadınız. O depremin altında siyasi olarak beceriksiz Bahçeli kaldı. Biz de depremi yaşadık. Bir yılda Bingöl’ü, Van’ı inşa ettik. Bunlar bir şey yapmadılar ve kaçıp gittiler. Sen 5 yıl iktidar olmamış mıydın Bahçeli, 3 buçuk yılda kaçıp gittin. Eski Türkiye’de çeteler, cuntalar, mafya vardı. Kan vardı. 12 yıl mücadele ettik. Faiz lobisiyle kan lobisiyle uğraştık."

Yeni Türkiye’de umut kardeşlik, huzur, istikrar olduğunu anlatan Erdoğan, "Ey Bahçeli göreve geldik. Önümüze ne getirdiler biliyor musunuz? Zorunlu tasarruf adı altında kesilmiş para listesini? Kimden kestiler bu parayı halktan. Ne kadar 13 buçuk katrilyon. Üç yılda 13 buçuk katrilyonu biz ödedik" ifadelerini kullandı.

"ONLAR ÖRGÜT"

Halkın "Düzce burada cemaat nerede" diye slogan atması üzerine Başbakan Erdoğan; "Cemaat yok, ne cemaati örgüt örgüt" dedi.

Kılıçdaroğlu’dan iyi kasetçi olacağını anlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu kasetçilerin merkezi nerede? Unkapanı. Hani malum Baykal’la ilgili bir olay var ya. Bunu benim ayarladığı mı söylüyordu Kılıçdaroğlu denilen ahlak yoksunu adam. Açıklama yapsın diyor. Neyin açıklamasını yapacağım. Twitlerde bu ülkenin Başbakanına hakaret edilmesini tavsiye eden sensin. Ahlak yoksunusun. Böyle montajlarla falan bir yere varamazsın. Yarım saat içerisinde onu soysal medyadan kaldıran bir Başbakana o saygısızlığı yapamazsınız. Sen de o var. Pensilvanya’da da o var. Kasetleri Cd’leri beraber hazırlıyorsunuz. Dün için ne diyorlardı Türkiye’de kaos olacak. 17 Aralık dediniz olmadı. 25 Aralık dediniz olmadı. Seçim dediniz olmadı. Sizden yoğurt olmaz. Biz çalışıyoruz, biz bu millete sevdalıyız."

‘Pensilvanya, CHP ve MHP'yi aldattı’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, siyasetin yegane limanının ahlak olduğunu ifade ederek, milleti dışlayan anayasaları dışlayan bir siyaset istemediklerini söyledi.

Düzce Anıtpark'ta halka hitap eden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Yeni Türkiye'de Bolu tüneli gibi tüneller, köprüler viyadükler var. Yeni Türkiye'de köprüler hastaneler var. Yeni Türkiye'de devlet tarafından insan yerine konan vatandaşlarımız var. Artık kendi tankımızı, helikopterimizi üretiyoruz. Kendi savaş gemilerimizi üretiyoruz. Kendi piyade tüfeklerimizi imal ediyoruz. Benim ecdadım at üzerinde nereye gittiyse biz de oralara kadar elimizi uzatıyoruz. Fatih gemileri karadan yürüttü. Biz de onun torunu olarak Marmaray'ı yaptık. Şimdi ikinci tüp geçidi yapıyoruz. Oradan da otomobiller geçecek. Önümüzdeki yıl onu açıyoruz. Bunlar, 1. 2. köprüye karşı çıktı. Şimdi de Yavuz Sultan Selim köprüsüne karşı çıkıyorlar. Biz, Balkanları dolaştık. Biz ancak Allah'ın huzurunda rükuda eğiliriz."

Erdoğan, konuşmasında, "Pensilvanya'nın ablaları varmış bu ablalar size geldi mi? Bizim ablalarımız da kapı kapı dolaşacak. Düzce'de sandıkların patlamasını bekliyorum. Sandıklara sahip çıkacağız. Kuş uçurtmayacağız" dedi.

Siyasetin yegane limanının ahlak olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Siyaset millet için yapılır. Milleti dışlayan anayasaları dışlayan bir siyaset istemiyoruz. Muhalefet partilerini görüyorsunuz. Onlarda proje yok. Şehirlerimiz için hayalleri hedefleri yok. Bu Pensilvaya'daki zat kendisinde şantaj kasetleri olduğunu belirterek CHP ve MHP'yi aldattı. Ben buradan yükleneyim siz de oradan yüklenin dedi. Birlikte bu hükümeti devirelim dedi. CHP buna inandı. MHP'de aynı şekilde."

Başbakan Erdoğan, güçlerini halktan ve haktan aldıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Bu CHP diyor ki başörtüsü sorununu ben çözdüm. Utanmadan sıkılmadan ben çözdüm diyor. Bunu referandumda yüzde 58 çözdü. Orada iş bitti." MHP'yi de eleştiren Erdoğan, şöyle konuştu: "MHP'ye Düzce'de dersini verin. Çok daha ağır bir ders alsın buradan. 230 milyar dolar milli gelirle bu ülkeyi bize devrettiler. Biz bunun üstüne 590 milyar dolar ilave ettik. Bahçeli bu işler senin işin değil. Bankaları iflas ettirdiler. Şimdi bu bankalar dünyada saygın bankalar oldu. Benim çifti kardeşime Bahçeli yüzde 59 faizle kredi veriyordu biz yüzde 5 ile kredi veriyoruz. Bahçeli, esnafa yüzde 47 faizle kredi veriyordu biz yüzde 4 ile kredi veriyoruz. IMF'ye bu Bahçeli bize 23 buçuk milyar dolar borç bıraktı. Kim ödedi biz ödedik. Siz nasıl milliyetçisiniz? Bunlar kafatası milliyetçisi. 27 buçuk milyar dolar ile bize devrettiler. Merkez Bankasında şimdi 158 milyar dolar döviz rezervi var. Yolsuzluğun olduğu bir ülkede bunlar olabilir mi?"

Düzce'ye 12 yılda 5 katrilyon yatırım yaptıklarını belirten Erdoğan, şunları söyledi: "Ulaştırma ve haberleşmede iki katrilyon. Eğitimde 493 trilyon, enerjide 527 trilyon. Neredeydi bu MHP. Düzce Üniversitesi'ni biz kurduk. Düzce Üniversitesi'ne 11 fakülte, 8 meslek yükesekokul ve bir teknopark kazandırdık. 11 bin öğrenci şuan Düzce'de eğitim görüyor. Mevcut hastanelerimizi yeniledik. Hastane inşaatlarımız devam ediyor. 5 bin 338 toplu konut inşa ettik. Biz gelene kadar Düzce'ye 79 km bölünmüş yol yapıldı. Biz 12 yılda Düzce'ye 87 km bölünmüş yol yaptık. Düzce çevreyolu, Düzce Akçakoca karayolunu biz tamamladık. Bunlar ne yaptı? Şu Bahçeli'ye 30 Mart'ta bir cevap verilim. Düzce bunu yapsın. MHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum siz oyunuzu hizmete mi vereceksin."

Akçakoca barajının temelini geçen yıl attıklarını anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Düzce artık taşkın korkusu yaşamayacak. Büyük Melen çayı ıslahı çalışmalarımız devam ediyor. Düzce'de 2. Organize sanayi sitesini kurduk. İstanbul'da iki milyonu gördünüz değil mi. AK Parti gümbür gümbür geliyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir